Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od paru tygodni mam problem z kompem, po kliknięciu "wyłącz'' w windows następuje wyłączanie systemu, ekran gubi sygnał od grafiki, HDD sie zatrzymuje ale komputer nadal chodzi, wentylatory i diody na mobo, dioda "pracy" na przednim panelu obudowy sie świeci. Po wymuszeniu przez przytrzymanie włącznika gaśnie na  3s i spowrotem sam włącza normalnie do ekranu logowania, żeby został wyłączony musze na zasilaczu dać na "0" Dodatkowo czasami nie reaguje na portach usb- np antena wifi usb czasami ledwo działa z prędkością 2-3mb/s (mimo że na routerze pełna prędkość), czasami normalnie 50-60mb/s, czasami wcale jej nie łapie, to samo myszka klawiatura ale po resecie kompa już działają normalnie. W ostatnim czasie nic nie zmieniałem. O co tu chodzi?
Ryzen 1600 + fera 5
MSI X370 gaming pro
2x8gb hyperx 2666mhz
Corsair cx450m
1050ti evga
obudowa jakaś zwykła jak z lat 2000 xD

hdd+ssd z systemem win10

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tak naprawdę kij wie czego potrzeba żeby ta konsola się sprzedała. Przeciętny user Switcha ma w czterech literach płynność czy rozdzielczość - gra działa? Jest ok, i tak grać będą głównie kaszojady. I to pewnie od czasu do czasu, bo tu nie ma gier co wciągają na dłużej. Mam co najmniej kilku znajomych co kupili Switcha dla dzieciaków (7-14 lat), u większości stoi i się kurzy bo ile można grać w Mario Racing...   Nie bez powodu Nintendo tak zwleka z wydaniem nowego sprzętu - oni doskonale wiedzą, że pobicie sukcesu pierwszego Switcha jest niewykonalne. Jak Switch 2 wykręci połowę liczb pierwszego Switcha jeśli chodzi o sprzedaż, to będzie dobrze...     Ja czekam na możliwość zagrania w Zelde Tears of the Kingdom w 60 fps, bo o ile BOTW przeszedłem na pierwszym Switchu, tak tutaj płynnościowo nie dałem rady...  W emulatory się nie bawię, bo nie lubię tak kombinować. Ale ilu takich świrów jest? 80% userów Switcha ma pewnie głęboko w czterech literach płynność - działa to działa. I tak grają głównie dzieciaki...    Nintendo postawiło sobie poprzeczkę mega wysoko... Ja czekam na 60 fps w 1080p w ich tytułach ekskluzywnych, albo chociaż w Zeldzie TOTK, jak będzie to biorę na premierę. Ilu takich wariatów jak ja się znajdzie? Pewnie na tle sprzedaży całości - niewielu    
    • Nic nie porównuje, wrzuciłem to z HL2, Alan Wake 2 jako prześmiewczą ciekawostkę, a pytanie na które odpowiedziałeś cytując mój post //blabla było kontynuacją pytania sprzed kilku stron do fana i eksperta od RT użytkownika JeRRyF3D i nie dotyczyło tego HL2.   Chociaż tak na marginesie zostając przy HL2, a dokładnie modyfikacja RTX to jak myślicie jeżeli wyjdzie w przyszłym roku to gra będzie śmigać dopiero jak należy na RTX 5090 czy premiera się opóźni i gra się załapie już na RTX 6090 i dopiero wtedy tam to będzie grywalne?
    • Dorzuce Wam do pieca: zostaje na 3080 10GB, bo nie zauwaze roznicy z RTX5090, change my mind.
    • Ja tam osobiście nie widzę tego jakoby Ciri w tym zwiastunie została specjalne obrzydzona czy coś w tym stylu, mi się ona nawet podoba, a jedyne do czego można się przyczepić ale i tak na silę to do niektórych kadrów z jej wyrazem twarzy ale to bardziej przypadek podczas tworzenia tego zwiastuna, a nie celowa zagrywka.
    • Czym się wydaje? teraz mnie zaciekawiłeś. Mówisz o partii która z TVP zrobiła tubę na skalę najgorszych reżimów a rozkradanie publicznych pieniędzy wrzuciła na zupełnie inny, dużo szybszy i szerszy tor niż jakikolwiek rząd wcześniej. Przynajmniej z tych po 89. Do tego tak po obstawiali  różne instytucje, że teraz są nie do ruszenia. Nawet izbę w sądzie najwyższym mają taką, że można ją podciągnąć pod rozpatrywanie w zasadzie wszystkiego. Czas rządów PiS jest hańbą dla tego narodu. Gdyby proces był przeprowadzony prawidłowo za życia byłbym zadowolony z niego, a momentu śmierci i skończenia na talerzu nie maiłbym szansy zauważyć. Dokąd zwierze żyje trzeba je traktować dobrze. Wszak jedyne piekło jakie istotę żywą może spotkać możliwe jest tylko za jego żywota.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...