Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Nie siedzę za bardzo w temacie laptopów a mój młody wymyślił sobie ostatnio, że chciałby mieć laptopa na studia. Wszyscy mają to on też chce :D

Studia o kierunku humanistycznym więc wymagania j/n:

1. Długa praca na baterii.

2. Podświetlana klawiatura

3. Do grania ma stacjonarkę z RTX 3070 na stancji więc raczej nie musi mieć jakiejś lepszej karty graficznej. Ale jak przyjeżdża do domu to pewnie chętnie by pograł w WoTa na tym lapku. Więc fajnie jakby WOT działał w jakimś sensownym fpsie i detalach.

4. Fajnie jakby laptop miał szybkie ładowanie i PD aby ewentualnie na przerwie szybko podładować laptopa.

5. W miarę solidne wykonanie.

6. Matryca 14 lub 15,6 cali

Z góry dzięki za wszelkie propozycje.

Opublikowano (edytowane)

Na studia warto postawić na lekki i smukły laptop. Sprawdź 14-calowy ZenBook ma ładną matrycę, przyzwoite podzespoły i świetne wykonanie (aluminiowa obudowa + standard militarny).

Waży tylko 1,35 kg, ma podświetlaną klawiaturę i dwa porty USB-C z Power Delivery i DisplayPort. Jeśli chodzi o WoT, przydałoby się chociaż 2 GB VRAM, ale wtedy laptop będzie cięższy + krótszy czas działania na baterii, więc pytanie, co ważniejsze.

Edytowane przez x-kom
  • Like 1
Opublikowano

Dostałem jeszcze parę złociszy w kodzie od X-Komu więc wziąłem tą Yogę. Wychodzi poniżej 3500 zł więc myślę, że fajna cena jak za ten model. Byłem sobie go pomacać jeszcze w ME i wydaje się solidną konstrukcją. Dzięki wszystkim za pomoc.

:toast:

• Like 1