elfuegoxxx 8 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Witam, mam pytanko może ktoś ogarnia, ojciec kupił antenę z symetryzatorm . podłaczył pod tv i niestety nie działa. 40km od nadajnika tv jakis najtanszy panasonic. gdy podłaczymy razem z zasilaczem ze starej anteny (on ma chyba separator https://dvbsklep.pl/zasilacz-antenowy-ze-zlaczem-f )nawet nie podłaczajac zasilacza to nagle działa i bądz tu madry. czyli rozumiem że brakuje jakiegos samego separatora tylko nie mogę nigdzie w necie znalęć . chyba że chodzi o coś innego.
trepek 1 532 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Wymień to co masz na antenę Davbol- Davbol Polski producent, najlepsze anteny na rynku. Szkoda marnować życia na coś gorszego.
elfuegoxxx 8 Opublikowano 19 Lutego 2025 Autor Opublikowano 19 Lutego 2025 antena asp 8 z symetryzatorem
LeBomB 2 154 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 W dniu 19.02.2025 o 08:44, elfuegoxxx napisał(a): antena asp 8 z symetryzatorem Skoro podłączenie starej anteny działa bez zasilacza, znaczy że tv lub dekoder do którego to podłączacie daje własne zasilanie na antenę. Wydaje mi się, że antena z symetryzatorem nie powinna wymagać zasilania. Zatem spróbuj w ustawieniach tv lub dekodera znaleźć opcję wyłączenia zasilania gniazda antenowego czy anteny (nie wiem jak się to będzie dokładnie nazywało, ale są takie opcje).
elfuegoxxx 8 Opublikowano 20 Lutego 2025 Autor Opublikowano 20 Lutego 2025 telewizor to najtanszy panas z okrojonym menu. kupiłem dławik separator jak przydzie sprwdzę , ale chyba pasywna antena jest za słaba.
Rekomendowane odpowiedzi