Skocz do zawartości

Poradnik dla graczy PC dotyczący optymalizacji ustawień gier video

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jakaś znająca się na temacie osoba, mogłaby stworzyć poradnik, istrukcję dotyczącą ustawień graficznych w grach video? Od kilku już lat możemy zauważyć nowe wytyczne dotyczące grafiki takie jak np. antyaliasing, synchronizacja pionowa, filtrowanie anizotropowe, ambient occlusion itd. Mogłaby być również wzmianka o częstotliwości odświeżania, co sprawi, że osiągniemy lepsze rezultaty, co na to wpływa itd. Przeciętny gracz, który składa średni komputer za 2500-3000 zł chciałby aby gry w dniu zakupu działały na możliwie jak najlepszych ustawieniach, włączając wszystko na wysokie lub ultra ustawienia, co jest całkowicie bez sensu, ponieważ nie każda konfiguracja jest dla niego dedykowana, a niektóre w ogóle nie zadziałają jak powinny. Często dziwimy się, że trzeba mieć PCta za 5000zł i więcej żeby pograć na maxa, a w dzisiejszych czasach to standard. Wydaje mi się zatem, że brakuje takiego instruktaża opisanego dość zrozumiałym językiem, ponieważ mnie w tej chwili ustawienie odpowiedniej konfiguracji zajmuje godzinę czasu, klikająć wszystko jak popadnie, robiąc to na chybił trafił, co chwilę przeskakując między ustawieniami a rozgrywką. Jest to taki mój pomysł dla redaktorów tej strony, na ciekawy i budzący zainteresowanie artykuł wśród mniej zorientowanych od strony technicznej graczy, ponieważ fajnie czyta się tutejsze wpisy.

Pozdrawiam

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ile ja już takich sytuacji miałem, że wbiegam na bosa z buta na ostatnich flaszkach. Idzie lajtowo, ginę gdy bosowi zostaje milimetr życia. Myślę, że na świeżo pojadę z nim bez problemu a tutaj w kilku kolejnych rundach nie mogę zbić paska do połowy. 
    • Sam fakt, że rozmawiacie o takich detalach na podstawię krótkiego wycinku. Pokazuje jak gigantyczna będzie skala tej produkcji.  Byle do wersji PC bo w 30FPS nawet tego nie będę odpalać. 
    • Kurde, zrobiłem praktycznie cały pierwszy region i nie mogę powiedzieć żeby coś było zjebane z hitboxami. Nie oglądam tego przygłupa więc nie odniosę się do jego rozgrywki ale w grze są też statusy i broń dystansowa więc może w ten sposób tracił hp.  Błędy miałem łącznie może 3-4. Zapętlone audio, raz gierka mi się powiesiła jak wychodziłem z lochu, nie mogłem podnieść expa po upadku bo został w jakiejś szczelinie 😀 i raz mi się postać zgliczowała jak walczyłem z bossem Grisha w tej dziurze i się podatkowo przyplątały te trujące trupojady 🤣 na tej arenie jeszcze można się zblokować na tych wystających palach. Ale poza tym gra śmiga pięknie, zero przycinek czy stutter'u.    BTW, jak zaczniesz grać to nie pakuj wszystkich przebłysków na pałę w więź z powłoka bo ulepszanie więzi jest permanentne a przebłyski ograniczone. Początek jest dość wymagający ale jest dużo materiałów pod upgrade i kamieni buffujacych broń więc idzie lekko. Parowanie jest OP. Wiesz już czym będziesz grał? Ja na pierwsze podejście jadę standardowo w mega jebnięcie, stun i krytyki więc Topór Weterana 🤣 i ewentualnie Iconoklast w rezerwie.   
    • No, wiadomo. Gdybyś Ty wiedział, ile ja mam do ogrania tego, co świat dawno ograł, to... byś się nie zdziwił :). Ale W3?! DLC?! To, jak nie widzieć (!), Gwiezdnych Wojen, Terminatora i Indiany Jonesa! Nie interesuje! MASZ NADROBIĆ!   Soulsy nie uciekną!    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...