Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, copyname napisał(a):

W tym BF'ie nie można rozwalać otoczenia? Pamiętam, że w jakiś częściach dało się kompletnie niszczyć budynki, czy coś pomyliło mi się? :E

Zniszczenia sa oskryptowane, w grze multi rozwalanie wszystkiego przyniosloby efekt odwrotny do zamierzonego ;) 

14 minut temu, Dominix napisał(a):

Można, ale to nie poziom Red faction. Nie wszytko da się rozwalić, ale niektóre można zrównać z ziemią.

Poziom gry singel player porownany do multi lol :hihot:

Opublikowano
44 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Zniszczenia sa oskryptowane, w grze multi rozwalanie wszystkiego przyniosloby efekt odwrotny do zamierzonego ;) 

Poziom gry singel player porownany do multi lol :hihot:

W 2025 na multi mogli by dać trochę tego co dali w 2001 na singlu :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano

Odczeka się miesiąc i zobaczymy co będzie.

Żadnych preorderów ani kupowania w dniu premiery.

@caleb59 już podłapali wszyscy te plotki ze EA chce aby BF wychodził co roku. Z jednej strony może dlatego już nie mamy w logach gry DICE tylko BF Studios.

Ale by się zgadzało, gra podobna do COD'a, chce stać się jak COD. Nie ma co się oszukiwać oni marzą o tym co miał COD, i będą za wszelką cenę chcieli to skopiować.

Jedno wiem na pewno EA to śmiecie i pieprzone korpo któremu nie można ufać nawet na sekundę.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Żadnych preorderów ani kupowania w dniu premiery.

@caleb59 już podłapali wszyscy te plotki ze EA chce aby BF wychodził co roku. Z jednej strony może dlatego już nie mamy w logach gry DICE tylko BF Studios.

Ale by się zgadzało, gra podobna do COD'a, chce stać się jak COD. Nie ma co się oszukiwać oni marzą o tym co miał COD, i będą za wszelką cenę chcieli to skopiować.

Jedno wiem na pewno EA to śmiecie i pieprzone korpo któremu nie można ufać nawet na sekundę.

Czyli wcześniejsze plotki o 100mln albo dotyczyło tylko br, albo BF w ciągu 10 lat ;)

Tu jeszcze ciekawe wskoczyło na reddicie.

RDT_20250818_0650454192282725765951293.jpg

Edytowane przez Dominix
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Nie ma co się oszukiwać oni marzą o tym co miał COD, i będą za wszelką cenę chcieli to skopiować

Tak marzą im się takie zarobki ale ani tego nie skopiują ani tego nie zarobią bo COD jest jaki jest ale ma pomysł na siebie i ma zbyt silną pozycję na rynku żeby jakąkolwiek grą im zaszkodziła. 

Opublikowano
9 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Zastanówcie się zanim wtopicie 299zł na premierę...

A co to znaczy wtopić? Jeśli gra wygląda fajnie i spędzę w niej 100-200h to i tak będę zadowolony. A że po roku czy dwóch zepsują, to już inna sprawa. To nie inwestycja wieloletnia, a 300 zł to też nie jakiś srogi pieniądz (ja kupuję gry dosłownie kilka razy w roku). 

Póki co widzę że bawić powinienem się lepiej niż w 2042, a to był mój wyznacznik dla szóstki.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Nie wiem czy i to ma sens - oprócz Vince'a Zampelli drugim najważniejszym człowiekiem jest Byron Beede, czyli uprzedni pracownik Activision z 19 letnim stażem, który budował markę Call of Duty. :E :E :E :E

No trzeba być serio tępym jak przecinak (piszę ogólnie byś nie pomyślał, że chodzi o Ciebie)  by nie zauważać tego, że Battlefield zostaje po cichu transformowany w Call of Duty.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Nie zrozumcie mnie źle, ja też nadal rozważam zakup i nie skreślam BF 6 tylko denerwuje mnie to co szykuje na przyszłość EA, przerabiałem to w przypadku CoD MW 2019. Podczas drugiego tygodnia testów grało mi się lepiej niż w pierwszym ale jednak nie ufam im na tyle by kupić grę na premierę za pełną cenę.

