Komputer 7500f, 5070, 1440p. Prośba o rzut okiem i poprawę listy podzesp.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez domin1994p · Opublikowano
SilentiumPC Navis RGB 280 2x140mm moje chłodzenie dodam że pastę wymieniałem około 2 lata temu zajrzałem do środka to trochę przesuszone jest -
Przez Reddzik · Opublikowano
https://lowcygier.pl/aktualnosci/czy-to-dramat-valve-premiera-steam-machine-nie-odbedzie-sie-w-pierwszej-polowie-2026-roku/ -
Przez Bono_UG · Opublikowano
Nawet nie zaczynaj tej bzdury z tańszym IC. Jak planujesz kilka tygodni do przodu, to pewnie trafisz na taki bilet. Jak potrzebujesz w danej chwili, to zapomnij, że uda się trafić z promocją. Nie dojedziesz szybciej, bo musisz celować w ten konkretny pociąg, musisz czekać lub wyjść wcześniej, a nie pierwsze co podjedzie wtedy kiedy potrzebujesz pojechać. Albo dofinansowanie miasta jest wyższe albo poziom zapełnienia wyższy. Na szybko z googla Waw ~43% mieszkańców korzysta z KM, ~32% w Trójmieście. Bilety w Waw pokrywają ~25% kosztów, w Trójmieście w zależności od miasta i pewnie przewoźnika 30-50%, jak się rozbije na miasta i skm to podaje 30-40%. Można szacować, że ten warszawski bilet realnie kosztuje 13,6, gdański 11-14,67 czyli zaczyna się wyrównywać. 75 minutowe odpowiednio: 17,6; 17-22,67; większa rozbieżność choć może zahaczać o podobną cenę. SKM-kę trudniej przeliczyć, bo to taryfa kilometrowa, a nie wiem jaką średnią prędkość ma metro. Nie chce mi się dogrzebywać. Geometria Warszawy i Trójmiasta też jest inna. Stolica jest mniej więcej równo rozłożona na okręgu, Trójmiasto jest mocno rozciągnięte wzdłuż, z jedną główną osią transportową i wieloma "dopływami". To generuje inne potrzeby i koszty. Sama organizacja transportu też się liczy. U nas masz 3 różnych organizatorów: ZTM Gdańsk, ZKM Gdynia, marszałek/SKM. W Warszawie masz tylko ZTM Warszawa, który ogarnia wszystkie publiczne środki transportu. -
Przez Kyle · Opublikowano
Istotnie trzeba brać poprawkę na filtry wyostrzające, które wprowadzają w błąd przy ocenie jakości obrazu. Najlepiej by były one przy porównaniu zawsze wyłączone. To tak nie działa. DLAA działa na tej samej zasadzie co DLSS. Po prostu DLAA zbiera dane z większej ilości punktów bazowych (przy danej rozdzielczości) niż DLSS Quality przy tej samej rozdzielczości ekranu. Co jest artefaktem, to też dyskusja na kolejny temat - przykładowo artefaktem jest też samo zjawisko aliasingu, jak i zjawisko rozmycia. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
U mnie też Hynix No i tak to wyglądało gdy robiłem 20min w demku Quake II RTX (wrzucałem we wcześniejszym poście) Widzę pewne podobieństwo u Ciebie i u mnie (w obu przypadkach Hynix) - różnica temperatur między pamięciami, a rdzeniem to zaledwie 5-6*C. U kolegi @Johny72 na Samsungach 15-16*C, a rdzeń wypada podobnie jak u nas. Teoretycznie masz rację jednak w tym przypadku nie o to chodzi. Porównaj obroty u mnie, kolegi @Tornado3 i kolegi @Johny72 To samo miejsce testowe, te same taktowania/napięcia, bez majstrowania z krzywą wentylatorów. Śledząc wątek o RX 9xxx z tego co ja zrozumiałem pamięci Samsunga są chłodniejsze od Hynixa w przypadku GDDR6. Przykład pierwszy od końca, jak kolega @Pentium D robi porównanie i Samsungi okazują się ok. 15*C chłodniejsze od Hynixów. Znowu patrząc tutaj na konkretnym przykładzie tego samego modelu RTX 5xxx wychodzi na to, że kości Hynixa są chłodniejsze zauważalnie od Samsunga, a mówimy o GDDR7. Czyli pod kątem temperaturowym można rzec: GDDR6: Samsung lepszy jak Hynix GDDR7: Samsung gorszy jak Hynix Chyba, że umknęło mi coś istotnego...
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi