Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałbym złożyć komputer do gier i codziennego użytku w cenie około 3500 zł . Nie jestem już aż tak bardzo zapalonym gamerem, więc nie mam wielkich wymagań. Chciałbym pograć w starsze tytuły na najwyższych ustawieniach w 1440p i nowsze w full hd i w miarę wysokich detalach. Złożyłem sobie coś takiego, da to radę , czy trzeba coś poprawić ? &nbsp

https://proline.pl/koszyk/e2afd8df

Opublikowano
W dniu 18.04.2025 o 17:20, kalderon napisał(a):

Ło matko, tylko nie Legend 800, totalny odpad.

To ma być komputer do gier więc nawet SSD na SATA mu wystarczy. Bierze się po taniości, a nie patrzy na parametry które w codziennym zastosowaniu nie mają większego znaczenia. Budżet jest jaki jest więc nie ma co wybrzydzać.

W dniu 18.04.2025 o 17:29, JacekRTX napisał(a):

Karta graficzna ze zwrotu też podejrzana :hihot:

To niczego nie przesądza. Mało to jest cwaniaków co biorą kartę na 2 tygodnie by sobie potestować i robią zwrot w pełni sprawnej karty. Zresztą karta po zwrocie nie oznacza że tracisz prawo do kolejnego zwrotu. Autor sam musi zdecydować czy odpowiada mu takie rozwiązanie czy dopłacić do w pełni nowej karty. Tu też nie ma nigdy pewności czy w pełni nowa nie jest po zwrocie bo nie takie szopki sklepy robią.

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, sprawdzałem różne testy i opinie i wynika z nich, że DDR 5 na tak podstawowych komponentach nie daje właśćiwie żadnej przewagi nad DDR4 albo jest ona marginalna. Nie zamierzam upgradować komputera, chcę go na 3-5 lat.  Według testów na tańszych procesorach ciągle lepszym wyborem będzie RTX 4060 zamiast ARC B580. Mój koszyk wygląda obecnie tak:

https://proline.pl/koszyk/48706456

Udało się nawet zejść z ceny, zachowując przy tym pojemniejszy dysk. Proszę o opinie osoby które faktycznie chcą pomóc, a nie wysyłać mi w prywatnych wiadomościach "polecane" i używane komponenty które akurat i zupełnie przypadkowo mają na sprzedaż :)