Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czyli ten dzisiejszy trailer nie będzie miał nic wspólnego z MP tylko będzie jakaś reklama SP ?

Trialer będzie jeden a na prezentacji będziesz miał podział na każdy segment.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, galakty napisał(a):

Ja poczekam na premierę i opinie, jak będzie to bardzo dobra gra to dam pełną cenę, jak się okaże kolejnym 2042 to poczekam aż przecenią na 50 zł :E 

Nie wiem czego oczekujesz ale ta część nie będzie napewno tym czym był 2042 tylko lepsza częścią. Ale niektórzy też chyba mają za wysokie oczekiwania i oczekują niewiadomo czego. 2042 poza kilkoma elementami nie do zmiany był całkiem dobra gra po remoncie.

• Upvote 1
Opublikowano

Ja poczekam z zakupem bo po alphie to tak srednio, beta nie licze ze bedzie duzo lepsza, a przy takiej cenie to tym bardziej i zawirowaniach nie widze tego za dobrze. Albo rzeczywiscie to bedzie kompletne, dzialajace i cena bedzie adekwatna do zawartosci, albo to bedzie klapa na miare 2042 i to BF podzieli losy MoH. Szanse sa 50% jak deszcze w UK ;) albo bedzie git albo flop ;) A skoro to wychodzi od EA, pre-order powinien byc zakazany :E 

Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie wiem czego oczekujesz ale ta część nie będzie napewno tym czym był 2042 tylko lepsza częścią. Ale niektórzy też chyba mają za wysokie oczekiwania i oczekują niewiadomo czego. 2042 poza kilkoma elementami nie do zmiany był całkiem dobra gra po remoncie.

Wolę się po prostu nie nastawiać na super uber grę, jeśli będzie to lepszy 2042 to wydaje mi się że i tak będzie to sukces. 

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Właśnie. Mnie się dziś w 2042 spoko strzela.

I są boty, jak w BF2 !!! ;D

Moim zdaniem na starego BF'a nie ma już miejsca w dzisiejszym gamingowym świecie, niestety gracze tutaj sami głosują.

A kłamałbym gdybym pisał ze 2042 nie daje jakieś frajdy.

A ze nie jest klasyczny BF no co zrobić...

Przynajmniej jest Portal, ale tutaj widzę też się narzeka wiec ja nie wiem już, o co chodzi :E

Opublikowano

Ja grę kupię ze względu na BR czyli tak jak z codem gdzie w podstawce leveluje się bronie do Warzone a reszta będzie miłym dodatkiem.

Ciekaw jestem jak gracze zagłosują na klasy grają odpowiednią playlistę dla siebie.

Opublikowano

Obejrzałem sobie przed chwilą znowu trochę gameplayu z BF2. Przypomniałem sobie co obecne gry utraciły.

Polecam. Poza ceną, to chyba najlepszy sposób na wyleczenie się z jakiegokolwiek zainteresowania nowymi "Battlefieldami". 

Zwinąłem w spojler bo to nie wątek o BF1942 i BF2. 

Spoiler

- klarowność oprawy graficznej. Czysto, wyraźnie. Funkcjonalnie. I walić snajperów. :P

- udźwiękowienie. Dubbing (mowa o wersji angielskiej) tutaj nie rozpiszę się dokładnie co mi się nie podoba we współczesnych, bo to byłby kij w mrowisko i strata czasu na wojenki, bo się zaraz by ktoś oburzył ;)

- interfejs. Wykorzystanie klawiszy funkcyjnych w BF1942 to było to

- opcja LAN, brak wymogów always online, brak wymogów zakładania jakichś durnych kont, podawania jakichkolwiek danych, opcje stawiania własnych serwerów, dostęp do parametrów gry, a nie tylko wybór kilku presetów

- support dla grania bez żadnego laga. Ponoć dziś już nawet sama infrastruktura internetowa jest inna i gorsza, że ponoć się już tak nie da. Nie bardzo to rozumiem, bo mamy światłowody i AI, więc w czym problem aby providerzy oferowali łącza "gaming" zoptymalizowane pod niskie opóźnienia i stabilny sygnał

- wystarczało łącze o 1000x mniejszej przepustowości niż typowe łącze jakie mamy dziś w domach

- żadnych TAA. BF1942 to już nie pamiętam na jakim złomie odpalałem w 1600x1200

- widok z heli bez zasłaniania obrazu helikopterem - widzisz wszystko co pod śmigłowcem, masz tylko celownik, kilka informacji - i starczy. Latanie dwuosobowym heli w BF2 to czysta przyjemność. W następnych już prawie tak nie latałem, bo daleko mi do geniuszy pilotażu i do tego bardzo to przyspiesza tempo nauki, szybciej "czujesz" zachowanie, uczysz się przewidywać bezwładność itp. itd.

