Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

2 tygodnie temu złożyłem nowy komputer, który służy mi głównie do pracy w programach takich jak: photoshop, blender, adobe illustrator itp. itd. okazjonalnie używany jest również do gier. Około 3 dni temu na ekranie zaczęły pojawiać się dziwne rzeczy. Na pulpicie / w przeglądarce pojawiają się dziwne zielone / fioletowe znaczki, które znikają jak scroluje (wtedy pojawiają się nowe w innych miejscach. W programach takich jak photoshop również pojawiają się te znaczki i od czasu do czasu wywali black screena, po którym muszę zrestartować komputer, gdyż nie jestem w stanie go dalej używać. W grach fabularnych (mafia, gta v itp.) pojawiają się różne zniekształcenia np. smugi które ciągnął się za postacią przez cały ekran. Gry typu CS:GO , Fortnie wogóle się nie odpalają, podczas ekranu ładowania wszystko się zacina i gra się wyłącza. Dziś wykonałem format komputera, jednak nic się nie zmieniło. Sterowniki mam aktualne, nie wiem jaka jest tego przyczyna. Proszę o pomoc. Oczywiście mam gwarancję na cały sprzęt. W załączniku przesyłam jak wyglądają te dziwne "znaczki"

Specyfikacja komputera:

- RTX 4080 Super

- AMD ryzen 7 7800X3D

- ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI

- RAM 32gb (będę dokładał do 128gb)

dowod3.PNG

dowod2.PNG

dowod1.PNG

Opublikowano

wejdz w podgląd zdarzeń systemowy i pokaż screena z zakładki: widoki niestandardowe > zdarzenia administracyjne, tylko rozciągnij ją tak aby było widać błędy, mniej więcej z tego czasu jak wyskoczył czarny ekran. Przykład jak to ma wyglądać:

dada.jpg