Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam prośbę o pomoc

Chce zakupić ten monitor https://www.samsung.com/pl/monitors/gaming/odyssey-ark-2nd-gen-g97nc-55-inch-165hz-1ms-curved-uhd-4k-ls55cg970nuxdu/

Chciałem się zapytać czy będzie dobry fo karty rtx 5080 czy nie będzie rwało obrazu i czy jakieś duże opóźnienia będą i czy 165 Hz to nie za mało.Bo 240 Hz z takim rozmiarem nie znalazłem to jest największe odświeżanie jakie znalazłem z takim rozmiarem .240 Hz to bym musiał kupić monitor 32 cale

Opublikowano
3 godziny temu, KratosF1 napisał(a):

Jak ultrapanorama może być to np. Odyssey G9 OLED 49" ma 240Hz za około 6k pln

Tak tylko 4k ja chce a z 4k znalazłem tylko ten co wysłałem.Ultrawide rozdzielczośc odpada bo na playstation nie obsluguje

4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Tylko ja chce zakrzywiony, kiedyś miałem i mi się podobał ale sprzedałem bo to 32 cale

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, x-kom napisał(a):

Cześć @wirtuoz, wydaje mi się, że dla podanego przez ciebie Samsunga nie ma za bardzo alternatywy. Jeśli musi być zakrzywiony, 4K, nie ultrawide i 55".

Nie musi być zakrzywiony. Ale rzeczywiście monitora o rozmiarze po za tym 55 cali 4k to nie ma nawet 50 czy 40. Tylko ultrawide są,  ale niestety odpada bo na playstation nie obsługuje ultrawide szkoda :(.Ja bym chętnie wziął ultrawide ale na playstation będą paski po bokach czarne to bez sensu

Edytowane przez wirtuoz
Opublikowano
22 godziny temu, wirtuoz napisał(a):

Nie musi być zakrzywiony. Ale rzeczywiście monitora o rozmiarze po za tym 55 cali 4k to nie ma nawet 50 czy 40. Tylko ultrawide są,  ale niestety odpada bo na playstation nie obsługuje ultrawide szkoda :(.Ja bym chętnie wziął ultrawide ale na playstation będą paski po bokach czarne to bez sensu

Dokładnie, tak jak zauważyłeś, przy tej przekątnej praktycznie tylko ultrawide wchodzą w grę (nie licząc wyjątków jak Samsung). Monitory 16:9 zazwyczaj kończą się na około 32 calach, a jeśli celujesz w 55 cali, to już naprawdę spora różnica. No i tak jak piszesz – letterboxing raczej nie zapewni komfortu. A telewizory zupełnie odpadają?

Opublikowano
7 godzin temu, x-kom napisał(a):

Dokładnie, tak jak zauważyłeś, przy tej przekątnej praktycznie tylko ultrawide wchodzą w grę (nie licząc wyjątków jak Samsung). Monitory 16:9 zazwyczaj kończą się na około 32 calach, a jeśli celujesz w 55 cali, to już naprawdę spora różnica. No i tak jak piszesz – letterboxing raczej nie zapewni komfortu. A telewizory zupełnie odpadają?

No właśnie zastanawiam sie nad telewizorem,  taki znalazłem ponoć jeden z lepszych https://www.samsung.com/pl/tvs/oled-tv/55-oled-s95d-4k-smart-tv--2024--55-inch-oled-4k-tizen-os-smart-tv-qe55s95datxxh/?cid=pl_pd_affiliate_ceneo_ecommerce_always-on_CROSS-DIVISION-PERFORMANCE-2022-No-Phase-Ceneo_html5_feed-1x1-2022-10-18_behavioral-in-market&utm_source=ceneo-pl&utm_medium=affiliate&utm_campaign=CROSS-DIVISION-PERFORMANCE-2022-No-Phase-Ceneo&utm_term=3-Hot-behavioral-in-market-none&utm_content=none-html5&ceneo_cid=e55f42f5-6ddb-98cb-b55d-a56c5bbc5a94

Albo lg lub sony 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.04.2025 o 16:49, ODIN85 napisał(a):

Nie ma co przepłacać. To lepiej weź

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55g45lw

No słyszałem że też jest dobry.A w czym przewyższa ten tv co wysłałeś od tego samsung?

I powiedz mi czy to ten telewizor https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/g4-oled co wysłałeś bo recenzje chce zobaczyć a jak nie to jak mozesz to znajdz na tej stronie i podeslij 

Tańszy to nie, bo w takiej samej cenie sa nawet droższy ten lg

Edytowane przez wirtuoz
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, x-kom napisał(a):

Faktycznie przy 55 calach Samsung QE55S95D 55" czy LG OLED55G45LW 55" to świetne opcje, które polecam Ci rozważyć.
Tutaj masz szczegółowe testy i recenzje Samsunga i LG, z którymi warto się zapoznać przed zakupem.

Chyba wezmę któryś z tych telewizorów 

5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Błąd na stronie moreli.

Główne różnice między modelami LG OLED55G42LW i LG OLED55G45LW dotyczą przede wszystkim mocy przetwarzania i niektórych dodatkowych funkcji:

Procesor: Model OLED55G45LW jest wyposażony w procesor α9 Gen 6 AI, co stanowi ulepszenie w porównaniu do procesora α7 Gen 6 AI, znajdującego się w modelu OLED55G42LW [A]

Jasność: Model OLED55G45LW posiada Brightness Booster Max, zapewniający lepszy poziom jasności w porównaniu do modelu OLED55G42LW

Funkcje AI: Model OLED55G45LW zawiera zaawansowane funkcje AI, takie jak AI Picture Pro, AI Super Upscaling i AI Acoustic Tuning, zaprojektowane w celu poprawy jakości obrazu i dźwięku w zależności od otoczenia

Design: Oba modele mają elegancki design, ale OLED55G45LW może posiadać dodatkowe udoskonalenia wzornictwa i bardziej nowoczesny wygląd.

No i teraz pytanie 

Czy warto brać przez te różnice droższy o 2 tys telewizor 

Edytowane przez wirtuoz