Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja sie zaliczam wlasnie do tych fanów mam każdego FM a gram w serię od czasow CM 99/00. Przeszli na nowy silnik Unity i maja problemy zeby go ogarnac, najpierw przelozona premiera na marzec tego roku a potem decyzja o anulacji FM25 i skupienia sie na FM26, swoja droga decyzja o anuwlaniu zapadla w studiu duzo wcześniej ale z jakichś tam powodów nie mogli jej ogłosić wcześniej niz 7 luty. Mam tylko nadzieję ze w FM26 beda juz funkcje których mial nie mieć 26 plus jakieś nowości i ze gra wyjdzie w listopadzie tego roku. 

• Like 1
Opublikowano

Ja kiedyś grałem ale stwierdziłem jakiś czas temu że szkoda mi czasu na patrzenie na tabelki podczas gdy jest tyle gier single player które chce przejść.

Ale trochę czasu się spędziło w FMie, nie powiem.

Co do wersji 2025 to wg mnie już jakiś czas temu powinni zacząć wydawać FMy w cyklach dwuletnich bo od pewnego czasu nie widać różnic między wersjami. W rok bez premiery mogliby wydawać wtedy tylko aktualizacje składów.

Opublikowano

A ja też trochę grałem bardziej w okolicach 2010, i szok jak wymieniłem kompa i symulacja po prostu zapier.... 😁 Szkoda że tak się dzieje z serią, ale z drugiej strony raczej mądrze postąpili, a nie wypuścili crapa, którego obiecają naprawiać, a tylko na lekkich paczach się skończy 🙂

Opublikowano

Decyzja o anulowaniu FM25 wydaje mi się uzasadniona. Ewidentnie mieli problemy z doprowadzeniem gry do użytku po przejściu na Unity. Wiele rzeczy miało zostać wyciętych z FM25, gdyby gra miała wyjść w marcu. Lepiej, żeby skupili się na dopracowaniu gry przez najbliższe miesiące i wypuścili FM26 w listopadzie. Obawiam się jednak o przyszłość serii, bo wygląda na to, że sami nie radzą sobie z tym silnikiem. Poprzednie serie miały raczej kosmetyczne nowości i nowe składy, a tutaj trzeba wiele rzeczy zbudować od nowa.

Po wielu latach grania i uzależnienia od FM, ostatnią część sobie odpuściłem. W FM23 grałem raptem 70 godzin, gdzie wcześniej 200 godzin to było minimum. Jednakże z powodu anulowania FM25 postanowiłem wrócić do tego “uniwersum” :D . W najbliższym czasie będę grał w FM24 z nieoficjalnym DLC FM25 :) 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak tam nastroje na fm26? Ja po anulowaniu fm25 i nieodebraniu darmowego fm24 mam jakąś ogromną ochotę zagrać jak tylko wyjdzie nowa wersja. Do tego na nowym lapku już mogę pograć :E.

Ponoć ma nie być reprezentacji? Dziwne, ale w sumie i tak się mało korzystało. Chyba że ktoś więcej to dla niego będzie ból.

Zamiast tego kobieca piłka ale to już na prawdę #nikogo i szkoda że na to trwonią czas.

Opublikowano

Ja tam się doczekać nie mogę, ciekaw bardzo jestem jak gra będzie wyglądać na nowym silniku jakoś na dniach pewnie już pokażą jakiś materiał. A co do reprezentacji ma ich nie być w 26 ale w 27 już mają wrócić, ale też tak naprawdę wiele o nowym FM jeszcze nie wiadomo więc kto wie może akurat, ja akurat mało korzystałem aczkolwiek czasem w starszych edycjach zdarzyło mi się poprowadzić reprezentację, w któryms FM nawet jakimś cudem zakwalifikowałem San Marino do ME :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja raczej nie czekam, a jeżeli już to nie na premierę. Trochę się boję o stan techniczny gry z racji zmiany silnika itp, niby mieli więcej czasu ale w sumie każdego nowego FM-a zaczynałem praktycznie po jakimś miesiącu czy dwóch od premiery a po takich drastycznych zmianach to aż strach :D

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano

Trochę na temat kobiecej piłki, która poraz pierwszy zawita do nowego FM:

https://www.fmscout.com/a-fm26-womens-football.html

Osobiście jakoś szczegolnie na tą nowość nie czekam ale liczby robią wrażenie i ciekaw jestem jak to wyjdzie i czy grając pełna karierę będzie można sobie zmieniać kluby między męskimi a zenskimi, bo takie rozwiązanie byłoby dla mnie ciekawe bo uwielbiam dlugie kariery po kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt sezonów gdzie tworzę historie kilku klubów. 

Opublikowano (edytowane)

Ja od czasów FM 2009 czyli początku 3D gram tylko w tym trybie i już od dawna nie mogę patrzeć na kulki :E Dla mnie lepsza grafika super sprawa bo ten aktualny tryb już faktycznie nie dawał rady, mam tylko nadzieję,że interfejsu nie spiernicza i gra na nowym silniku nie będzie miała takich ograniczen jak na starym.

Edytowane przez Godlike
Opublikowano (edytowane)

Ja się zastanawiam jak będzie z kompatybilnością dodatków fanowskich, w sensie wszelkiego rodzaju grafik (strojów, herbów, zdjęć piłkarzy itp), nie sądzę żeby to wszystko działało w nowej wersji tak jak w starych. To samo w taktykami itp. Na pewno modderzy będą mieli pełne ręce roboty

Edytowane przez Pavel87
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Moze nie koniecznie tym bardziej ze w nowym FM ma też działać funkcja przenoszenia save, że starszych wersji. Facepacki logopacki i wszelkie grafiki i tak były oparte na xml więc jedynie co to może będzie trzeba to zmienić, także z tym szybko się uwinąć, taktyki z poziomu gry eksportowane były i import tak samo, to raczej będzie dostępne jedyne co to na początku będzie trudniej opracować taktyki pod nowy silnik ale żeby to bylo jakieś mega trudne to też watpie i ci doświadczeni szybko ogarną, jedynym problemem może być dostosowanie edytorow czasu rzeczywistego i programów do scoutingu bo mowa o nowym silniku, z tego co pamiętam to twórca FMRTE kiedyś wspominał jeszcze przed premierą FM25, że dopiero jak wyjdzie gra to będzie w stanie ocenić czy edytor powstanie czy nie, bo kod nowego FM moze być tak zrobiony, że nie pozwoli na edytory czy programy które robią coś z gra w czasie rzeczywistym, ale to.okaze się dopiero w listopadzie zapewne, ja mam nadzieję że FMRTE jak i geni scout będą powstawać nadal :E

Edytowane przez Godlike
Opublikowano

Najbardziej wyczekiwana gra dla mnie w tym roku to właśnie FM, boje się nowego UI, ale pod spodem zawsze będzie to stary FM więc raczej tragedii nie będzie. Nowy silnik graficzny spoko, zawsze to lepiesze niż coroczne 5% progresu graficznego jak przez ostatnie 20 lat. 

• Like 2