Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie pisałem długo ale były też inne sprawy do załatwienia.Wziąłem neta z Netii 300/50 z adresem IP prywatnym za 80 msc na 24 m-ce. Ja i tak dużo nie gram przez sieć z torentów nie ściągam a kamery to nie wiem czy będę zakładać więc po co na razie płacić za to IP i nie wiadomo jaką prędkość.Jak będzie wszystko dobrze a będzie brakować prędkości to się aneks podpisze na nową prędkość.Tylko nie wiem czy tak można IP ponoć można dokupić bez aneksowania umowy.Nie podoba mi się tylko to w warunkach umowy że od razu po podpisaniu leci czas 14 dni na odstąpienie od umowy.

Edytowane przez Special-1
Opublikowano
38 minut temu, Special-1 napisał(a):

Nie podoba mi się tylko to w warunkach umowy że od razu po podpisaniu leci czas 14 dni na odstąpienie od umowy.

Na odległość podpisywałem? Tak 14 dni od momentu podpisania umowy. Zapytałeś w Netii czy po odstąpieniu od umowy zanim podłącza czy skoro to nowy światłowód firma, która odpowiadała za wkopanie koło domu nie naliczy kary czyli zwrotu inwestycji? 

Zanim odpiszesz, przeczytaj dokładnie co napisałem bo wcześniej nie czytałeś dokładnie co pisze.

Opublikowano
9 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Zapytałeś w Netii czy po odstąpieniu od umowy zanim podłącza czy skoro to nowy światłowód firma, która odpowiadała za wkopanie koło domu nie naliczy kary czyli zwrotu inwestycji? 

Nie pytałem ! 

Opublikowano
1 minutę temu, Special-1 napisał(a):

Nie pytałem ! 

Zdaje mi się, że gdzieś w tym temacie wcześniej ci o tym pisałem.....

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Special-1 napisał(a):

Teraz dzwoniłem i powiedzieli że nie naliczają kary.

To nie INEA nalicza! Tylko firma, która wkopała światłowód jak Światłowód Inwestycje SP. zoo czy FiberHost lub jakąś inną może u ciebie. Nie nalicza tego operator usługi chyba, że jest powiązana z operatorem jak Fiberhost z INEA.

Edytowane przez EUZEBIUSZ
Opublikowano
7 minut temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

To nie INEA nalicza! Tylko firma, która wkopała światłowód jak Światłowód Inwestycje SP. zoo czy FiberHost lub jakąś inną może u ciebie. Nie nalicza tego operator usługi chyba, że jest powiązana z operatorem jak Fiberhost z INEA.

Powiedziałem im że mam kable Nexery to konsultant Netii powiedział że to oni naliczają karę ale po upływie 14 dni.Przydałoby się zadzwonić też do Nexery.

Opublikowano
2 godziny temu, Special-1 napisał(a):

Powiedziałem im że mam kable Nexery to konsultant Netii powiedział że to oni naliczają karę ale po upływie 14 dni.Przydałoby się zadzwonić też do Nexery.

Przed upływem 14 dni podejmujesz decyzję czy rozwiązuje aż umowę z Netią. Nexera dostanie info od Netii, że tak zrobiłeś i nalicza karę Netii. Netia naliczy Tobie bo sami nie będą tego płacić. Telefon do Nexery nie wiele ci pomoże bo jak w ciągu 14 dni zerwiesz umowę z Netią to tak jak wcześniej tak to działa. Ewentualnie możesz 13 dnia wypowiedzieć Netii i na drugi dzień, a najlepiej tego samego dnia wziąśc umowę gdzie indziej. Wtedy może Nexera Netii nie naliczy kary.

Kara jest za to, że wkopali ci światłowód za darmo, a nie używasz czyli się nie amortyzuje i Nexery.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
2 godziny temu, Cappucino napisał(a):

Jak sprawdzić, czyj światłowód leci pod domem?

Przejzyj ten temat bo pisałem gdzieś w nim autorowi tematu.

Opublikowano
4 minuty temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Przejzyj ten temat bo pisałem gdzieś w nim autorowi tematu.

Ja wiem, że gdzieś było ale człek zbyt leniwy by kopać...jest jakas rządowa stronka ale trzeba konto chyba założyć.

Opublikowano
5 godzin temu, Cappucino napisał(a):

Ja wiem, że gdzieś było ale człek zbyt leniwy by kopać...jest jakas rządowa stronka ale trzeba konto chyba założyć.

Zbyt leniwy, żeby pisać jeszcze raz.......

Opublikowano
13 godzin temu, EUZEBIUSZ napisał(a):

Zbyt leniwy, żeby pisać jeszcze raz.......

Znalazłem to zanim tu zapytałem, ale nie będę zakładał tam specjalnie konta by taka pierdołę znaleźć, myślałem, że ktoś tu ma lepsza wiedzę ale jak widać...