kacpi278 26 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Czesc Komputer brata, robilem mu format systemu Ryzen 5 5600 chlodzenie fera 3 Ram 2x8gb 3700mhz B450 msi gaming plus W cinebench r23 multicore 10200 wynik Dziwią mnie temperatury - hwinfo maz pokazuje 56 stopni Tak samo odpalilem Occt cpu+ ram i tez temperatura max pokazuje 55 stopni Cpu boostuje na 4.43 mhz Generalnie spoko ze niskie temperatury ale tu wydaje mi sie to podejrzanie niskie 🤣 bios aktualizowalem, sterowniki chipsetu tez Tu cos na czerwono pokazuje
JacekRTX 252 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 5600 nie jest grzejnikiem, więc temperatury wydają się w porządku. Jego TDP to tylko 65 W.
RTXnietylko4060tiUSER 450 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) Ten parametr powienienes sprawdzac tylko pod pelnym obciazeniem i to pod warunkiem ze procesor dziala na ustawieniach domyslnych. Jesli w gre wchodzi OC lub UV to wogole nie powinienes sie tym interesowac Edytowane 15 Marca przez RTXnietylko4060tiUSER
kacpi278 26 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca 1 godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): Ten parametr powienienes sprawdzac tylko pod pelnym obciazeniem i to pod warunkiem ze procesor dziala na ustawieniach domyslnych. Jesli w gre wchodzi OC lub UV to wogole nie powinienes sie tym interesowac Ten parametr zrobione zdjęcie wlasnie podczas testu occt Godzina testu occt bledow brak Max pobor cpu 78w Max temperatura 55stopni Myslicie ze jest okej? Dosc niska temp jak na godzina occt i budzetowe chlodenie spc
wallec 799 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Może to świadczyć, że dobra sztuka, która działa na niskim napięciu. Daj mu 1.25v 4750mhz i zobacz czy będzie działać.
JacekRTX 252 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca @kacpi278 podkręć go trochę i zobaczymy. Jeśli temperatura zacznie spadać, będziemy się martwić
Send1N 4 153 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Normalna temperatura jak na zapięty limit nic w tym dziwnego.
Kyle 200 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia (edytowane) W dniu 15.03.2025 o 17:09, JacekRTX napisał(a): 5600 nie jest grzejnikiem, więc temperatury wydają się w porządku. Jego TDP to tylko 65 W. Przy AMD "TDP65W" = pobór CPU może być 88W (u kolegi tylko 76W widzę). Wiem coś o tym, na podstawie Ryzen 5500GT którego testowałem (pod BOX strasznie się grzał przy Cinebench ... po nie długim czasie ponad 90 stopni i przerwałem test). Edytowane 6 Sierpnia przez Kyle
Send1N 4 153 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Nie będzie 88w tylko właśnie 76 max bo tyle wynosi PPT dla tego cpu na początku tego roku miesiąc czasu używałem boxa z ryzena 2600 na 5800X3D i w gry dało się grać ale przy full load moment osiągał temperaturę wrzenia nawet z combo strike 3
Rekomendowane odpowiedzi