Clairo 1 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Dzień dobry, jestem świeżo po wyprowadzce do domu prywatnego a linia światłowodu będzie za ok. 6 miesięcy. Tak więc potrzebuje Internetu na ten okres czasu i padło na Internet na kartę sim (żaden dostawca u mnie w mieście nie instaluję radiowego Internetu) Dlatego poszukuje myślę, że do kwoty 200 złotych urządzenia w które wepnę kartę sim i udostępnię ten Internet do komputera stacjonarnego poprzez kabel RJ-45, choć nie jest to priorytet, ponieważ mogę to zrobić po wifi jeśli nie będzie dużych strat. Lokalizacja: Ustrzyki Dolne, Podkarpacie. (Z tego co się orientuje brak 5G, jedynie LTE) Urządzenie będzie znajdować się dosłownie przy komputerze i będzie nadawać jedynie do niego. Dostawca jeszcze nieznany, że względu na to iż badam oferty a póki co najlepiej wychodzi mobilevikings z ofertą 180GB + 800GB co 31 dni / 45zł (Korzystają z nadajników Play) Edytowane 7 Kwietnia przez Clairo
WJ 360 6 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Pytaj na Forum bez kabli. Tak na szybko: Ustrzyki Dolne, ul. Witolda Gombrowicza 10 - wieża kościoła pw. św. Józefa Robotnika PLAY ma tam 5G pasmo 3500. Ale jak ma być tanio i prowizorycznie to cokolwiek
Clairo 1 Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia 1 minutę temu, WJ 360 napisał(a): Pytaj na Forum bez kabli. Tak na szybko: Ustrzyki Dolne, ul. Witolda Gombrowicza 10 - wieża kościoła pw. św. Józefa Robotnika PLAY ma tam 5G pasmo 3500. Ale jak ma być tanio i prowizorycznie to cokolwiek Praktycznie trafiłeś z ulicą a kościół widzę z okna. Prawdopodobnie zrobię tak, ze będę kupował co miesiąc nowy starter 15 złotych 600 GB PLAY i wkładał go do Huawei model: B535-232 - według mojego researchu najlepsza opcja, chyba!
WJ 360 6 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia To 5G może być jeszcze nie aktywne trzeba na miejscu zweryfikować
Gość Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Ogólnie Play i Plus najgorsza jakość usług internetu mobilnego jaka jest świadczona, kwestia stabilności, prędkości, pingów i olewania klienta ogólnie.
Psiak 59 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Najlepiej sobie sprawdź na telefonie, może masz 5g to jeszcze lepiej jeśli chodzi o prędkość. U mnie na Xiaomi redmi 12x 5g prędkości mam około 400-600mb/s w T-Mobile i niski ping, aczkolwiek zauważyłem, że na LTE miałem ten ping o dziwo niższy o te 2-10ms. Nie wiem, czy to powodem był telefon, ale kupiłem sobie nowy z olx router mf289f LTE i jestem zadowolony. Ping w LoLu 42-49ms, CS 22ms warszawa i jest spoko. Prędkości 100-200mb/s i startowa 5zl z pakietem internetu ponad 800gb. Wcześniej miałem radiowe i była tragedia, ciągle packet loss i brak stabilności. Po miedzi do 20mb również mnie nie zachwycało, za drogo i ping wyższy niż na LTE
Karister 162 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia 5G, LTE i inne napisy na telefonie nic nie znaczą. Operator może sobie tam wyświetlać, co mu się podoba.
Marek7536 5 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia I też zależy jak jest obciążony Bts, wieczorem spadki są konkretne.
Gość Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja Dużo robi agregacja pasm w routerze w LTE, 4 lub więcej pasm, a w przypadku 5G większość routerów Ageruje LTE z 5G o ile BTS ma prawdziwe 5G i tylko wtedy można naprawdę poszaleć, nawet wieczorami. Sam widziałem u brata jak wziął z T-Mobile router 5G na próbę i jak trafiliśmy w BTS to potrafiło ponad 600Mb/s wyciągać i góra 100Mb spadało wieczorem.
Rekomendowane odpowiedzi