Skocz do zawartości

Kwiatki "dziennikarstwa". PPE, onety i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dawno się zastanawiałem, czy nie przydałby się taki wątek. 

Z samego PPE kilka razy na rok znajduję coś, przy czym wybucham śmiechem. Na Onetach też potrafią dowalić tekstem jakby pisanym przez pijanego ucznia, który przyszedł na "komisyjny" bo mu groziła pała z j. polskiego. 

Wrzucajcie tu z dowolnych stron, może poza amatorskimi małymi stronkami. Chodzi o poziom stron w miarę dużych lub dużych, gdzie autorzy tekstów dostają za te teksty pieniądze.

Dziś mamy to:

image.png.926944ac93c2135e3899c4c18b3bdbfc.png

https://www.ppe.pl/news/372214/openai-zniszczy-konkurencje-nowy-model-open-source-to-prawdziwa-bomba.html

Nie ma to jak profesjonalne tłumaczenie :E

Edytowane przez VRman
Opublikowano

image.png.4217b993265889307506af883286dee6.png

Tym razem wehikuł czasu. Nowy model nadejdzie pół roku temu :E

To są chyba jakieś Clickbait Wars z onetem i wp :D

"Nvidia szykuje". No tak. Po tym jak zmienili status z beta na released, na pewno wywalą to co opracowali i zaczną "szykować" na nowo. Nawet w komentarzach już im mimo banów czytelnicy piszą, że są pewne granice, które oni tym chamstwem przekraczają zdecydowanie za często i za mocno. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

image.png.838e4b87dccac511075d5922cac37e20.png

Uważajcie na spojlery! Jak poznacie fabułę napisaną dla dzieci, to stracicie sens grania w platformówkę! :E

Pamięta ktoś jak skończyła się historia bohaterów Tetrisa? Chyba muszę znowu w to zagrać, bo zapomniałem już. Ten długi klocek ze stopą miał romans z tą zygzakową..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

PPE .pl

image.png.2d475d863cfa904ad7d3afd71862d924.png

"Technologie" :hahaha:

Portal o grach.  :lol2:

W sumie u prostytutek też może zaistnieć gra wstępna na specjalne życzenie, więc niepotrzebnie się czepiam :E

Edytowane przez VRman
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

onet

image.png.c7ba038307ec035989435bc2e5039737.png

Pamiętajcie! Jajka tylko gotować, bo wyższa temperatura zabija wartości odżywcze!

No chyba, że upieczecie i wsadzicie w jakieś danie tureckie czy arabskie, to wtedy nie, bo wszystko co Książę Persii będący chłopakiem autorki robi, to samo zdrowie. :lol2: Musi tak być, bo on jest taki cudowny i nie jest Polakiem, co od razu oznacza, że zna się na wszystkim. A Polacy to wiadomo - najgorsi i biją kobiety!

Typowy Onet jest typowy :lol2:

Szakszukę. No ja pierd()lę. Jeszcze na makaron zacznijmy mówić ramen i do znajomych mówmy per habibi :boink:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

ppe

image.png.261359e44ed5271e122ac01efe40edd1.png

:hahaha:

Chyba najlepszym PC z roku 2014 :E

PS. A wczoraj PPE wrzuciło newsa pisanego przez AI razem z... promptem dla AI napisanym przez "newsmana". :lol2:

Shell czy inne firmy wydobywające ropę mogą być zainteresowane współpracą.

W PPE  potrafią się przebić przez każde dno. Muszą mieć albo wyjątkowy talent albo technologię wartą góry złota w przemyśle wiertniczym.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

PPE

Gość co srał w pieluchy jak Battlefield święcił triumfy postanowił wysrać artykuł o tym co było najlepsze w starych batlach.

Już po tym wiedziałem, że będzie zabawnie

image.png.a6b2fce524df1e4ae308424f11d1bab4.png

image.thumb.png.b66cd9cbd072b2a927ce42df89a9beeb.png

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

To jest to nowe pokolenie graczy: fabuła i EMOCJE. 

