Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ten thor od asusa ma wentylator na łożysku kulkowym i jeszcze producent sie tym chwali dużymi napisami na swojej stronie :E ;D przecież to jest jakiś strzał w kolanko w psu z takiej półki.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

@Send1N wiem, Aris z Cybenetics to dopisał w protokole testowym dla modelu 1600W, że nie wystawi A++ w noise rating że względu na wentyl. 

Taka sama akcja była przy Strix Platinum i wentyl został zaraz wymieniony, tylko wczesne modele miały gówniany. Miejmy nadzieję że tu będzie tak samo 👍

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja tam nie rozważam teraz przed premierą nowych SS 3.1 Prime 1600 żadnych Taichi bo mi design w nich nie pasuje

a wersji niższej mocy jak 1600W i tak nie mogę zwykle stosować w workstation

bo jak pod render w niektórych projektach idą dwie karty 4090 to taki 1200W PSU nie styka.

Przy dwu 5090 będzie jeszcze gorzej bo to większe żarłoki.

Te CLC workstation mają zwykle dual D5 i masę gratów Aquacomputer a wszystko to żre prąd i trzeba nakarmić.

Jeszcze jeden problem.

Samo oświetlenie LED RGB 16 wentylatorów LL TL 140mm żre 70W mocy w radboxie od Deuterium (tryb white)

plus neon RGB 4 szt w MIDI z około 20W poboru mocy więc tu nie tylko CPU/GPU/mobo ram nvme liczę jako obciążenie PSU.

Nienawidzę RGB ale ludzie z uporem maniaka pchają je do stacji roboczych bo "ma też imponująco wyglądać nie tylko imponująco pracować"

Opublikowano

Czyli jesteś stratny finansowo :hihot: skoro nigdy ci się nie rozkręca wentylator w tym modelu to znaczy że nie wychodzisz poza 35% obciążenia a psu ma najwyższą sprawność przy 50% :E już nie wspomnę o zakupie przepłaconej wersji noctua edition przy setupie który nie rozkręca w nim śmigła:

tim-and-eric-mind-blown.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Send1N

U mnie "świeży" nabytek pracuje z wyłączonym trybem hybrydowym, czyli wentylator pracuje 400-450 obr/min :rotfl: Noctua podaje czas życia ok 150.000 godzin przy max obrotach :woot: przy obciążeniu 20% mam sprawność ok 94,5% co jest bardzo dobrym wynikiem przy zasilaczu 1600W. Zakup nowego PSU miałem z tyłu głowy od mniej więcej roku, a tutaj trafił się Seasonic za 2.02k zeta bezpośrednio z Austrii :P

Edytowane przez sniper76
  • Upvote 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
13 godzin temu, Send1N napisał(a):

Masz tu temat na ten temat na ten temat :E w każdym budżecie masz dobrą propozycję 

Ten wątek myślę ze większość przestudiowała,   ale ja nie jestem w stanie np  wyciągnąć z niego favoryta. Trochę też zmieniło się na przestrzeni tych 2 miesięcy.   

Gdybyś teraz miał kupić zasilacz 1000-1200W mający nowe złącze 12-2x6 i posiadający kabel w zestawie.   Cena w granicy do 1000-1200 zł  to co Ty byś wybrał ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dikson napisał(a):

Antec HCG Platinum i Montech Titan PLA, oba na OEM Vertex PX z poprawionym złączem 12V-2x6, tylko kwestia ceny, minus też 2 lata mniej gwarancji.

ANtec z tego co widziałem nie ma złącza 12v-2x6

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.04.2025 o 18:31, Send1N napisał(a):

Poczekałbym chwile czy seasonic wypuści teraz na wiosnę wersje vertex px w atx 3.1 bo z tego co zapowiadali to ma tak być

czekam i czekam na tego Seasonica.. ale lipa, coś wypuścić nie chcą...chyba że gdzieś widzialeś ?

Muszę juz coś kupić i mam problem,  bo chce koniecznie coś ze złączem 12-2v6 i kablem w komplecie.