Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam pytanie dot. sterownika graficznego Nvidia. Otóż od paru dni mam problem przy odpalaniu gier, którego wcześniej nie miałam. Gry strasznie się tną, a laptop (bo posiadam Acer Nitro 5 RTX 3060) nie chodzi głośniej jak wcześniej, czyli wiatraki nie łapią, ze odpalana jest gra i sie nie chłodzi. Kombinowałam z grafiką w grze, odświeżaniem na lapku i nic. Pomogło dopiero przeinstalowanie sterownika (który był aktualny). Niestety muszę tę czynność powtarzać za każdym razem, gdy odpalam lapka na nowo, co jest nieco upierdliwe. Gdzie leży problem? Bo mam wrażenie, że coś ze sterownikami się zbiesiło, ale moze wiatraki tez mają jakiegoś focha? Chciałabym zobaczyć czy mogę coś zrobić w domu, zanim oddam go do serwisu.

(dodam tylko, że problem się zaczął, gdy grałam w grę i nagle laptop sam z siebie włączył wiatraki na maksa. Zresetowałam tylko kompa, grę odpaliłam dopiero po 2 dniach i problem juz był).

Opublikowano

zobacz jaki masz profil oszczędzania energii , zmień na pełną wydajność,  w ustawieniach panelu sterowania nvdidi (prawy dolny róg) zerknij w ustawienia tam tez mozesz zminić na max preformance . daj znać czy podziałało