Skocz do zawartości

Adapter wewnętrzny InLine® USB 3.2, panel przedni wtyczka USB-E do gniazda USB-E 90*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do zaoferowania mam adapter wewnętrzny InLine® USB 3.2, panel przedni wtyczka USB-E do gniazda USB-E 90°.

Sorry za słowotok i rozpisanie się, ale starałem się wyjaśnić subtelne detale.

Co zyskujemy dzięki temu adapterowi? Estetykę ułożenia kabli. Większość płyt głównych ma to złącze centralnie na wprost, powoduje to, że kabel sterczy do przodu i nie wygląda to estetycznie. Ten adapter pozwoli zmienić orientację złącza na kątową. Wówczas podłączenie jest dyskretne, przewód chowa się za tylną ściankę obudowy do zarządzania kablami. Istotne jest to, żeby sprawdzić jak zorientowane jest złącze w płycie. W prawo, czy w lewo, bo jak wiadomo wtyczka nie jest taka sama i nie można jej włożyć na dwa sposoby, tylko jeden konkretny, ponieważ są różnice w budowie styków. Ja się pomyliłem i adapter ten zorientowany jest w stronę wewnętrzną płyty głównej. Trzeba porównać styki i ich budowę, orientację. W mojej płycie ASUS Z590 WiFi Plus, adapter skierowany by był w lewo, a ja potrzebowałem ten w prawo. Różnica wycięć w adapterze.

# Na pierwszym zdjęciu widzimy, że lewa strona wtyczki ma jakby schodek, obniżoną krawędź metalową, co widać lepiej na drugim zdjęciu, gdzie prawa strona, krawędź jest obniżona (schodek) w stosunku do lewej strony. Jeszcze na pierwszym zdjęciu widzimy, jakby była wolna przestrzeń z prawej strony, jeśli chodzi o złote styki.

CENA 19.99
Mam tę ofertę na olx.

Opera Zrzut ekranu_2025-06-26_113947_www.kaufland.pl.png

Opera Zrzut ekranu_2025-06-26_114003_www.kaufland.pl.png