peersi 0 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Witam, Mam wybór pomiędzy tymi dwoma zasilaczami. Zakładając, że cena jest identyczna, pojemność nie ma znaczenia (mój system wyciągnie max 350-400W, ale raczej przy tej dolnej granicy i poniżej) i nie będzie mieć znaczenia w przyszłości, który będzie lepszym wyborem? BQ ma lepszą sprawność, w praktyce platyna, wyższe tętnienia, ale nie wiem jakie to ma znaczenie w praktyce. Oba 10 lat gwarancji. Oba kondensatory z kraju kwitnącego raka mózgu. Oba stop fany, ale MSI w razie czego można wyłączyć. Wiem, że jest tu wielu posiadaczy tego MSI, prosiłbym jednak o bezstronną poradę. Z góry dzięki!
kamilos69 316 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca 1 godzinę temu, peersi napisał(a): Zakładając, że cena jest identyczna, pojemność nie ma znaczenia (mój system wyciągnie max 350-400W, ale raczej przy tej dolnej granicy i poniżej) i nie będzie mieć znaczenia w przyszłości, który będzie lepszym wyborem? Błędnie zakładasz co czyni ten temat bardzo idiotycznym.
peersi 0 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca 10 minut temu, kamilos69 napisał(a): Błędnie zakładasz co czyni ten temat bardzo idiotycznym. Że co?
ShaDow_Pro 555 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Bierz MSI, jak kupisz do 30 czerwca dostaniesz jeszcze 20$ na steam za napisanie opinii. https://pl.msi.com/Landing/join-shout-out-for-msi
kamilos69 316 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) 28 minut temu, peersi napisał(a): Że co? Że nic. Bierz MSI. Edytowane 28 Czerwca przez kamilos69
Lameismyname 2 340 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca MSI to naprawdę solidny wybór. Sam się zdecydowałem na ten zasilacz i sobie chwalę 1
ShaDow_Pro 555 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Ja mam już drugi egzemplarz, kiedyś kupiłem, przetestowałem kilka innych i znowu wróciłem do sprawdzonej konstrukcji 2
Ad1k 0 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca Gdzie kupowaliście wersję 3.1 tego MSI? wszędzie znajduję 3.0 albo sklep odpowiada że losowo wysyłają i nie ma pewności jaki dostanę.
ShaDow_Pro 555 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca W x-kom na 100%, większość jest już z nową żółtą wtyczką tylko sklepy same nie wiedzą co mają. Tu znajdziesz wyjaśnienie. 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca 6 godzin temu, Ad1k napisał(a): Gdzie kupowaliście wersję 3.1 tego MSI? wszędzie znajduję 3.0 albo sklep odpowiada że losowo wysyłają i nie ma pewności jaki dostanę. W skrócie: Jeżeli pudełko ma napis "PCI-E 5.0 READY" na czarnym tle - to stara wersja 3.0 Jeżeli pudełko ma napis "PCI-E 5.0 READY" na złotym tle - to nowa wersja 3.1 Jeżeli pudełko ma napis "PCI-E 5.1 READY" na złotym tle - to nowa wersja 3.1 Jak coś zawsze masz opcję zwrotu. Ja kupowałem w Media Expert to miałem pudełko PCI-E 5.0 READY na złotym tle i w środku wersja 3.1 2
Morv 9 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca Dzisiaj u mnie też wjechał zasilacz od MSI. Miało być coś z niższej półki, ale stwierdziłem że i tak pewnie go będę miał na wiele lat. Chyba... Tak właśnie naszła mnie myśl, co właściwe oznacza gwarancja na 120 miesięcy? Rozumiem, że chodzi generalnie o jego działania czy tam stabilność. Pewnie coś takiego jak terkoczący wentylator już nie będzie za jakiś czas objęty gwarancją?
Krzysiak 1 517 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca W dniu 11.07.2025 o 20:18, Lameismyname napisał(a): Jak coś zawsze masz opcję zwrotu. Ja kupowałem w Media Expert to miałem pudełko PCI-E 5.0 READY na złotym tle i w środku wersja 3.1 U mnie to samo.
