Send1N 4 208 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca (edytowane) Ten thor od asusa ma wentylator na łożysku kulkowym i jeszcze producent sie tym chwali dużymi napisami na swojej stronie przecież to jest jakiś strzał w kolanko w psu z takiej półki. Edytowane 17 Marca przez Send1N
Fenrir_14 827 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca (edytowane) @Send1N wiem, Aris z Cybenetics to dopisał w protokole testowym dla modelu 1600W, że nie wystawi A++ w noise rating że względu na wentyl. Taka sama akcja była przy Strix Platinum i wentyl został zaraz wymieniony, tylko wczesne modele miały gówniany. Miejmy nadzieję że tu będzie tak samo 👍 Edytowane 17 Marca przez Fenrir_14 1
Elder 324 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Ja tam nie rozważam teraz przed premierą nowych SS 3.1 Prime 1600 żadnych Taichi bo mi design w nich nie pasuje a wersji niższej mocy jak 1600W i tak nie mogę zwykle stosować w workstation bo jak pod render w niektórych projektach idą dwie karty 4090 to taki 1200W PSU nie styka. Przy dwu 5090 będzie jeszcze gorzej bo to większe żarłoki. Te CLC workstation mają zwykle dual D5 i masę gratów Aquacomputer a wszystko to żre prąd i trzeba nakarmić. Jeszcze jeden problem. Samo oświetlenie LED RGB 16 wentylatorów LL TL 140mm żre 70W mocy w radboxie od Deuterium (tryb white) plus neon RGB 4 szt w MIDI z około 20W poboru mocy więc tu nie tylko CPU/GPU/mobo ram nvme liczę jako obciążenie PSU. Nienawidzę RGB ale ludzie z uporem maniaka pchają je do stacji roboczych bo "ma też imponująco wyglądać nie tylko imponująco pracować"
Godlike 880 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca 8 godzin temu, lukadd napisał(a): Ja się chyba wyleczyłem z wersji TX-1600 Noctua Edition https://hwbusters.com/psus/seasonic-prime-noctua-tx-1600-vs-plain-prime-tx-1600-thermals-performance/6/ Chyba tego normalnego nowego TX-1600 3.1 przytulę z czasem. Ja tam ze swojego PX-1600 jestem zadowolony jeszcze ani razu nawet się wentyl nie włączył
Send1N 4 208 Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Czyli jesteś stratny finansowo skoro nigdy ci się nie rozkręca wentylator w tym modelu to znaczy że nie wychodzisz poza 35% obciążenia a psu ma najwyższą sprawność przy 50% już nie wspomnę o zakupie przepłaconej wersji noctua edition przy setupie który nie rozkręca w nim śmigła:
sniper76 155 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca (edytowane) @Send1N U mnie "świeży" nabytek pracuje z wyłączonym trybem hybrydowym, czyli wentylator pracuje 400-450 obr/min Noctua podaje czas życia ok 150.000 godzin przy max obrotach przy obciążeniu 20% mam sprawność ok 94,5% co jest bardzo dobrym wynikiem przy zasilaczu 1600W. Zakup nowego PSU miałem z tyłu głowy od mniej więcej roku, a tutaj trafił się Seasonic za 2.02k zeta bezpośrednio z Austrii Edytowane 31 Marca przez sniper76 1
Wyróżniony komentarz Johnny Tomala 80 Opublikowano 30 Marca Wyróżniony komentarz Opublikowano 30 Marca https://docs.google.com/spreadsheets/d/1akCHL7Vhzk_EhrpIGkz8zTEvYfLDcaSpZRB6Xt6JWkc/edit?gid=931697732#gid=931697732 Może ktoś przypnie ten tier list do któregoś wątku? Ten od Cultlist nie jest aktualizowany, a ten jest aktualny. 2
Pixa 9 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) Jakie zasilacze dzisiaj się kupuje do 9800x3d i 5090? Zależy mi na ciszy i bezgłośna praca łożyska wentylatora. Edytowane 16 Kwietnia przez Pixa
Send1N 4 208 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Masz tu temat na ten temat na ten temat w każdym budżecie masz dobrą propozycję
Tomkin 0 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 13 godzin temu, Send1N napisał(a): Masz tu temat na ten temat na ten temat w każdym budżecie masz dobrą propozycję Ten wątek myślę ze większość przestudiowała, ale ja nie jestem w stanie np wyciągnąć z niego favoryta. Trochę też zmieniło się na przestrzeni tych 2 miesięcy. Gdybyś teraz miał kupić zasilacz 1000-1200W mający nowe złącze 12-2x6 i posiadający kabel w zestawie. Cena w granicy do 1000-1200 zł to co Ty byś wybrał ?
Send1N 4 208 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Poczekałbym chwile czy seasonic wypuści teraz na wiosnę wersje vertex px w atx 3.1 bo z tego co zapowiadali to ma tak być 1
Dikson 77 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Antec HCG Platinum i Montech Titan PLA, oba na OEM Vertex PX z poprawionym złączem 12V-2x6, tylko kwestia ceny, minus też 2 lata mniej gwarancji. 1
Tomkin 0 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia 1 godzinę temu, Dikson napisał(a): Antec HCG Platinum i Montech Titan PLA, oba na OEM Vertex PX z poprawionym złączem 12V-2x6, tylko kwestia ceny, minus też 2 lata mniej gwarancji. ANtec z tego co widziałem nie ma złącza 12v-2x6
Tomkin 0 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja W dniu 17.04.2025 o 18:31, Send1N napisał(a): Poczekałbym chwile czy seasonic wypuści teraz na wiosnę wersje vertex px w atx 3.1 bo z tego co zapowiadali to ma tak być czekam i czekam na tego Seasonica.. ale lipa, coś wypuścić nie chcą...chyba że gdzieś widzialeś ? Muszę juz coś kupić i mam problem, bo chce koniecznie coś ze złączem 12-2v6 i kablem w komplecie.
Godlike 880 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja To ASRock ma teraz dobre zasilacze atx 3.1 z kablami nowymi w zestawie.
Tomkin 0 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja @Send1N a co myslisz o Seasonic FOcus 1000 W? , a nowego Vetexa PX nie wiem kiedy wypuszczą.
Send1N 4 208 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Bardzo dobry zasilacz względem vertexa masz 10lat gwary zamiast 12 co moim zdaniem nie ma znaczenia 2
kamilos69 322 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Vertex czy GX to jeden kijj. Oba to b.dobre zasilacze. 1
Tomkin 0 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja dzięki Panowie, kupione ,zapominam o temacie, teraz tylko wszystko poskładać
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Johnny Tomala,
2 reakcje
Pokaż odpowiedź