Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, proszę o pomoc w zbudowaniu białego komputera do gier w kwocie max 9000zł.

Na chwilę obecną wybrałem procesor r7 7800x3d.

Zastanawiam się również nad kartą graficzną Rx 9070xt, i tutaj moje pierwsze pytanie, który model z aktualnie dostępnych białych kolorów będzie najcichszy? Nawet jeżeli jego cichy tryb pracy będzie kosztował stratę kilku fps.

Duza będzie różnica między wyborem płyty B850 a X870, przy wyborze r7 7800x3d?

Resztę podzespołów proszę dobrać, zależy mi na białym zestawie, najlepiej żeby nawet przewody zasilacza były białe.

Komputer głównie będzie służył do gry CS2 - FullHd 240hz, dam radę wyciągnąć 500/600fps?

Poza Csem oczywiście będą ogrywane inne tytuły.

Ostatnie już pytanie, dużo czytałem ze r7 7800x3d jest bardzo dobry do gier, ale kiepski w programach, czy na tym procesorze pomijając gry, dam radę komfortowo korzystać z programów jak chrome, discord itp?

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Cześć, coś takiego:

https://proline.pl/koszyk/ad0facfd

7800X3D jest mocny we wszystkich zastosowaniach, w przypadku programów to chodzi o programy profesjonalne do 3D czy edycji wideo, bo tu znajda się lepsze procesory do tych zastosowań. W przypadku zwykłych programów jak discord itp to nie masz się czego bać bo to dla tego procesora żadne wyzwanie.

Zastanowił bym się na twoim miejscu czy nie dorzucić do 9800X3D bo dopłata jest niewielka

Opublikowano (edytowane)

W tej kwocie spokojnie można złożyć biały komputer z Ryzenem 9800X3D. Ładowanie tam potężnego AiO uważam za bezcelowe jak to ma być komputer do gier. Jeśli chodzi o białego RX 9070 XT to stawiałbym na Pure od Sapphire. Autor pisał o Chrome i Discord, a to jest przeglądarka i komunikator z którymi żaden nowoczesny CPU nie ma najmniejszych problemów.

Edytowane przez voodoo34
Opublikowano
12 godzin temu, Dirian napisał(a):

Cześć, coś takiego:

https://proline.pl/koszyk/ad0facfd

7800X3D jest mocny we wszystkich zastosowaniach, w przypadku programów to chodzi o programy profesjonalne do 3D czy edycji wideo, bo tu znajda się lepsze procesory do tych zastosowań. W przypadku zwykłych programów jak discord itp to nie masz się czego bać bo to dla tego procesora żadne wyzwanie.

Zastanowił bym się na twoim miejscu czy nie dorzucić do 9800X3D bo dopłata jest niewielka

Niestety procesor już kupiłem, duża będzie różnica w grach? Co do różnicy w cenie, nie jest taka mała, z tego co widzę r7 9800x3d stoi w granicach 2300zl, ja nowego r7 7800x3d box kupiłem lokalnie za 1599zł, bo zamykał się u mnie sklep mediaexpert i były spore promocje, więc różnica w kwocie to około 700zł, mam nadzieję że różnica w grach nie jest jakaś kolosalna i ten 7800 wystarczy mi na około 2 lata?