Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Procesor bardziej opłacalny jest Ryzen 7 9700X. Owszem 9800X3D jest wydajniejszy ale przy RTX5070TI i to w 2K to nie jest wart dokładania 1000 zł. Tego tysiaka dołóż do lepszego monitora.

Np. LG UltraGear 27GS95QE-B OLED

Edytowane przez bbobii
polecenie monitora
Opublikowano

9700X jest kompletnie nieopłacalny, jest niewiele szybszy niż 7700 a znacznie droższy. Z Ryzenów opłacalne są: 7700, 7800X3D i 9800X3D.

Poza tym przeszacowany zasilacz, dziwny dobór płyty, obudowa ma tylko 2 wentylatory. Będziesz grać w szybkie strzelanki że chcesz monitor 240Hz? W jakim sklepie kupujesz?

Opublikowano

Chcę kupić w komputroniku. Złożycie mi coś tam? Płytę chciałbym z WiFi (nie wiem czy będę miał kabel) a monitor wziąłem polecany.

Zmieniłem na takie jak poniżej. Płytę na coś inengo wymienić? Czemu dziwny wybór?

image.thumb.png.4ab68870e442204289f2e3966454c75a.png

Opublikowano

Ta buda co wybrałeś to strasznie mała jest. Nie wiem też czy bym się pakował w 5070 Ti w tej cenie, skoro 9070 XT o niema identycznej wydajności kosztuje 600-800 zł mniej zależnie od modelu.

Raczej uderzałbym w coś takiego:

https://www.komputronik.pl/cart/shared/show/Ey7Px8DJ78-0xpbWvnldX

Z dobrym modelem 9070 XT, do tego lepsza obudowa, płyta ATX, bardziej opłacalny monitor, wydajniejsze chłodzenie.