Chwilowe wyłączenie 2 wentylatorów z CPU
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Pavel87 · Opublikowano
Ja myślę, że w rasteryzacji nawet nie dobije do tych 25-30% względem 4090. Ta cała moc pewnie poszła w AI i zaawansowaną obsługę slajdów i słupków procentowych Jako, że seria 4 też dostanie większość nowości z DLSS4 (oprócz tych multifejkowych klatek) to sensu wymiany chyba nie ma żadnego. Trzeba czekać na 6090 i nowy proces technologiczny. Panowie z 4090, planujecie zmieniać na 5090? -
Przez NoviAMG · Opublikowano
Na tej płycie miałem 2x7800x3d i mam teraz 9800x3d 1x więc nie wiem jakie losowanie -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Wszystko w temacie, RT w farcry 6 jest lekki, stad taki mały przyrost..7900XTX radzi sobie wysmienicie vs 4090, roznica moze 15%..... -
Przez JeRRyF3D · Opublikowano
Dla mnie największym szokiem jest to, że userzy 30xx, 40xx... dostaną ficzery, choć nie musieli wcale dostać, a to by pięknie docisnęło parcie na 50xx. Hmm... -
Przez cichy45 · Opublikowano
On używa wszystkie elementy rdzenia, tzn układ OFA, shadery i tensory. No i jego aktywacja spowoduje spadek prędkości renderowania gier. Gdyby mieć dedykowany układ do FG (tak jak masz NVENC/NVDEC) to wpływ byłby znacznie mniejszy.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi