Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, może mi poradzicie coś bo właśnie rozglądam się za nowymi słuchawkami do gier (PC).

Budżet max 500zł, dwie najważniejsze kwestie to wygodne i lekkie - kwestia priorytetowa. Rodzaj złącza to albo USB albo bezprzewodowe. Słuchawki koniecznie o budowie zamkniętej.

Zastanawiam się nad Steelseries nova 5, miałem je na uszach i wydawały się wygodne, wiele też nie ważą ale myślę czy może jest jakaś lepsza alternatywa w tej cenie?

Z góry dzięki za podpowiedzi : )

Opublikowano
1 godzinę temu, kamilos69 napisał(a):

Dlaczego akurat takie połączenie?

Bo więcej używam głośników i chce mi się wygodniej przełączać między głośnikami a słuchawkami. Nie mam jacka wyprowadzonego na obudowe więc zeby pociągnąć kabel od słuchawek to bym musiał biurko odsuwać za każdym razem i włazić pod nie żeby się do tyłu obudowy dostać.

1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Lepsze od tych SS nova 5?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Slayer napisał(a):

Bo więcej używam głośników i chce mi się wygodniej przełączać między głośnikami a słuchawkami. Nie mam jacka wyprowadzonego na obudowe więc zeby pociągnąć kabel od słuchawek to bym musiał biurko odsuwać za każdym razem i włazić pod nie żeby się do tyłu obudowy dostać.

W takim razie szukaj bezprzewodowych słuchawek BT bo przewodowe na USB kosztują swoje. Jedyne co mi przychodzi do głowy co NIE gwałci uszów swoim dźwiękiem to Koss Porta Pro. Ale to są słuchawki otwarte.

Edytowane przez kamilos69
Opublikowano (edytowane)

M50xBT2 też są słuchawkami otwartymi i wykraczają poza budżet autora. Ale jak najbardziej słuchawki godne polecenia.

Zresztą w cenie M50xBT2 to już można kombinować z dac + tradycyjne słuchawki.

Edytowane przez kamilos69
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Odpada, one są z ciężkie. Mam odcinek szyjny tak rozwalony, że już słuchawki 350g potrafią powodować ból a tutaj jest 400.

@kamilos69 no mnie właśnie zależy na zamkniętych bo narzeczona namiętnie ogląda seriale w tym samym pokoju co mam kompa do grania. Mam obecnie słuchawki z otwartą konktrukcja i bywa ciężko :E

Jak pisałem, u mnie priorytet wygoda, ciężar i żeby dobrze tłumiły dźwięki z zewnątrz. Jeżeli chodzi o jakość to ja nie słyszę różnicy między głośnikiem na BT za 60zł a edifierami. Muzyki słucham tylko w samochodzie. Chodzi o 100% gry także audio może być przeciętne.

• Sad 1