Send1N 4 153 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 2 godziny temu, Morv napisał(a): Tak właśnie naszła mnie myśl, co właściwe oznacza gwarancja na 120 miesięcy? Rozumiem, że chodzi generalnie o jego działania czy tam stabilność. Pewnie coś takiego jak terkoczący wentylator już nie będzie za jakiś czas objęty gwarancją? Ewentualna usterka wentylatora też się kwalifikuje do RMA. 1
Morv 9 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca (edytowane) Myślałem że to coś jak z akumulatorami w telefonach. Że niby na wszystko jest gwarancja 2 lata ale na sam akumulator 3 miesiące. Tzn przynajmniej kiedyś tak było. Na szczęście nie miałem przyjemności sprawdzać tego w ostatnich latach. Swoją drogą właśnie wjechał XPG Core Reactor 2 1200W za 520 zł. Ehhh ja to mam szczęście... Za tyle to kupiłem tego MSI, ale już nie będe fisiował w zwroty. Edytowane 22 Lipca przez Morv
Send1N 4 153 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 1200w zapewne ci potrzebne nie jest, xpg nie ma trybu pół pasywnego
Morv 9 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca (edytowane) Oczywiście, że 1200W nie jest mi potrzebne, ale wtedy w teorii już całkiem luz blues w przyszłości. Chociaż znając życie zanim potrzebne będą mi takie moce standard ATX na tyle się zmieni, że i tak trzeba będzie wymienić zasilacz. Trybu pół-pasywnego faktycznie nie ma, ale do ponad 600W i tak jest hałas poniżej 6dB. Edytowane 23 Lipca przez Morv
ShaDow_Pro 555 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Tylko po co Ci 1200W gdy możesz mieć zasilacz lepszy w podobnej kasie. 1
Send1N 4 153 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Pytałeś o gwarancję w przypadku wentylatora, jak będzie ci działał cały czas to może szybciej się coś stać niż z trybem pasywnym kiedy w idle czy przy lekkich obciążeniach nie będzie wcale działał (np zamiast po 10 latach po 8 ) druga sprawa że msi mpg ma jednak kapkę lepsze podzespoły pod maską
Dikson 76 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Tam wentylator ma tak niskie obroty że to nie jest must have 1
leven 537 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca A dla czego nikt nie bierze pod uwagę np. Corsarza 850W Cibenetics ? Cena zbliżona, jakość TOP i ten potencjometr dla wentylatora zwala z nóg https://allegro.pl/oferta/zasilacz-corsair-rm850x-850w-80-plus-gold-atx-3-1-17214309325
Send1N 4 153 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Pewnie dlatego że jest mowa o zasilaczu za 5 stówek zamiast 650
ShaDow_Pro 555 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Rmx jest dobry, ale przepłacony, Msi można mieć regularnie poniżej 500zł + 20$ na steam dają. 1
Morv 9 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca (edytowane) Witam Pytanie do osób posiadających MSI mpg a850g. Odebrałem właśnie zasilacz i nie mam jak podłączyć płyty głównej ponieważ nie mam ani jednego kabla EPS12V 4+4. Z tego ci widzę w instrukcji powinno być 11 kabli, a mam 9. Jeżeli powinny być a raczej na pewno to do kogo uderzać. MSI.PL czy do sklepu w którym kupiłem? Boje się, że jak oddam do sklepu to jak zwykle zejdzie 2-3 tygodnie jak zwykła gwarancja. Edytowane 23 Lipca przez Morv
leven 537 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca (edytowane) 1 godzinę temu, Send1N napisał(a): Pewnie dlatego że jest mowa o zasilaczu za 5 stówek zamiast 650 Ja w temacie widzę zasiłki 1000 Wat EDIT: sępy na parę dyszek zamiast coś TOP Edytowane 23 Lipca przez leven
Rekomendowane odpowiedzi