Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Smartfon Iphone 7 podczas długiego grania w gry typu Mahjong,Wow (krzyżówki) zaczął się mocno grzać i po pewnym czasie zawieszał się. 

Pomagał wtedy tylko twardy reset.

Zrobiłem kopię danych i reset  telefonu do ust.fabrycznych,następnie przywróciłem dane i przez jakiś czas było ok ale teraz podczas długiego grania smartfon znowu zaczyna się mocno nagrzewać i w grze przestaje reagować ekran na dotyk.

Kondycja baterii to 87% .

Da się np. jakąś aplikacją zdiagnozować problem albo ktoś może miał podobne objawy i jest w stanie coś pomóc?

Opublikowano

Telefon jest już stary a iPhony z tych lat słyną z awarii. Może przez to wystąpić problem z ładowaniem, z obrazem, podświetleniem. Nie chcę Cię straszyć, tak tylko ostrzegam zanim dojdzie do końca jego żywota. 

Jeżeli podczas normalnej pracy jest chłodny a w czasie grania jest gorący to raczej wszystko jest ok.

Czy bateria ma już status serwis?

Opublikowano

Bateria ma kondycję na poziomie 87%.

Org.bateria wytrzymała 4 lata,od lutego 2018 do lutego 2022,wtedy wymieniona została na nową w serwisie Zbita Szybka.

Coraz więcej osób pisze mi że to wina baterii,a przynajmniej że takie są objawy słabej baterii jak u mnie czyli grzanie się i zawieszanie telefonu.