musichunter1x 1 322 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca (edytowane) RTX4070 Dual EVO, inne praktycznie odpadają, chyba że mają taki sam układ finów. Najchętniej 1588 zł i mniej... Kuszą używane rtx4070S / rtx5070, a spadają coraz niżej. Równie dobrze mogę poczekać na dalsze spadki po wydaniu wersji Super z 18gb. Inne karty jednak odpadają, ewentualnie jeszcze ujdzie rtx4070 super dual Evo, ale nie zamierzam wiele dopłacać. Edytowane 4 Września przez musichunter1x
michrz 2 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca (edytowane) Cześć, mam RTX 4060 Ti w malutkiej wersji - opis w poście poniżej. Sprzedam za 1300 PLN, albo wymienię dopłacając do RTX 5070. Karta jest z x-komu Edytowane 23 Lipca przez michrz
musichunter1x 1 322 Opublikowano 23 Lipca Autor Opublikowano 23 Lipca Rtx4060ti niestety odpada,przez przepustowość pamięci itd. Gram w "starsze" gry w 4k z DLSS i tam za bardzo obrywa. Jedynym plus to, że ponoć przy 100w znośnie działa.
musichunter1x 1 322 Opublikowano 3 Sierpnia Autor Opublikowano 3 Sierpnia Up, w końcu zdecydowałem się i pozostał tylko jeden model do kupna.
musichunter1x 1 322 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) Odświeżam, 1588 zł +KW to max jaki chciałbym wydać na Asus Dual Evo, ewentualnie Twin Edge. Mogę oddać w rozliczeniu Seasonic SGX650, ale w wersji NZXT, ponieważ był wyciągnięty z obudowy h1 v1. Mam kable od focus gold, więc dodałbym dłuższe niż oryginalne, lub oba typy. Edytowane 24 Sierpnia przez musichunter1x
Yedi 277 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Czemu Evo ? Evo to bylo to gorsze na gddr6 zamiast gddr6x ..
musichunter1x 1 322 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) 19 minut temu, Yedi napisał(a): Czemu Evo ? Układ finów wyrzuca powietrze na zewnątrz obudowy oraz jest krótsza od DUAL, a z tego co widzę to nadal ma GDDR6X zależnie od rewizji. Chyba nadal lepsze to niż Ventus. Od biedy Zotac Twin Edge też ma ten układ finów, ale jest bardziej zabudowany, choć mogę wyciąć przewiew, więc dodam go jako opcję. Skręcę kartę do ~145w, więc każde chłodzenie powinno dać radę. Edytowane 24 Sierpnia przez musichunter1x
Yedi 277 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) No to zle paczysz https://www.asus.com/ch-en/product-compare?ProductID=28640,22532&LevelId=motherboards-components-graphics-cards W sumie czemu szukasz z takim ukladem pinów ? Wtego powietrze w teorii idzie przód i tył (zakladam ze nawet bardziej tył). Edytowane 24 Sierpnia przez Yedi
musichunter1x 1 322 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia 3 godziny temu, Yedi napisał(a): No to zle paczysz W sumie czemu szukasz z takim ukladem pinów ? Powietrze idzie poza obudowę i przelatuje przez backplate, a w budzie z ograniczonym przepływem to się przyda. A patrzę dobrze, ponieważ mają oba.
Rekomendowane odpowiedzi