Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
48 minut temu, SAKER napisał(a):

https://www.sferis.pl/procesor-amd-ryzen-5-5600-tray-i374833?utm_campaign=przejscia_ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=67b16d68-105b-4aca-4c35-0fa21e308b68

NOWY, 3 lata gwarancji tyle że wersja TRAY bez chłodzenia... nie opłaca sie szukać używek bo ceny z kosmosu ludzie mają na łoeliks czy @llegr0 ;) 

PS: sam taki kupiłem :D 

bierz póki są ;) 

OEMY chyba zawsze koło 400zł lub poniżej, więc żadna promka. Niedawno BOX na allegro był za 429zł. Może gdybym miał pewność że mi to mocno poprawi wydajność w Cyberpunku co do 1% i 0.1% lows to by bym wziął, a tak to poczekam na używkę, albo promkę do 350zł.

Opublikowano

@SAKER Ci dobrze radzi, weź kup, póki jest w takiej cenie. Używki po tyle ludki sprzedają i nie chcą obniżać ceny, mimo, że nowy w takich pieniądzach. Jak chcesz czekać, Twoja sprawa, ale jakbym miał czekać na CPU tańsze o 30zł, używane przez 2 lata i więcej, to musiał bym mieć naprawdę coś nie halo w głowie, zamiast w tym wypadku zwyczajnie wziąć nowe.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 1.02.2025 o 23:57, Keller napisał(a):

poczekam na używkę, albo promkę do 350zł.

Po tyle masz na Aliexpress normalnie, a zwykle na promkach z kodem kupisz poniżej 300zł.

Edytowane przez traczkolwiek
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, CryptTM napisał(a):

@SAKER Ci dobrze radzi, weź kup, póki jest w takiej cenie. Używki po tyle ludki sprzedają i nie chcą obniżać ceny, mimo, że nowy w takich pieniądzach. Jak chcesz czekać, Twoja sprawa, ale jakbym miał czekać na CPU tańsze o 30zł, używane przez 2 lata i więcej, to musiał bym mieć naprawdę coś nie halo w głowie, zamiast w tym wypadku zwyczajnie wziąć nowe.

Tak, tylko nie mam pewności że coś to pomoże więc na to samo wychodzi czy poczekam czy nie. Chyba.

12 godzin temu, traczkolwiek napisał(a):

Po tyle masz na Aliexpress normalnie, a zwykle na promkach z lodem kupisz poniżej 300zł.

A tam nie ma jakichś podatków, dziwatków? Nie kupowałem zza granicy. Z wysyłką tyle się da? Co to jakiś lód? Wtf, chyba kod - ale skąd? Mówisz o promkach na alli jakichś specyficznych?

Edytowane przez Keller
Opublikowano
10 godzin temu, Keller napisał(a):

Tak, tylko nie mam pewności że coś to pomoże więc na to samo wychodzi czy poczekam czy nie. Chyba.

Tak, ale tu w razie, jak Ci nie spasuje, to możesz zwrócić, a u prywatnego sprzedawcy nie. Ale jak ksiądz woli.

Opublikowano
4 godziny temu, Bombolada napisał(a):

Ja mam 5 5600 z aliexpress, kupowałem w listopadzie. Dałem za niego 278 zł, nawet tubkę pasty dorzucili. Działa, nie ma z nim żadnych problemów. 

No to fajnie, ale piszesz w celu pochwalenia się? No nie ma takich ofert teraz.

• Keller zmienił(a) tytuł na Ryzen 5600 kupię lub 5700X3D