Skocz do zawartości

Ryzen 5 5600x, 64gb ddr4 3600, b450 gaming plus max, fortis 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Domyślam się. Już w tym roku się bujałem z 4x8gb z pół roku ze sprzedażą więc tutaj póki co „badam” nastroje społeczne. Dużego parcia na sprzędaz nie ma - najwyżej zejdę trochę z ceną :) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• tam masz złącz tyle że możesz wszystkie indywidualnie podpiąć - 1 x CPU Fan Connector (4-pin)** - 1 x CPU Optional/Water Pump Fan Connector (4-pin)*** - 2 x Chassis Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control) - 1 x Chassis Optional/Water Pump Fan Connector (4-pin)****   jesli  Fan Control nie wykrywa,  to może rzeczywiście na jakieś zbiorcze przejściowki  to  pospinane układ wentyli  dobry,  najlepiej sprawdź podłączenia/naprostuj i jak już wykryje wszystkie to może będziesz musiał  ten front  lekko podkręcić, no tam tymi wąskimi  paskami  po  bokach  za dużo nie zassie
    • Tu zaoszczędzisz, tam zaoszczędzisz i na RTX 5070Ti się uzbiera. Ceny RTX 5070/5070Ti/5080 powinny być w normie, jedynie anomalia może pojawić się przy RTX 5090.    
    • Ech. Masz 23 pary chromosomów. Weź to jakoś ze zrozumieniem czytaj. Nawet napisałem tam, o czym mówię. A jednak hermafrodytyzm istnieje. Żeby postawić hipotezę, to wypadałoby jednak najpierw coś poczytać na pewien temat, a nie rzucać bzdetami z Akademii Chłopskiego Rozumu im. Krzysztofa Stanowskiego. WHO kategorycznie wyłączało transseksualizm z chorób/zaburzeń psychicznych. Nie ma żadnych medycznych/biologicznych podstaw do takich klasyfikacji. Ten "objaw" jest obecny od początków historii, podobnie zresztą jak homoseksualizm. Jest to rzecz naturalna. Inną kwestią jest, czy chcemy to kwalifikować jako wadę genetyczną – w tym temacie chyba nie ma konsensusu. A mnie się wydaje, że masz tendencje do zamykania się w swojej interpretacji rzeczywistości. Ot jakoś tak wyszło, że cywilizacyjnie wyrośliśmy z batożenia gejów (może z wyjątkiem europosła Brauna), więc zwyczajnie nie trzeba się już z tym kryć w takiej skali. Naturalnie więc medialnie też się tego więcej pojawia. Szczególnie, że duże korporacje są nastawione na tolerancje mniejszości. Ale co ma piernik do wiatraka? Transy istniały również w czasie walk o przetrwanie. Jednak jakaś faktyczna medyczna pomoc istnieje chyba od lat 70 czy 80. Nie pamiętam, na kiedy datuje się terapię hormonalną, aczkolwiek kiedyś czytałem, że występowała ona nawet w czasach PRL.   Ja tam się jednak cieszę, że żyjemy w czasach, gdzie się ludziom pomaga, zamiast ich batożyć. A takie "januszowe" rozumienie tematu w dość krótkim czasie minie. Jak każda konserwatywna pierdółka, z której wyrośliśmy. Np. do niedawna jeszcze Kościół miał duże poważanie i ludzie bardziej wierzyli w różne krasnoludki, poli czy -monoteistyczne. Ale finalnie wszystko wypiera postęp nauki, medycyny, ogólnie postęp cywilizacyjny.   I tak swoją drogą, to ja rozumiem twoje podejście do tematu na zasadzie "a to są jakieś psychole". W końcu wydajesz się ciut starszy ode mnie, czyli bardziej łapiesz się w generację, która rozumiała rzeczywistość na zasadzie "idź pobiegać" albo "jak boli, to znaczy, że działa". W sumie nie zdziwiłbym się, gdybyś zaczął opowiadać, że do szkoły chodziłeś 10 kilometrów na mrozie przez las (chyba ulubiona historyjka mojego ojca).
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...