KajtekF1 9 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia Dzisiaj jedna z słuchawek przestała grać,okazało się że kabel nie przewodzi i muszę go wymienić. Pytanie czy TEN KABEL i TEN WTYK nadadzą się na podmiankę?
Yahoo86 126 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia @KajtekF1 Bez problemu , będziesz musiał jedynie przewód wepchać odrobinę na siłę w dokręcaną osłonkę jack-a (otwór +/-6mm , przewód 8mm).
Send1N 2 633 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia https://allegro.pl/oferta/kabel-mikrofonowy-cordial-cmk-222-15736852999?reco_id=838a7d61-d7f7-11ef-b9b6-ca5dad4aac67&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017 wystarczy taki zawsze to ponad połowę taniej 4 żyły są zbędne do tych słuchawek
KajtekF1 9 Opublikowano 21 Stycznia Autor Opublikowano 21 Stycznia Na razie pocheftowałem słuchawki skrętką , dzialają ale kabel sztywny bo to drut . Kabel czterożyłowy najlepiej bo na każdą słuchawkę idzie jeden sygnałowy i jeden masowy.
Send1N 2 633 Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia Ale pisałeś że chcesz wymienić w jednej słuchawce a nie w dwóch, nawet sobie filmik z wymiany kabla włączyłem i widać że potrzebujesz 2 żył do jednej słuchawki nic więcej
Yahoo86 126 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia @KajtekF1 @Send1N Panowie , co to za druciarstwo na forum , dla TRS 3 żyły (L+/R+/G niezbalansowane), TRRS/TRRRS 4 żyły (L+/L-/R+/R- zbalansowane). Dla TRS masa jest wspólna , możemy np. zastosować przewód 2 żyłowy z masą wchodzący tylko do jednego przetwornika i po pałąku 2 żyły do drugiego (np. akg/bayer). Jeżeli ma być ultra tanio , dowolny "przedłużacz" jack-jack (do 1 przetwornika) lub jack-RCA (dla 2 przetworników) za 5pln z allegro i ucięcie gniazda jack / wtyków RCA. @Send1N Kabel mamy w ziemi , przewody wymieniamy w całości - nie bawimy się w sztukaterię (z resztą przy takich słuchawkach niewiele to zmieni). 1
KajtekF1 9 Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Znalazłem w piwnicy dwie stare rozpadające się kolumny,wziąłem z nich kable i wykorzystałem do zrobienia nowego. Wszystko działa i nie jest teraz kabel tak sztywny jak skrętka. Yahoo86 właśnie stary kabel miałem z przedłużacza jack-RCA zrobiony i o tym zupełnie zapomniałem. 2
Rekomendowane odpowiedzi