Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie grałem w LE w poprzednim sezonie, w poe2 odpaliłem nową postać by sprawdzić i tyle z grania, więc nowy patch w LE jak i POE2 jest i będzie dla mnie jakąś odskocznią. Gra się bardzo fajnie w LE, wiadomo pewne rzeczy można by poprawić, ba trzeba załatać kilka bugów, nie raz mi item nie pokazuje bonusów mimo, że ma ten sam bonus/stat co poprzedni to on nie wlicza w statystyki, a poprzednia zwykła broń to pokazuje. Do tego nie podlicza rune of shattering, np nagle z 12 spada na 1 i tyle widzisz ile zeszło.

Sama rozgrywka jest przyjemna i to się liczy, gra mi się na pewno fajnie, D4 nie grałem kupę czasu, nie mam go na dysku i nie przewiduję instalowania, choć może dam sobie szansę na nowy sezon, by mieć jakieś porównanie vs LE/POE2. Niestety TQ2 to na razie wydmuszka we wczesnej fazie, to nie ma sensu nawet tego kupować. Lepiej odpalić Grim Dawn, choć tu widać przepaść w grafice.  

edit:
Drugiej postaci nie robię, te kilka dni wytrzymam do POE2 i tu mam zamiar popykać i spędzić trochu więcej czasu, szczególnie jak napisałem nie grałem w poprzednim sezonie, nie chce mi się lecieć przez kampanię choć mając itemki na low lvl to taki summoner mógłby być w miarę szybko ogarnięty i wtedy do 7 aktu i odkryć wybór frakcji, reszty bym już nie robił jak przy pierwszej postaci, by zobaczyć 10 akt.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Eh, liczylem ze dziwny blad z aktywacja gamepada bedzie naprawiony ale dalej istnieje. Z tego co widze to blad jest juz od bardzo dawna nie tylko przy poprzednim sezonie gdzie zauwazylem to u siebie dosc mocno, niektorym osoba nawet myszke gra wykrywala jako gamepad i nie dalo sie grac. 

U mnie jest dalej to samo co sezon wczesniej, a co na premiere EA nie wystepowalo o dziwo.

Majac pedaly podlaczone do kompa, gra przy odpaleniu pokazuje info ze kontroler (gamepad) jest wykryty a w momencie jak podczas grania przejde na inne okno, np przegladarke i wroce do gry, layout przyciskow na UI sie zmienia na gamepada i nie da sie grac, klawiatura nie reaguje, myszka tez, jedynie alt+f4 i odpalenie od nowa. Wystarczy oczywiscie odlaczyc pedaly ale nie majac tego latwo dostepnego i cos jakis czas odpalajac sobie jakiegos sima, jest to mega upierdliwe :D

szkoda bo na forum temat wczesniej otwarty sam sie zamknal bo nikt z tym chyba nic nie robil, moze jeszcze przez gre ticket zadziala, ale widzac ze blad jest od dawna, pewnie nie ma jak tego naprawic... a mialo byc tak pieknie ;)

• Sad 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 17.08.2025 o 11:04, wrobel_krk napisał(a):

Nie ma edytora chyba aktualnego, to są pliki które się da edytować jak się na jakieś pojęcie. jestem programista to mi nie straszne.

A da się zrobić postać od zera modując? Czy trzeba i tak kampanię przejść?

Znudził mi się necro pod minionki, ale mam online niestety :F 

Opublikowano (edytowane)

@wrobel_krk Faktycznie level, XP i złoto łatwo dodać, itemy to dramat :E 

Następny sezon zrobię sobie offline, jak sie znudzi na koniec to można przyspieszyć postęp. 

EDIT: @wrobel_krk jakbyś był zainteresowany to jest mod który umożliwia sporo w offline ;) Właśnie testuję

Edytowane przez galakty
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

https://forum.lastepoch.com/t/last-epoch-s-season-4-and-beyond-expansion-paradox-classes-and-roadmap/80152

Cytat

We’re committed to supporting Last Epoch for years with new stories, systems, itemization updates, ways to play, onboarding improvements, seasonal mechanics, and more. There’s never been a better time to step into the world of Eterra.

Before the expansion arrives, we have two more seasons planned. Season 4 is slated for early 2026 and will introduce a new seasonal mechanic along with several highly requested updates. We’ll start sharing teasers and a firm release date soon - keep an eye on our streams and social channels.

We’ll also have more to reveal about Season 5 as we move later into 2026. Together, these two seasons lead directly into the launch of Last Epoch: Orobyss, as outlined in the roadmap below:

69a16f1b3d1d98e3445fa5fafd894c75180465d5.thumb.jpeg.1c4575774afaaf60558321205c68ed3c.jpeg

Cytat

The one we’ve heard the most is simple: “Will the Last Epoch: Orobyss expansion be free for existing players?” The answer is Yes. Anyone on PC who owns Last Epoch before the launch of the Orobyss expansion will receive the expansion as a free update. New players and PlayStation 5 players will be purchasing Last Epoch, all of its seasonal content, and the Orobyss expansion as one updated purchase.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

Jak nie naprawia ze przy podlaczonych pedalach aktywuje sie ustawienie z gamepada i nie da sie grac to tez nie wracam :D za dlugo miedzy sezonami/cyklami jest przerwy tutaj, ale pewnie i tak z ciekawosci odpale jak zawsze.