Ale gość ominął dwa najlepsze i najważniejsze dla serii Battlefieldy (BF1942 i BF2 w wersji PC) i jeszcze coś pierdoli o emocjach i fabule. W batlu. Czaicie? W BATLU. :lol2:

W dalszej części tekstu brnie dalej: :E

image.png.7b9bff63b2f54f3d71654840cce2a19d.png

image.png.03f85ccc8da885d1f696a436ce15ab07.png

łłłoooooooo bulwa :lol2:

Seria straciła umiejętność opowiadania historii :D

Przeszedłem kampanie w BF3 i BF4. Takie 4/10, dodane na siłę. Nienajgorsze, ale odtwórcze, generyczne, zabugowane, bez polotu.

To jakby powiedzieć, źe najważniejszą zaletą i powodem popularności Tetrisa była grafika, albo powodem popularności Gran Turismo była rywalizacja online (bo na PS1 i PS2 jej nie było wcale)

To może już lepiej niech dalej im teksty pisze AI bo jak tak wygląda poziom ich redaktorzyn to już chyba news z wrzuconym niechcący promptem dla AI instruuującym AI o czym i jak ma ten news napisać, to mniejsza żenada niż to.

Emocje.

W Batlu.

No ja pierd(zie)lę :D

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Nie tyle kwiatek, co tragikomizm słowny:

image.png.3bb1d611aa125d7289bf2fdf9cd9aec9.png

Kąkuter się zniszczy bo w WinRe nie mogę z myszy i klawy korzystać. No makarabra :E adbarakabaara :D lulz.

I jeszcze: błąd rzeczowy RX9070XT rywalizuje z 5070TI a nie 5070, no ale... 

image.png.a92f0dda4edabffe806929480e07d5b7.png

Haha, jak forma to forma:

Ukryty tryb dostępny od premiery w menusach, który odpaliłem 10s po pierwszym starcie gry :D Banda ydyotów tam jednak pracuje:

image.png.f5136c4b0fe5aacf21e1f72b872d2e4a.png

Edytowane przez Qrdello
  • Haha 2
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Może to tylko cytat, ale znowu onet

image.png.52cdfcd71798080a3b86adaf3f20b565.png:hahaha:

Poprawny język polski to dla nich jest imposybilizm. W sumie to czemu nie emposybylyzm? I trochę bardziej z angielska i kojarzy się z debilami z PRLu, których sposób mówienia parodiowali tacy ludzie jak Jacek Fedorowicz.

Powinno to być nowe słowo, oznaczające, że coś jest niemożliwe dla debili. 

impossible + debilizm

No i teraz miałoby to sens. :D

Znam angielski, ale rozwala mnie takie gramarowanie łordów wrajtowanych na kejbordurze. 

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tym razem znalazłem na onecie, ale podlinkowany tekst z BI

źródło: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/stocznia-szczecinska-wulkan-wodowanie-jachtu-o-malo-nie-skonczylo-sie-tragedia/rd2cm82

image.thumb.png.4044b6605554507ad2f1595ab4361344.png

Trzy razy się okazywało, że to przez otwór w kadłubie. :E

się aż stary mem przypomniał:

image.png.badc51338258d78a3b22589899f0b7c6.png

Oczywiście długie myślniki - ktoś odpierdolił tekst AJ AJem i nawet nie przeczytał co AI wypluło. No bo po co się przemęczać. :D

Na PPE w co drugim newsie chyba (bo czytam co 50ty) jest tekst AI. Wali po gałach strasznie. Nawet prompta typu "styl tekstu: taki a taki" im się nie chce ustawić. Leci szablonem, że ktoś kto ma doświadczenie z tekstem pisanym przez AI rozpozna dosłownie po  2% tekstu. A dalej tylko się będzie utwierdzał, bo tak NIKT nie pisze poza Ajajami.

Fajne te współczesne dziennikarstwo. Pierdolniesz trzy prompty w 10 minut i wolne. Dniówka zarobiona. :D

Aż chyba się zgłoszę do jakiejś redakcji. Może coś o wystroju wnętrz, bo się na tym kompletnie nie znam i mnie nie interesuje, więc odpada ryzyko, że marnowałbym czas na czytanie czegokolwiek. ;)

Edytowane przez VRman