Opublikowano

Preordery są najbardziej szkodliwe, bo pokazują wydawcom, że można sprzedać w ciemno cokolwiek, po kilku efektownych trailerach i becie z wycinkiem całości. Nie kupuję od lat, ale równocześnie nie mam zamiaru nikogo oceniać, bo wydał kasę na coś, na co miał ochotę ją wydać. W momencie w którym chciał ją wydać. Ciężko wymagać od ludzi, aby dokonywali decyzji zakupowych w oparciu o coś więcej niż własne kaprysy. Można za to poszerzać "świadomość" ludzi, ale takie działania mają bardzo ograniczoną skuteczność.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, galakty napisał(a):

a 300 zł to też nie jakiś srogi pieniądz (ja kupuję gry dosłownie kilka razy w roku). 

Ja w tym roku wydalem 15zl na alan wake remaster i 30zl na metro exodus oraz na bf3/4 po 7zl na promce :hihot: 

40 minut temu, galakty napisał(a):

Póki co widzę że bawić powinienem się lepiej niż w 2042, a to był mój wyznacznik dla szóstki.

Fakty sa takie, ze stary bf juz nie wroci, a tutejsze dziadki jaka by gra nie byla beda ciagle narzekac :red: A sama gra wdg mnie zapowiada sie duzo lepiej niz 2042. Gra jest robiona pod obecne pokolenie, a nie dla tatusiow z kaprysami ;) 

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie te 300zł to spory pieniądz, szczególnie, że to BF6, gra która nie jest jakimś tam dla mnie priorytetem i jakbym zrobił 100h to już sukces, a 200-300h to już osobiste GOTY na miarę BG3 :E 
Na pewno poczekam, chyba że będąc w Niemczech dostanę "dofinansowanie" do gry :wariat: mało prawdopodobne ale kto wie. Gra się bardzo fajnie jak dla takiego laika/nuba jak ja w multi fpsach. 

Nie napalam się na premierę, nie ma co przesadzać, patrząc przez to jak wyglądały ich ostatnie gry to lepiej podejść do tego z dystansem jako, że kupno preordera nic nam nie daje, a zaś kupno w dniu premiery czy po niej będzie tym samym. 
Im mniej preorderów tym większa "burza myśli" u Dice, co poszło nie tak w becie, że nikt się nie dał nabrać i nie złożył preordera, to powinno wtedy dać do myślenia, że potrzebne są zmiany o które nie raz pisaliście czy piszą w internetach. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
5 minut temu, Reddzik napisał(a):

Im mniej preorderów tym większa "burza myśli" u Dice, co poszło nie tak w becie

Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz :hihot: 

5 minut temu, Reddzik napisał(a):

jakbym zrobił 100h

100h w grze multi ?? To nawet nie warto gry kupowac ;)  Ja potrafie zasiasc do WZ to robie 10h za jednym posiedzeniem.:boink:

Opublikowano

Kek, dostałem dzisiaj emaila z kolejną ankietą, która jest praktycznie taka sama jak poprzednia z tą różnicą, że tym razem pierwszym pytaniem jest "ocena grania 2 tygodnia bety i jak mi się podobało" zamiast jak w poprzedniej ankiecie "czy mam chęć kupić grę i jak bardzo jestem do tego zachęcony przez betę"

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja potrafie zasiasc do WZ to robie 10h za jednym posiedzeniem

Po 1 nie jestem takim zapalonym graczem multi i nie mam refleksu, po 2 muszę robić przerwy, a po 3 te wszelkie wybuchy, strzały itd jakie mamy na wojnie przyprawiają mnie o ból głowy, niestety osoba z uszkodzonym nerwem słuchowym inaczej to odbiera i nie raz bolała mnie głowa po jednej czy po kilku mapach, szczególnie gdy grałem w słuchawkach, na głośnikach jest to mniej uprzykrzające ale nadal występuje, choć teraz mając aparaty słuchowe z bluetooth mogę je użyć jako słuchawki to trochu inaczej mózg to odbiera, bo aparat działa inaczej niż zwykłe słuchawki(jak mam je założone to nie mam aparatów). Dlatego ja długo nie pogram, do tego problemy z lokalizacją wroga, wszelkich dźwięków bardzo utrudnia mi grę i dlatego nigdy nie będę w takie gry wymiatać, to że pogram to pogram ale to od święta.  

