Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Bo żeby się nie okazało, że ze zbyt dużych map w 2042 poszli w mapy za małe które będą dobre tylko dla piechoty.

tego sie troszke boje aktualnie na gameplayach te mapy wygladaja na dosc male :/ 

Opublikowano

Mnie cieszą miejskie mapy, bo realnie tak wyglądają prawdziwe walki - w miastach.

Aczkolwiek wiadomo że BF słynie z dużych otwartych map, snajperów i czołgów + lotnictwa. W takim BF 1942 to nie kojarzę żeby była mała, miejska mapa :E 

Opublikowano
20 minut temu, galakty napisał(a):

Mnie cieszą miejskie mapy, bo realnie tak wyglądają prawdziwe walki - w miastach.

plepleple:

Spoiler

BF2 miał grafę nierealistyczną. Helikoptery się odbijały od ziemi. Ludzie przeżywali strzał z czołgu lub bazooki (któryś z tych), a w BF3 i 4 w 90% zniszczony pojazd mogłeś naprawić samym palnikiem. Do tego można było rozwalić czołg rzucając na niego zwykłe małe granaty. Do tego spadochron mogłeś używać skacząc z 2 piętra. 
Do tego przesiadki z działkowego na pilota i z powrotem w helikoperze, a nawet wysiadanie z samolotu i wsiadanie do niego ponownie w powietrzu.
Co tam jeszcze. Leczenie gościa co przyjął wystrzał z czołgu na twarz, za pomocą defibrylatora.
Wysiadanie z APC przenikając przez ściany, także w trakcie jazdy.
Magiczne wyczarowywanie się pojazdów.
"Czołgokadabra!" - i pyk, jest czołg. :D

Zołnierze dostępujący reinkarnacji, rodzący się, dorastający i szkolący się  - w ciągu razem 20 sekund.

No i.. oczywiście... Ponton moderca.

Realizmu ta gra nie miała, a ludzie grali z bananem na twarzy. 

Ale rozumiem, że masz takie a nie inne preferencje. Nie krytykuję, nie wyśmiewam. Tylko szkoda, że dziś tak bardzo wszystko idzie jak nie w gówno-pstrokate Fortnite'y i Overwatche, to właśnie w realizm ile wlezie i jeszcze trochę. 

Opublikowano
43 minuty temu, galakty napisał(a):

Aczkolwiek wiadomo że BF słynie z dużych otwartych map, snajperów i czołgów + lotnictwa. W takim BF 1942 to nie kojarzę żeby była mała, miejska mapa :E 

Jak będzie jedno i drugie to będzie G. :pozdro:

Opublikowano (edytowane)

Jakby mnie gra, gdy miałem  ochotę na Gulf of Oman, Kubra Dam, wrzucała przymusowo na Karkand, to bym granie w BF2 skończył po 2 minutach, a nie 2 tysiącach godzin.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, VRman napisał(a):

Zaraz mnie tu zagryzą, ale powiem odważnie: mi w ogóle babskie głosy i postacie nie pasują do tej gry. Po prostu wypadają gorzej, nie pasują.

Ja to rozumiem bo nie lubię grać postaciami kobiecymi w grach, niszczy mi to immersję i uniemożliwia wczucie się w postać. Jednak w przypadku tego typu gry wojennej multiplayer raczej trzeba przymknąć oko i jest wybór - chłop/baba. Kobiety w wojsku to nie jest nic dziwnego odkąd równouprawnienie weszło na pełnej. Sam będąc w wojsku w 2005 roku widziałem je na jednostce, wtedy jeszcze to były sporadyczne przypadki - jedna pani porucznik na całą jednostkę. :E Obecnie to tych bab w wojsku masz pełno, już w niektórych szkołach średnich, gdzie są tzw. klasy mundurowe jest masa dziewczyn, które na poważnie chcą wiązać swoją przyszłość z armią. Jak obserwuję u siebie sytuację na granicy z Białorusią to jest masa kobiet, które widuję czasami na ulicy, kiedy wracają ze służby w mundurach z giwerami na plecach.

