Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bry,

To już pewnie ostatni temat jaki zakładam w kwestii budowy nowego PC. Stary, klękający sprzęt obecnie mieści się w budzie Phanteks P400, która... co tu dużo mówić, nie spełnia wymagań. Po prostu szukam czegoś w ludzkich pieniądzach, co nie będzie krzykliwe i pomieści MSI X870E Tomahawk z AIO 280mm na topie, będzie mieć szkło na boku i co najważniejsze, posiadać solidne filtry przeciwkurzowe. Myślę, że ten ostatni element jest najważniejszy, ponieważ posiadam kilka psów i chciałbym, żeby kurz, pył i kłaki (Uroki mieszkania na wsi) nie robiły bałaganu i nie wymagały gruntownego czyszczenia co 2-3 dni. Chciałem kupić Lian Li 217, ale ona pojawi się dopiero za miesiąc... O ile znów coś się nie przesunie. Fractal North nie mieści 280mm AIO na topie, a North XL to już kobyła za 8 stów. Jest tego teraz na rynku tyle, że można dostać wylewu, więc będę ogromnie wdzięczny za naprowadzenie mnie na właściwy trop.

P.S. Jedną z topowych dla mnie propozycji jest Antec Flux. Czy idę w dobrym kierunku?

Opublikowano

Corsair 4000D. Jest modułowa, piwnica, sporo miejsca, dobre prowadzenie kabli, przepływ powietrza na wysokim poziomie. 

NZXT H7 Flow, dobrze przemyślane akwarium z bardzo dobrą przewiewmoscią. W nzxt nie masz filtrów standardowych tylko ich autorski projekt paneli mesh zatrzymujacych kurz i inne ustrojstwa. 

Antec Flux, a szczególnie Pro, to bardzo dobra obudowa. 

Opublikowano

Flux Pro niestety za wielkie bydlę, nie zmieści mi się na biurku :D Patrzyłem na zwykłego Fluxa, bo gabarytowo pasuje idealnie i to naprawdę dobra buda, ale niestety brak filtrów poza jednym na spodzie trochę mnie niepokoi, bo jednak zwierzaki plus kurz i będzie bałagan. 

Wpadłem na rodzynka o nazwie Cougar MX600 i faktycznie, wygląda to na mega dobry case plus ma komplet filtrów, jest bardzo solidna i ogólnie wszystko mi w niej leży. Z drugiej strony cały czas woła do mnie Phanteks NV5 Mk2, który po prostu wygląda obłędnie... No i nieszczęsny Lian Li 217, który będzie już na dniach dostępny w dobrej cenie. 

Jednym słowem, wolałem składać kompa 8 lat temu. Mniejszy wybór, łatwiejsze decyzje...