Skocz do zawartości

Zestaw do CSGO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Michagm napisał:

Jedyna opcja: zrezygnować Rx580 8GB/GTX1060 6GB zamienić na GTX1050Ti ~600zl

21 minut temu, Gość Andrzej napisał:

Dzięki ale ja już zaraz zwariuje od tego wszystkiego .. tyle kombinacji a jak wydam i kasę a to będzie mało wydajne ???a 5 tys pójdzie :( . Może lepiej zostać przy i7 8700 a kupić tą gorszą grafikę??? I najwyżej za rok lub dwa kupić druga ????

Może tak zrobić. Proszę nie panikować i rozumiem Dylematy. Od początku wiedziałem że będzie ciężko zmieścić ~5K zl.

Najtaniej brać np. i7 8700 + GTX1050Ti + 2x4GB DDR4 2133/2400 ~320zl + PSU 450W/500W ~160/180zl + ASRock Z370 Pro4 ~500zl

Proponowałbym kupić PSU przez allegro np. HUNTKEY MASTER 80 HK701-11PEP ~170zl albo Fortron Hyper MF600MS ~210zl albo Sharkoon WPM 600 ~190zl

""będzie mało wydajne"" - i5 8400 naprawdę ma dobrą wydajność i nieźle konkuruje z R5 1600x/R7 1700. To nie jest wydane 900zl do błota. Poważnie piszę...

Proste liczenie

i5 8400 + GTX1060 3GB ~1800zl

i7 8700 + GTX1050Ti ~2100zl

i3 8100 + Rx580 8GB/GTX1060 6GB ~1800zl

Opublikowano

I tak chyba zrobię że wezmę i7 8700 +gtx1050Ti to będzie idealne połączenie do Csgo będę miał ponad 300 fps-ów :D 

Opublikowano

Albo i7 8700 +gtx 1060 6gb (Zotac za 1128 zł na morele.net). Wiem trochę kiepska firma no ale zawsze to będzie 6 gb pamięci i szyna 192 bity :D 

Opublikowano

Dobra ??? myślałem że Msi ,gigabyte i asus to są dobre firmy ?? A do tego zestawu poleciłbyś jakąś dobrą i tanią myszkę do csgo (dobry sensor i niskie dpi) ?? Mam teraz a4tech oscar x747 blue fire ale ona już zacina się i klika sama :D . Myślałem o Genius Ammox X1-400??Co o niej myślisz ??? będzie dobra do csgo ??

Opublikowano

Przepraszam Andrzejku - nie mogę pomóc doradzaniu ""Mickey Mouse"".

Ja używam kilka: MC-MX / Revoltec Fight Mouse Elite i W10x / testowałem kiedyś Razer DeathHadder [rewizja pierwsza była super za ~90zl]. Koledzy używają różne: A4T Bloody V7M [Gaming], ZALMAN M200/M201R/M300 [zwykłe], Natec GENESIS G22/55/77 [popularne tanie Gaming].

Przyszłym roku będę kupował EVEREST SGM-X7 albo SM-770 albo Rampage SMX-R1 tylko muszę zobaczyć na żywo i jak sprawują. Zobacz możesz też wybierzesz EVEREST'a [dobra marka i niezła cena]. EVEREST należy do jednej firmy FSP/Fortron.

Mogę polecisz - SHARKOON ZONE GK15 albo sama myszka ZONE m20

Opublikowano

No ok dzięki i tak za pomoc. Napisałem już parę @ do sklepów z mojego otoczenia teraz tylko czekać na wycenę i kupić tam gdzie najtaniej.

Opublikowano

Jeszcze jedna sprawa mnie intryguje czy jak poczekam do grudnia to czy ceny procesorów I7 8700 spadną o jakieś 100 zł czy nie ma co liczyć na to  ??? 

Opublikowano

Czekam od lipca bo w tedy były mega drogie karty graficzne (szał z kopaniem kryptowalut) później czekałem na nowe procesory intela 8 generacji  następnie Lipton na kanale morele.net powiedział że ceny I7 8700 spadną w listopadzie lub w grudniu teraz Ty piszesz że obniżka będzie dopiero  w styczniu 2018 roku . Dosyć tego czekania trzeba coś kupić bo w pierwszym kwartale mają też wyjść nowe procesory AMD i co znów czekać ????Paranoja , czytałem też coś w sieci o 9 generacji procesorów od Intela. Wychodzi na to że nigdy nie będzie dobrego momentu aby kupić sobie kompa.

