huudyy 1 543 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja siema, szukam przenośnego czegoś dla członka rodziny - z jego wymagań to ma być jak najtańszy (najlepiej do 1500zł), bateria trzymać jak najdłużej (najlepiej jakby było realnie powyżej 5h, o 8 raczej nie marzę), fajnie jakby nie był wykonany z chininium (bo będzie wożony na poligon) - znajdzie się coś? 95% użycia to będzie YT/filmy w formacie .mp4 Oczywiście używane/poleasingowe chyba wyłącznie wchodzą w grę. Dzięki
indexinfio 128 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Chromebook? Szukałem jak najtańszego laptopa na wyjazdy podwyższonego ryzyka (W Albanii ktoś wszedł mi do pokoju razem z futryną drzwi). Kupiłem Asusa C214M. Ten model został wprowadzony na rynek w 2019 roku więc aktualizacje systemu są do 2029. Mój jest z marca 2021. Zapłaciłem 239 zł. W zastosowanych internetowych wytrzymuje na baterii siedem godzin. 1
huudyy 1 543 Opublikowano 13 Maja Autor Opublikowano 13 Maja huh, musiałbym zobaczyć jak to działa, szczerze mówiąc nigdy nie miałem Chromebooka w ręku. Sam myślałem o jakimś starym thinkpadzie czy coś.
stefan999 59 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja T14 Ten jest całkiem niezły. Powinien wystarczyć do codziennych zastosowań 1 1
Send1N 2 454 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Ja bym brał tego co stefan wyżej zaproponował, thinkpady to solidne konstrukcje, nie będzie problemów z zawiasami czy popękanego palmrestu od "samego patrzenia" jeżeli ma być regularnie przenoszony 1
huudyy 1 543 Opublikowano 13 Maja Autor Opublikowano 13 Maja Wiem, sam korzystam ze służbowych think padów od bodajże 8 lat i nie narzekam aczkolwiek mam wrażenie, że i w nich postępuje celowe postarzanie produktu. Coraz więcej awarii, problemów z zasilaniem (przepalone gniazda zasilania od display usbc), notoryczne przegrzewanie, normalnie cuda.
Rekomendowane odpowiedzi