Pro8lem 10 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Moderatorzy - sam nie wiem w jaką to kategorię wrzucić bo to i soft i system i karta grafiki - jeśli wybrałem niewłaściwą to przenieście tam gdzie to powinno być -> Sam już nie wiem co o tym myśleć - niby pierdoła, ale panel sterowania z rozdzielczościami i ograniczeniem klatek się nie przełącza : Mam monitor z odświeżaniem max 165, g-sync compatible , Jakiś czas temu ustawiłem 120 żeby nie męczyć karty grafiki na kilku tytułach .. Wszystko działało jak powinno. Teraz chcę wrócić do 165 i nagle problem 1. Przestawiam na 165 w zakładce zmiana rozdzielczości , zatwierdzam - jest ok. - wskakuje 165 i 8bit. 2. Wchodzę w Zarządzanie ustawieniami 3D - a tam pojawiła się linia -> max. częstotliwość odświeżania 121 kl/s ??? co jest myślę ,ale dobra . otwieram zakładkę zaznaczam wyłącz ograniczenie, następnie zatwierdzam - a on mi na to ... -> -> Dostęp zabroniony - Zastosowanie wybranych ustawień w systemie nie powiodło się <- O co chodzi - jakiś soft to sobie to zablokował czy jak ?
Kabor 232 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja (edytowane) Nie powinno być możliwości zablokowania przez inne oprogramowanie. Ja jak ustawiam w innym to w panelu się też zmienia i w drugą stronę. Najszybciej będzie jak przeinstalujesz sterowniki jako czysta instalacja (ostatecznie DDU). 18 minut temu, Pro8lem napisał(a): Teraz chcę wrócić do 165 i nagle problem 1. Przestawiam na 165 w zakładce zmiana rozdzielczości , zatwierdzam - jest ok. - wskakuje 165 i 8bit. W zakładce zmiana rozdzielczości powinieneś mieć zawsze max Hz jakie obsługuje monitor. Mając VRR (GS) blokujesz wtedy klatki na interesującej Ciebie wartości. EDYCJA: 18 minut temu, Pro8lem napisał(a): Jakiś czas temu ustawiłem 120 żeby nie męczyć karty grafiki na kilku tytułach .. W ustawieniach 3D masz zakładkę globalne i ustawienia programu. W tej drugiej dla każdej gry z osobna możesz sobie ustawić inne wartości. Edytowane 22 Maja przez Kabor
sideband 1 003 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Pewnie masz, których ze starszych 572.xx, który po czasie robi problemy i nie ma możliwości zmiany ustawień w CP. 1
Pro8lem 10 Opublikowano 22 Maja Autor Opublikowano 22 Maja Tia no to raz po razie ... ; 1. Sterownik 32.0.15.6094 nawet starszy niż ten 572.xx - spróbuje przeinstalowania na czysto 2. Problemem było to, że nie ustawiałem blokady ani na globalnych ani indywidualnych - po prostu zrzuciłem na 120 w rozdzielczości i tyle - i dlatego takie zdziwienie że pojawiły się tak te ograniczenia
Pro8lem 10 Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja Czysta instalacja nowych sterow - nie pomoglo. DDU w trybie bezpiecznym zadzialalo i po ponownym zainstalowaniu nowych sterownikow mogę w koncu zmieniac i modyfikowac linie ustawien w nvidia. 1 1
Send1N 2 454 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Kolejny przykład że DDU to wcale nie takie placebo jak niektórzy myślą 1
Rekomendowane odpowiedzi