- mu-zy-ka. Matko bosko częstochosko cóż to za wiruozeria w BF1942 i BF2. 

- shader stutter? A co to? To była pierwsza gra w której widziałem napis "optimizing shaders". W 2005r. Poczekaj spokojnie niech się wszystko przeliczy, a potem w grze już żadnych przycinek

- mapy. Ładne, z wyraźną grafiką, klimatyczne i ciekawe. Dziś już kultowe. Gulf of Oman jedynie w wersji w BF2 mi się podoba. W nowszych spierdzielili to po całości, bo zachciało im się ryalyzmu, burz piaskowych i innego gówna

- komunikacja głosowa w 2005 była bardziej przydatna z powodu... innego typu graczy. Większość ludzi była uśmiechnięta, jak nie roześmiana (szczególnie ci grający z piwem przy kompie ;)), przyjazna, kulturalna, "na poziomie". Dziś to wiadomo. Starzy zazwyczaj siadają do gry już wku(rze)ni na dzień dobry, a młodzi to wychowani na CSach wolą gadać o "ruszaniu ci matki" i opierdzielać tych co grają słabiej. Rywalizacja i koniec. To jest jedyny cel dla nich. Dobra zabawa? No to przecież od tego jest wygrana, żeby mózg wydzielił te substancje szczęścia na widok tabelki na końcu, nie? Ile razy się człowiek "kłócił" z innymi graczami stojąc przy pojeździe, grzecznie machając temu drugiemu żeby wsiadał, bo ja poprzednio brałem pojazd, to teraz niech on się pobawi. Inna mentalność graczy. Ludzie rozumieli, że gra jest dla wszystkich na serwerze. Spawn raperów się wyzywało i ewentualnie wywalało, a jak drużyna przeciwnika miała mniej dobrych graczy i zero szans, to się przechodziło do przeciwnika, żeby wszyscy się bawili lepiej, a nie "ja ja JA! Najważniejsze żeby wygrać!!!!!!11111oneone"

- tryb: no snipers - powinien być obowiązkowy

- wysadzanie artylerii. Wyjazd jeep'kiem na plazę w Gulf of Oman, aby rozwalić arty to była atrakcja jak wyjazd na wakacje. Nie dość że samo w sobie było fajne, to ile radochy ze świadomości jak bardzo się pomogło drużynie tym, że przez jakiś czas nie będzie wrogiej artylerii mielącej naszych

PS. Większość filmików z BF2 to filmiki gdzie jest 0 sekund grania pojazdami. To filmiki młodszych graczy chyba, którzy nie czają czemu ludzie grali 20 lat temu w BFy zamiast w CoDy czy inne CSy. Nigdy nie rozumiałem po co się tacy "nie gram pojazdami" pchają do tej gry. Dla mnie to trochę jak kupowanie Ferrari do orania pola albo ciągnika do wyścigów. 

18 minut temu, wQrwiony napisał(a):

Nie rozumiem, Tak dobrego remixu jak w BF2 nie zrobią, więc czemu przez 20 lat ciągle i ciągle mielą ten sam ograny kawałek? Skoro lepszego od legendy nie mają szans zrobić, to niech zrobią nowy, ale też zajebisty.

Aha. No tak.

Nie zrobią, bo nie potrafią.

Opublikowano

Przecież pisze, że to nieoficjalny kawałek.

Ja kupię tak czy siak, nawet jeśli będzie to poziom 42, która obecnie jest dobrą grą.

Próbowałem przekonać się do coda, ale się nie da, zupełnie mi nie podchodzi.

• Upvote 1