Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widze sklep ma opcje wysyłki śliacazkiem za 1 zł. Tylko ,że wtedy na wysyłkę trzeba czekać 45 dni Sklep przy odstapieniu od umowy nie chce mi zwrócić pieniedzy za koszty wysyłki. Zwróca mi tylko za ślimaczka. Ta praktyka jest legalna i nic nie da sie zrobić?

bandicam 2025-04-23 19-09-30-896.jpg

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, kalderon napisał(a):

Jest to legalne, właśnie po to Proline wprowadził tą opcję wysyłki.

To ten sklep aż bardzo nie lubi zwrotów? Na x-komie to sprzedadza towar nawet jeśli wiedza, że jeden z nich będzie zwrócony. Na pclabie była taka historia.

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano

Dostałeś odpowiedź, że jest to legalna praktyka. Obrona przed mało sensownym przepisem prokonsumenckim, robiącym ze sklepów bezkosztowe wypożyczalnie dla kombinatorów.

Czego byś jeszcze oczekiwał w kwestii tych dwudziestu złotych?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Dobrze rozumiem. Dziwie się ,ze z powodu 20 zł robią takie obchodzenie prawa. X-kom ma często darmową wysyłkę. Sklep zapewnia ,że karta była sprawna. Choć jak podłączyłem rtx 5070ti z x-komu to wszystko jest ok. Podejrzewam ,że kłamali ,zeby mi nie zwracac kosztów wysyłki

Opublikowano (edytowane)

Jak była niesprawna to rękojmia lub gwarancja. Oddawanie niesprawnej karty na 14 dniowy zwrot to proszenie się o kłopoty. Później się dowiesz, że sam popsułeś i będzie słowo przeciwko słowu. 

Edytowane przez lokiju
Opublikowano
W dniu 24.04.2025 o 12:17, kalderon napisał(a):

Jest to legalne, właśnie po to Proline wprowadził tą opcję wysyłki.

To jest dobra opcja dla ludzi za granicą gdy np. wpadnie dobra cena a Ty jesteś na wakacjach jeszcze przez 3 tygodnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...