Pixa 8 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Może ktoś chodził do szkoły i naświetli sytuacje,jak to wygląda od strony fizyki? Tutaj jest pokazana obudowa ze szkłem,które tłumi dzwięk (obudowa na computexie 25) Czy każde szkło tak tłumi,czy ma być jakieś specjalne,laminowane(?) ? I czy ma być gięte ,nie może być w częściach? Chodzi mi o wytłumienie "elektrycznych dzwięków" z komputera. Jakby samo z siebie "zwykłe szkło" tak wyciszało to lian li vision byłaby ciekawa,a jak nie to mi nie potrzeba kompletnie obudowy Juz powinien byc ustawiony moment kiedy on mowie o szybie i przez szybe.
Marcusfff 244 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) Albo musi być go grubo, bo większa masa lepiej tłumi fale. Albo się laminuje, albo są to szyby zespolone z jakąś filią lub szczeliną gazową. Na przykład w samochodach często jest to szkło dwuwarstwowe, gdzie pomiędzy tafle wkłada się przezroczystą folię, która tłumi drgania. Kolega @Elderwalczył z tematem: https://forum.ithardware.pl/topic/9145-deuterium-airtight/ Edytowane 23 Maja przez Marcusfff
Elder 286 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Hehh...nie kumacie że czterooki w tym filmie bekę sobie robi i tyle. Ta buda typu durszlak nie jest w stanie wyciszyć pracy kompa dodaniem laminowaniem lichego 4mm szkła czy domalowaniem na froncie budy aerografem Żwirka i Muchomorka albo innego My Little Pony... To nie ogarnie wściekłego stada świerszczy sprzedawanego za worek kasy w badziewiu nvgreedii znanym jako Astral 5090. Nie ma takiej opcji. To ma być tanie w produkcji i generować zysk firmie zanim znowu coś nowego wam wcisną i przetrzepią portfel a nie dawać wam świetną cichą idealną fantastyczną ponadczasową budkę bezgłośną w pracy. Taki świat. 1
Fenrir_14 635 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Mam obecnie dwa akwaria - Lian Li Evo XL (szklany panel przedni i mesh-kit) oraz Phanteks NV7. Uważam, że NV7 jest zauważalnie cichsza niż Evo XL.
Rekomendowane odpowiedzi