łukasz850 166 Opublikowano 23 Kwietnia 2025 Opublikowano 23 Kwietnia 2025 (edytowane) Z tego co widze sklep ma opcje wysyłki śliacazkiem za 1 zł. Tylko ,że wtedy na wysyłkę trzeba czekać 45 dni Sklep przy odstapieniu od umowy nie chce mi zwrócić pieniedzy za koszty wysyłki. Zwróca mi tylko za ślimaczka. Ta praktyka jest legalna i nic nie da sie zrobić? Edytowane 23 Kwietnia 2025 przez łukasz850
kalderon Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Jest to legalne, właśnie po to Proline wprowadził tą opcję wysyłki.
łukasz850 Opublikowano 25 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2025 (edytowane) 19 godzin temu, kalderon napisał(a): Jest to legalne, właśnie po to Proline wprowadził tą opcję wysyłki. To ten sklep aż bardzo nie lubi zwrotów? Na x-komie to sprzedadza towar nawet jeśli wiedza, że jeden z nich będzie zwrócony. Na pclabie była taka historia. Edytowane 25 Kwietnia 2025 przez łukasz850
adashi Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Dostałeś odpowiedź, że jest to legalna praktyka. Obrona przed mało sensownym przepisem prokonsumenckim, robiącym ze sklepów bezkosztowe wypożyczalnie dla kombinatorów. Czego byś jeszcze oczekiwał w kwestii tych dwudziestu złotych?
łukasz850 Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Dobrze rozumiem. Dziwie się ,ze z powodu 20 zł robią takie obchodzenie prawa. X-kom ma często darmową wysyłkę. Sklep zapewnia ,że karta była sprawna. Choć jak podłączyłem rtx 5070ti z x-komu to wszystko jest ok. Podejrzewam ,że kłamali ,zeby mi nie zwracac kosztów wysyłki
Pentium D Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Opublikowano 27 Kwietnia 2025 W dniu 24.04.2025 o 12:17, kalderon napisał(a): Jest to legalne, właśnie po to Proline wprowadził tą opcję wysyłki. To jest dobra opcja dla ludzi za granicą gdy np. wpadnie dobra cena a Ty jesteś na wakacjach jeszcze przez 3 tygodnie.
Rekomendowane odpowiedzi