Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, szukam przenośnego czegoś dla członka rodziny - z jego wymagań to ma być jak najtańszy (najlepiej do 1500zł), bateria trzymać jak najdłużej (najlepiej jakby było realnie powyżej 5h, o 8 raczej nie marzę), fajnie jakby nie był wykonany z chininium (bo będzie wożony na poligon) - znajdzie się coś? 95% użycia to będzie YT/filmy w formacie .mp4 ;) Oczywiście używane/poleasingowe chyba wyłącznie wchodzą w grę. Dzięki

Opublikowano

Chromebook?

Szukałem jak najtańszego laptopa na wyjazdy podwyższonego ryzyka (W Albanii ktoś wszedł mi do pokoju razem z futryną drzwi). Kupiłem Asusa C214M. Ten model został wprowadzony na rynek w 2019 roku więc aktualizacje systemu są do 2029. Mój jest z marca 2021.

Zapłaciłem 239 zł.

W zastosowanych internetowych wytrzymuje na baterii siedem godzin.

• Upvote 1
Opublikowano

Ja bym brał tego co stefan wyżej zaproponował, thinkpady to solidne konstrukcje, nie będzie problemów z zawiasami czy popękanego palmrestu od "samego patrzenia" jeżeli ma być regularnie przenoszony ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

Wiem, sam korzystam ze służbowych think padów od bodajże 8 lat i nie narzekam aczkolwiek mam wrażenie, że i w nich postępuje celowe postarzanie produktu. Coraz więcej awarii, problemów z zasilaniem (przepalone gniazda zasilania od display usbc), notoryczne przegrzewanie, normalnie cuda.