Opublikowano
4 minuty temu, Gość Andrzej napisał:

Czekam od lipca bo w tedy były mega drogie karty graficzne (szał z kopaniem kryptowalut) później czekałem na nowe procesory intela 8 generacji  następnie Lipton na kanale morele.net powiedział że ceny I7 8700 spadną w listopadzie lub w grudniu teraz Ty piszesz że obniżka będzie dopiero  w styczniu 2018 roku . Dosyć tego czekania trzeba coś kupić bo w pierwszym kwartale mają też wyjść nowe procesory AMD i co znów czekać ????Paranoja , czytałem też coś w sieci o 9 generacji procesorów od Intela. Wychodzi na to że nigdy nie będzie dobrego momentu aby kupić sobie kompa.

W Grudniu przed świętami  będzie drożej [zawsze tak było]. Lipton'a nie oglądam bo robi wszystko dla Morele.net - żeby ludzie kupowali w sklepie Morele.net. A coraz więcej klientów mają problemów z Gwarancją/RMA w Morele.

Opublikowano

Dajesz sobie głowe uciąć że w grudniu będzie drożej ??śledzisz rynek części komputerowych ??

Opublikowano
4 minuty temu, Gość Andrzej napisał:

Dajesz sobie głowe uciąć że w grudniu będzie drożej ??śledzisz rynek części komputerowych ??

To nie jest tak że ja śledzę. Bo ja to wiem jak jest z Sklepami. Sam wiesz ile ludzi będą robić wielkie zakupy przed świętami/wigilią - nie ważne gdzie minimarket/supermarket/hurtowni/itd. Nie tylko peryferia PC ale też samochody, narzędzia AGD, maszynki AGD. smartfony, HiFi a nawet ubrania sportowe itd. To jest ostatni miesiąc do końca roku i najwięcej ludzi kupują/wydają kasę w Grudniu. Sklepy też chcą dobrze zarobić - to się nazywa Złoty Biznes/Interes.

Opublikowano

Aha no niby tak bo są też super promocje kiedy kupujemy coś drożej niż była wcześniej :D  dobra @ wysłane i wybiorę sklep który będzie najtańszy. Jak by co będę pisał :) 

Opublikowano
3 minuty temu, Gość Andrzej napisał:

Aha no niby tak bo są też super promocje kiedy kupujemy coś drożej niż była wcześniej :D  dobra @ wysłane i wybiorę sklep który będzie najtańszy. Jak by co będę pisał :) 

Dokładnie i trzeba uważać na promocje :) - Januszowie zarabiają na promocjach

Opublikowano

Czy GTX 1060 6 gb będzie lepszy od RX 580 8gb ??? Bo w kilku sklepach proponują mi GTX 1060 6 gb .

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Gość Andrzej napisał:

Czy GTX 1060 6 gb będzie lepszy od RX 580 8gb ??? Bo w kilku sklepach proponują mi GTX 1060 6 gb .

Monopol działa NviDia :)

Za ile GTX1060 6GB a za ile Rx580 8GB?

Rx580 świetnie radzi w CS:GO.

Raz lepiej Rx580 8GB a raz lepiej GTX1060 6GB.

Najbardziej przyszłościowy jest Rx580 8GB bo wolniej starzeje i Vulcan rozwija bardzo dobrze zamiast Directx.

A GTX1060 ma dobrą wydajność z niskim poborem prądu [duża zaleta].

Lepiej brać Rx580 8GB ale jeśli weźmiesz GTX1060 8GB to też będzie dobrze.

Ciężki temat

Edytowane przez Michagm
Poprawiam
Opublikowano

Wziąłem RX 580 8GB , teraz mam ati radeona hd 5870 1gb i jestem zadowolony z niego choć już nie domaga ale kiedyś była to super karta. Dodam że GTX 1060 ma tylko 6 GB pamięci a na necie są filmiki kiedy GTX 1050 Ti z 4 GB pamięci nie radził sobie z grami. Czas pokaże czy to był dobry wybór ??

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...