King Arthas 97 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Cześć. Polecicie może jakiś kabel DP w najwyższym standardzie do 3440x144 @120Hz? 1.5 metra wystarczy. Stary, jakiś chiński nie domaga, kilka razy przy małym poruszeniu rozłączył się ekran. Wtyczka prawdopodobnie już wyrobiona, albo po prostu dogorywa. Z góry dzięki. 1
ztx 167 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Weź po prostu jakiś z Amazona. Ja mam w domu kable firmy Deleycon i jeszcze jakiś 2 innych, ale nie pamiętam nawet nazwy. Nie ma to różnicy jaki weźmiesz, byle sprawny. 1
Kyle 200 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Jak kupi jakiś odpad noname, to będzie miał prawdopodobnie za jakiś czas taki problem jak obecnie. Ja mam od paru lat Lindy Anthra (ale Display Port 1.4) i nic się z tym nie dzieje. Także ja bym sugerował kupić kabel jakiejś marki, która nie sprzedaje odpadów, tylko produkty z dobrych materiałów, spełniające normy nie tylko elektryczne, ale też mające porządną trwałość. 1
Kandelabros 112 Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Na przykład: https://www.amazon.com/DisplayPort-Braided-32-4Gbps-Compatible-Monitor/dp/B07VVJZJ2P/144-6116757-3770335 Co prawda znajdziesz tam sporo kabli oznaczonych "VESA certified" ale śmiem wątpić czy większość z nich jest rzeczywiście certyfikowana. 1
CozyHog 90 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Nie lubię tych kabli w oplocie.. zbiera to to kurz i trudniej się czyści. 1
ojczesamotni 1 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Nowy na forum się wita - dzień dobry. Widzę, że tutaj fachowcy od kabli się zebrali, to zapytam. Kupiłem monitor, który obsługuje 180hz. Podłączony przez HDMI do laptopa, kablem HDMI 2.1. I teraz pytanie - na tym kablu mogę uzyskać jedynie 144hz w rozdzielczości maksymalnej czyli 2560x1440. Czy wszystko jest ok? W sensie czy 180hz uzyskam jedynie poprzez display port? Teoretycznie nic mi 180hz nie daje, ale nie po to kupiłem 180hz, żeby się nie zgadzało Dajcie znać czy wszystko ok. 1
kamilos69 316 Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia @ojczesamotni Sam kabel i monitor nie wystarczy. Laptop też musi wspierać odpowiedni standard. 3
King Arthas 97 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) Nie dostałem żadnego powiadomienia, więc sorry że nie odpisałem. Wziąłem kabel DP 1.4 marki UGREEN. Aktualnie działa w porządku, zero problemów. Wcześniej zdarzało się jakieś migotanie monitora, niezależnie czy grałem czy film i trochę się obawiałem, że może karta graficzna wadliwa, albo monitor już pada (ACER X34P zakupiony w 2018). https://allegro.pl/oferta/ugreen-kabel-przewod-video-2x-display-port-dp-1-4-8k-60hz-hdr-w-oplocie-1m-14992457059 Choć ja kupiłem na Aliexpress za dolara dla nowych użytkowników Dzięki za pomoc tak czy siak. Plusiki poleciały Edytowane 9 Sierpnia przez King Arthas 1
Rekomendowane odpowiedzi