Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, 

Ktoś może zerknąć? ;) 

Wszystko w X-kom pod monitor 24" FHD 100 Hz.

Intel Core i5-12400F
Kingston FURY 16GB (1x16GB) 5600MHz CL36 Beast Black EXPO AMD
ENDORFY Ventum 200 Air
ASRock B760M PG Riptide
Lexar 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM710
ENDORFY Vero L5 600W 80 Plus Bronze
MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black OC 8GB GDDR6

image.png

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

Ze względu na ograniczenai budżetu będzie póki co tylko jedna kość, ale może faktycznie zmieści się 6000 MHz. 

BOX też z tego powodu póki co zostanie - tym bardziej, że CPU nie będzie podkręcane. 

Dysk też powinien się jeszcze zmieścić bo może faktycznie grafikę wezmę w innym sklepie. 

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Trochę nie rozumiem sensu tego zestawu.

Za 200 zł więcej masz zestaw na Ryzenie 5 5600 (taka sama wydajność jak 12400F), z 32 GB RAM i do tego GPU RX 7700 XT:

https://www.morele.net/inventory/info/861caf20/ (jak dodasz do swojego koszyka to wlecą rabaty, razem ~ 3650 zł wychodzi)

GPU można taniej na Amazonie kupić o stówkę to już wychodzi niemal podobnie do tego co złożyłeś: https://www.ceneo.pl/156861127

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem czy potrafisz sam złozyć kompa. Jeżeli tak to najlepszym wyborem byłby zestaw z Ryzen 7500F, częsci kupowane w róznych sklepach, żeby było jak najtaniej i do tego GPU Intel ARC B580 za 1400zł Sparkle Arc B580 Titan OC - 12GB GDDR6 RAM - Karta graficzna | Tani

Opublikowano

W życiu już złożyłem kilkaset kompów i manualnie to nie jest problem - choć z nowszymi konfiguracjami nie mam do czynienia a ostatnio sam przeszedłem na stacjonarkę Apple. 

Generalnie chcę jak najmniej problemu a i czasu mam niewiele stąd wolałbym wszystko z jednego sklepu - i najlepiej gdyby udało się zamówić wszystko jutro rano. 

Jedynie nad tą grafiką się zastanawiam (i jednak inną płytą główną z WiFi), ale to zdecyduję jeszcze jutro przy okazji wyboru monitora czy z innego sklepu. 

Nie ma się co spuszczać nad tym zestawem. 

Wyślę później pytanie do X-kom o rabat i będę decydował prawdopodobnie między zestawem od Dirian lub moim z X-kom (+ ewentualnie karta graficzna z innego sklepu).