Mamy inne czasy i to samo jest w innych krajach, Battlefield moim zdaniem po prostu naturalnie się do tego przystosowuje.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
12 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Szczególnie w oczy kłują te "ludziki" co mają reprezentować żołnierzy na starcie meczu, wygląda to jakby DICE kupiło modele żołnierzy z jakiegoś najtańszego szablonu.

Ale Ty wiesz, ze to pre alpha byla i takich ludzikow nie ujrzysz w pelnej grze ??  te buildy sa kilka msc do tylu to co maja deweloperzy i sa to doslownie skrawki kodu do konkretnych celow.

Opublikowano (edytowane)

Ciekawostka... Do pracy nad BF, może BF6 przeszedł koleś który pracował przy Company of Heroes 3 - trafił do Relic ze społeczności graczy i jest pasjonatem...
Ale w sumie skoro skopali tak COH3 na premierę, to mogą skopać BF6. :E  

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
12 minut temu, Phoenix. napisał(a):

te buildy sa kilka msc do tylu to co maja deweloperzy i sa to

Jakoś straciłem zaufanie do EA w tej kwestii gdy była otwarta beta przed premierą BF42. Beta miała być starszą wersją a z tego co pamiętam to przy premierze za wiele to się nie różniło. Zarówno obecny BF jak i BF V zaczął być grywalny w okolicach styczeń-luty następnego roku. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

@caleb59

No tak, ale to kwestia tego co komuś w głowie "działa" a co nie działa. 

Spoiler

Mi działa bardzo dobrze jak słyszę głos typowego oficera w amerykańskim wojsku, głos jaki jest typowy w filmach i grach. I to pasuje. Nawet jak mi to zmienili na nasz rodzimy dubbing, to mi to BARDZO psuło batla 4, aż zmieniłem. Nawet nie wina babskiego głosu, bo tam takich nie było (albo prawie nie było, ostatnio grałem dekadę temu, nie pamiętam), ani nawet wina aktorów. Po prostu to mi nie pasowało do gry. Zawsze się grało w tego typu gry po angielsku, oglądało filmy wojenne gdzie tak mówili/krzyczeli. Kwestia wyrobionych przyzwyczajeń, których już w tym wieku się nie da zmienić. 

Wracając do nowego Batla i kwestii gry aktorskiej głosem. Niektóre kwestie wychodzą lepiej, inne gorzej. Jeden głos pasuje, inny nie pasuje. Głosy lasek też mogą pasować do komunikatów w grze wojennej, ale muszą być odpowiednie. Przecież nikomu do głowy nie przyszło narzekać na komunikaty w C&C na przykład. W wielu grach RTS żeńskie głosy wypadały świetnie. 

Ale dla przykładu we współczesnej grze VR pt.  Ultrawings 2 są dwa głosy "narratora". Jeden to typowy "amerykański żołnierz w wieku 50-65 lat", aż tak typowy, że niemal identyczny z jednym z głosów w BF2 sprzed 20 lat i pewnie też nie do odróżnienia od głosów w niejednym filmie. (Pewnie stereotypowy "trep", i utalentowany aktor go dobrze naśladował)

A poza nim jest jeszcze głos babki, która gada jakby była w przedszkolu. I treść tego co mówi jest żenująca i przede wszystkim sposób mówienia i ogólny "vibe", to o czym mówi itp. Dosłownie czuć żenadę na plecach momentami, choć to chyba było zaplanowane, żeby dać dwóch narratorów, ale oboje przegiętych. Trep jedzie po graczu bez szczypania się, jak się np. rozwalisz albo nie zaliczysz misji na złoty medal, a babka gada jakby była przedszkolanką mówiącą do podopiecznych.

