Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Szukam słuchawek do PC. Będą podłączone pod kartę muzyczną Sound BlasterX AE-5 do kwoty 400-500zł.

Nie wiem tylko czy jakość dźwięku będzie ok, bo słuchawki z mikrofonem zawsze były sporo słabsze, ale może technologia poszła do przodu i teraz warto nad takimi się pochylić. W tej cenie celować w przewodowe, czy bezprzewodowe i czy mikrofon wbudowany czy lepiej stacjonarny osobno dokupić? Mam teraz Pixel Buds PRO i do słuchania muzyki super, ale do grania się nie nadają, bo bateria szybko pada, dlatego używam głównie głośników.

Jeżeli uważacie, że lepiej mikrofon osobno, to proszę o podarę jaki (osobny bvudżet).

Słuchawki będą używane tylko z PC stacjonarnym/laptopem i głównie do rozmawiania podczas gier online.

Znajomy doradził, by szukać w promocji Steelseries Arctis 7X+.

Z góry dziękuję.

Opublikowano
2 godziny temu, kamilos69 napisał(a):

Otwarte czy zamknięte? 

Wolałbym zamknięte.

Do jakich gier konkretnie?

Bym powiedział, że bardziej przy używaniu Discord. Gry wtedy gram na głosnikach, a słucham znajomych na słuchawkach.

Jeżeli mikrofon osobno to do jakiej kwoty? 

Myślę, że 250zł.

Opublikowano (edytowane)

Do zastosowań typu komunikacja podczas rozgrywki multi zakup takiego mikrofonu ze statywem to komedia ;) w zupełności ci wystarczy zwykły od słuchawek a cloud III które zaproponował kamilos69 to dobra opcja :thumbup: Oczywiście przewodowe.

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Słuchawki już mam.

Takie dziwne pytanie.

Czy słuchawki mogę podłączyć do przedniego panelu w obudowie, czy muszą być bezpośrednio do karty muzycznej? Obudowa Corsair Airflow 4000D.

@edit

Teraz zauważyłem, że przedniego panelu nie podłączyłem do karty muzycznej. Zrobię to i będzie git. Z tyłu jak podłączyłem to przepaść w jakości dźwięku jesli chodzi o integrę.

Swoją drogą, słuchawki super. Leżą idealnie, nie uciskają.

Dzięki jeszcze raz za polecenie :)

Edytowane przez King Arthas
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Send1N napisał(a):

Przecież te słuchawki mają swoją kartę dzwiękową i podłączasz je przez usb to jakim cudem masz przepaść między przednim panelem a tylnym jak integra z płyty jest omijana? :P 

Bo jak podłączyłem na przedni panel to głos był do bani i pierw co to pomyślałem, że ogólnie tak słuchawki źle grają, a z tyłu jest dobrze, ale mam teraz inny problem. Nie działa mi mikrofon. Muszę przekopać ustawienia.

@edit

Dobra, działa. Myślałem, że ten kabel USB to jak ktoś nie ma mini jacka i podpina przez właśnie USB :D Od razu pobrało sterowniki. Pytanie tylko, dlaczego nie działa mikrofon jak podepnę sam mini jack?

No i masz rację. Przez dongle jest sporo lepsza jakość jak na samym mini jack z przedniego panelu.

Opublikowano

Musiałbyś kupisz rozdzielacz sygnału aby działały słuchawki razem z mikrofonem z jednego przewodu coś takiego https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-sluchawki-mikrofon-3-5-aux-mini-jack-9842672026?offerId=9842672026&inventoryUnitId=op84CdiPcjVbef4nza7wUg&adGroupId=OWNiOTNhZGQtYWM5MC00ODY2LTllNTUtNjczMzIwZGFmYWFhAA&campaignId=MDg4MGU0MjAtNTRhYy00MWI4LThlZDgtYmNiMzBmZjczMTUzAA&clientId=MTI2MTg4OTYA&sig=59a4302b8f698efade779b2a5c33d313&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&gQT=1 ale wtedy będziesz miał lipny dzwięk, cichy i płytki bo nie masz żadnego wzmocnienia na słuchawki na integrze z mobo co innego gdybyś miał jakiś dac czy kartę ze wzmacniaczem słuchawkowym na pci-e.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Send1N napisał(a):

ale wtedy będziesz miał lipny dzwięk, cichy i płytki bo nie masz żadnego wzmocnienia na słuchawki na integrze

No właśnie na integrze jak miałem podłączone to był lipny dźwięk, a jak przełączyłem na kartę Sound BlasterX AE-5 Plus co mam w pc to było zupełnie inaczej, ale to przez mini jack tylko wtedy nie działa mikrofon. W ustawieniach Windows jest napisane, że za wejście głosu jest odpowiedzialna karta dźwiękowa i jest w życiu, ale jak robię test mikrofonu to nie wykrywa nic. Jak włączę muzykę na słuchawkach podłączonych na karcie muzycznej i odpalę testowanie głosu, to nagrywa tą muzykę, ale jak ja gadam to nie nagrywa nic. Mega dziwne jak dla mnie.

creative.jpg

A tu instrukcja z karty muzycznej. Słuchawki oraz słuchawki z headsetem w 2 wejściu, a sam mikrofon to w 1.

gagdsfs.jpg

Natomiast w samej apce jest komunikat, że nie wykrywa mikrofonu

panel.jpg

@edit

Dobra, znalazłem solucję. Okazało się, że trzeba pogrzebać w apce. Działa teraz mikrofon i dźwięk w słuchawkach na karcie muzycznej. Załączam zrzut ekranu, bo może ktoś będzie kiedyś miał podobny problem (Mixer -> Multipurpose Input Select -> Line-In zamiast Microphone).

git.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Działa to normalnie na jednym przewodzie jack bez rozdzielacza :hmm: pierwszy raz coś takiego widzę żeby słuchawki razem z mikrofonem działały po podłączeniu do gniazda słuchawkowego jednym kablem

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
1 minutę temu, Send1N napisał(a):

Działa to normalnie na jednym przewodzie jack bez rozdzielacza

Działa to bardzo dobrze. Dongla już schowałem :) Według producenta można do gniazda podłączyć same słuchawki jak i headset z mikrofonem. Załączyłem wcześniej zrzut ekranu.

Podepnę tylko jutro przedni panel do karty muzycznej i sobie je z przodu podłączę. Dzięki za pomocne rady, miłego wieczoru :)

• Thanks 1