Opublikowano
8 minut temu, Reddzik napisał(a):

Po 1 nie jestem takim zapalonym graczem multi

Ja wszystko rozumiem, tym bardziej bym nie kupił takiej gry za 300zl w twoim przypadku i lepiej wydać na coś innego :) A od święta jak grasz to będzie darmowy BR. 

Być może będą grę dodawać do gpu nvida, jest to całkiem możliwe więc hipotetycznie będą tanie klucze. 

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Tak marzą im się takie zarobki ale ani tego nie skopiują ani tego nie zarobią bo COD jest jaki jest ale ma pomysł na siebie

I tu jest problem BF-a. Oni cały czas kombinują czym mają być tylko nie Battlefieldem. A Battlefield był arcadowym milsimem. Psują grę od BF3 jednak nadal do BFV więcej  było Battlefielda w Battlefiedzie. W BF 2042 poszli w kierunku jakiś bzdurnych bohaterów ale mapy nadal miały powiedzmy styl BF-a. Dodając do tego durne menu i sposób dołączania do serwerów z trybami, które raz były a raz nie to wyszło słabo. Portal tego nie uratował a miał być taki super.

W Becie BF6 dostaliśmy 3 małe mapy i jedną powiedzmy średniawą gdzie rozgrywka wyglądała jak TDM. W połączeniu z durnym system dołączania do serwera, menu jeszcze głupszym niż w BF2042, niezbalansowanymi klasami, drewnianymi pojazdami i mamy szczyt braku pomysłu na siebie, który tylko wizualnie opakowali pod BF3 czy 4. Na dodatek jedynym ich pomysłem na zachęcenie by fan BF-a kupił 6-kę jest zapowiedź paru starych map i iluzja zajebistości Portal. Serio ?

Co do ankiety to jej nie dostałem ale sam z siebie zacząłem im od piątku wysyłać zgłoszenia z samej gry. Śmierć od pompy, granatnika, wykręcone wyniki itp. - zgłoszenie oszust :) Pewnie guano to da ale wyszedłem z założenia, że może w ten sposób pochylą się nad zbalansowaniem rozgrywki gdy będą dostawać zgłoszenia, które jakiś dydek uznał z czit a w sumie są beznadziejnym zaimplementowanym systemem w grze. Za mocno w tej części nastawiają się na totalną rozpierduchę. Jeszcze młot dodadzą i wcale się nie zdziwię ja na portalu będą serwery Hammer Only :E

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Głośniki, słuchawki, aparaty to "jeden pies" i tak miewam problemy, bo mam ubytek na poziomie 60% na oba uszy, nie dziwota, że nie wzięli mnie do woja- dobrze, bo nie chciałem:E Nie raz przez brak zlokalizowania dźwięku jestem w tyle, dlatego mimo swoich "ułomności" lubię popykać.

Bywają dni, że dobrze mi się gra i pogram kilka godzin ale czasem jak widzę jak mi idzie to zaraz wyłączam, by się nie denerwować.  

Nie lubię BR, wolę tradycyjne tryby gry jakie oferuje CoD czy BF. Żeby nie było, grałem w BR ze znajomymi w teamie ale mi to nie pasuje, po drugie tutaj chyba też większe ma znaczenie słuch niż w innych trybach.
Za żadnego BF nie dałem pełnej ceny, raz dostałem w prezencie BF4 po premierze. Samemu dawałem za nie <50zł. 

Edytowane przez Reddzik