Nie pamiętam w których, ale oglądając recki kilku strzelanek online w ostatnich 2 latach, często słyszę takie głosy, że aż bym od razu szukał w opcjach możliwości wyłączenia wszystkich w cholerę, a jak wyłączyłbym głośniki całkiem :lol2:

Tutaj na tych materiałach z BF6 takiej strasznej lipy jeszcze nie słyszałem, ale nie rozumiem czemu w grach nie dadzą po prostu opcji wyboru.

Ktoś chce to niech każdy żołnierz gada żeńskim głosem. Ktoś inny chce odwrotnie to ma odwrotnie. Skoro mogli zrobić przełącznik "wszystcy po angielsku" vs. "odzywki Chińczyków/Arabów/Rosjan w ich językach" to czemu nie to.  Przecież to są śmieszne koszty na tle całości. To nie gra RPG. Tu wystarczy ze trzech dobrych voice-actorów którzy w jeden dzień wszystko nagrają, a sama sesja w studio zajmie godzinę.

Nawet w drugą stronę!

Jak mi się bardziej słuch pogorszy to będę pewnie właśnie chciał taką opcję, żeby wszystkie odzywki/komunikaty były żeńskie, bo te częstotliwości łatwiej zrozumieć, więc tutaj by opcja przydała się niedosłyszącym. Podobnie przydatna byłaby opcja pozwalająca edytować i wgrywać sobie mody jak się komu podoba.

"I need medic!" to niech sobie ludzie podmieniają na co chcą. To nie dźwięk kroków, którego zmiana może dać przewagę. Podobnie z dźwiękami broni o czym pisałem wcześniej. Ci co nie zmienili słyszeliby te domyśle, ale gracz lokalnie miałby to co woli.

Smutny regres, że 30 lat temu mimo ograniczeń RAMu, można było sobie modyfikować gry łatwiej niż współczesne. I to gry, których marketingowcy tyle gadają o "inkluzywności" i "robieniu gier dla każdego".

Edytowane przez VRman
Opublikowano
9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Ale Ty wiesz, ze to pre alpha byla i takich ludzikow nie ujrzysz w pelnej grze ??  te buildy sa kilka msc do tylu to co maja deweloperzy i sa to doslownie skrawki kodu do konkretnych celow.

Bardzo chciałbym w to wierzyć ale może być raczej tak jak napisał @skypan - nie ma co ufać gnojom z DICE/EA po poprzednich wpadkach.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Przecież ja piszę tylko i wyłącznie o tych dziwnych postaciach i tego nie będzie przecież z jakimiś dziwnymi minami 🤣 Co to ma do tego wasze zaufanie czy coś. Pokaż mi bfa wstecz który coś takiego ma, nie znajdziesz.

IMG_2775.jpeg

10 godzin temu, skypan napisał(a):

Jakoś straciłem zaufanie do EA w tej kwestii gdy była otwarta beta przed premierą BF42. Beta miała być starszą wersją a z tego co pamiętam to przy premierze za wiele to się nie różniło. Zarówno obecny BF jak i BF V zaczął być grywalny w okolicach styczeń-luty następnego roku. 

Jasne rozumiem ale obecny bf jest w troche innym lepszym miejscu niz byl 2042, a tworcy sa pewni swojej gry robiac taki event :D Jak wyjdzie to zoabczymy ;)  No i glowna roznia jest to, ze 1 trailer spotkal sie z pozytywna krytyka i nie zrobil zlego wrazenia juz na start jak to mialo miejsce w bf5 czy 2042.

17 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Niestety, zgnijemy po raz kolejny w matchmakingu.

Na przegladarke serwerow chyba nie ma co liczyc ale kto go tam wie :D 

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Pokaż mi bfa wstecz który coś takiego ma, nie znajdziesz.

Znalazłem w 3s :E

18 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Jasne rozumiem ale obecny bf jest w troche innym lepszym miejscu niz byl 2042, a tworcy sa pewni swojej gry robiac taki event :D Jak wyjdzie to zoabczymy ;) 

Przy bf42 i bfv też byli pewni i zrobili otwartą betę przed premierą. W moim przypadku ta ich pewność skończyła się tak, że odpuściłem zakup na parę miesięcy.