Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Karro zawolalem kolege serwisanta, bo we dwoch sie lepiej smieje, a on tutaj malo zaglada ;)

Komputronik jak w ryj strzelil :E

GIGABYTE Service Center

+48-71-352-41-46

[email protected]

Fabryczna 20 street, 53-609 Wroclaw, Poland

Sun 09:00-15:00Mon 09:00-15:00Tue 09:00-15:00Wed 09:00-15:00Thu 09:00-15:00Fri 09:00-15:00Sat 09:00-15:00

Płyty główne , Karty graficzne, Laptop, Monitors, Gaming PC, BRIX (Mini-PC Barebone), Klawiatura, Mysz, Głośnik, Headset, Gaming Chair, PC Case

Opublikowano

@Alek_M na reklamację z tytułu rękojmi odpowiadamy ustawowo w ciągu 14 dni. Sam proces może jednak potrwać różnie, zależy od rodzaju usterki, produktu czy dostępności części.

Zdarzają się reklamacje zakończone w tym terminie, ale bywają też takie, które wymagają więcej czasu.

Opublikowano
30 minut temu, x-kom napisał(a):

Zdarzają się reklamacje zakończone w tym terminie, ale bywają też takie, które wymagają więcej czasu.

Ale macie chyba jakiś przedział czasowy, w którym musicie zamknąć reklamacje z tytułu rękojmi i nie ciągniecie tego tygodniami?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@x-kom @Decus  też mam z nimi bardzo duży problem z rękojmią i nie pozostawię tego bez echa i calą sytuację mam zamiar opisać tutaj na forum dla ostrzeżania innych jak postępują przy reklamacjach z tytuły rękojmi i jakie praktyki stosują.

Edytowane przez Alek_M
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

@x-kom Oddałem MacBooka do x-kom na rękojmie, dwa dni wczesniej miał taki problem, że się nie wlaczął nawet na zasilaczu. W dzień który oddawałem laptopa, ten magicznie ożył.  Po dwóch miesiącach wrócił z całkowicie zniszczoną baterią. Serwis twierdzi, że to "normalne zużycie", choć bateria działała przed oddaniem. Ta sama formułka co w poście powyżej. Macbook ma 278 cykli ladowania i bateria przed oddaniem do x-kom miała 73% teraz nawet nie komunikuje się z laptopem. Apple twierdzi, że powinna wytrzymac 1000 cykli przy 80% kondycji. Serwis autoryzowany apple nie ustosunkowal sie do tej wady z początku, nic nie wykryli. W odpowiedziach tylko i wyłącznie było wskazywane na baterie jako część eksploatacyjną. 

Edytowane przez PancernyK
Opublikowano

Jestem bardzo zawiedziony postawą sklepu, informacje podane przez serwisanta, który pracował nad moim laptopem wskazywały na jasną usterkę baterii, a nie na zużycie wskazane przed x-kom. Infolinia apple również potwierdziła usterke jako znaczącą.

Opublikowano

To jest śmieszne że technik wystawiający ekspertyzę, z którym miałem przyjemność rozmawiać, sam był zdziwiony postawą sklepu. Zaznaczył, że x-kom powinien to naprawić według rękojmi. Po doświadczeniach z tym sklepem idę złożyć jutro ponownie reklamacje i będę sobie rościł rozwiązanie umowy. To w jaki sposób zostałem potraktowany uważam za naprawdę dziwne i nie przystoi to tak wielkiej sieci sklepów