Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

No to tym bardziej szkoda czasu na takie kanały...

Generalnie na forum komputerowym to mamy większość co takie kanały akurat sa spoko, ale dla ogółu to ciekawostki
Jużkiedyś była mowa że taki 14900k to dal entuzjastow zabawy w biosie, a 9800x3d to wystarczy najwyzej expo 600ocl30 odpalic i pbo właczyc opcojnalnie i smiga

Opublikowano (edytowane)

A to nie ten sam koleś co robił filmiki o tym, że AMD jest do dupy, bo jak się przesiadł na AMD to mu się steam dwie minuty włącza, i że 7800x3d ma straszne przycinki "AMD dip" w Cyberpunku, a intel nie ma, i że ogólnie AMD to syf a wszyscy zachwalają AMD bo są przekupieni? :E

Żeby nie było. W erze gdy AMD było gównem, sam się kłóciłem, że to gówno prawda, że AMD "niewiele traci" bo po OC Intele odstawały nawet o +50%, co jest przepaścią. Wtedy niektórzy testowali AMD vs Intel na stocku, gdy nikt procków K nie kupował aby jechać na stocku. Jak entuzjasta kupował 2600K to nie po to, żeby grać poniżej 4GHz, i nie po to aby grać na pamięciach 1333 z timingami JEDECa, tylko po to aby to podkręcić i puścić na jakimś normalnym, niezłym RAMie. Tak samo potem z 6700k gdzie fanboye AMD gadali, że "oj tam oj tam, 20% mniej nie odczujesz, za to ci się więcej rdzeni Ryzena przyda, bo przyszłościowo!". 

I wtedy te bzdury ja sam krytykowałem.

Ale żeby gnoić AMD w roku 2025...

no to trzeba być idiotą jak ten youtuber, o którym właśnie wspomniałem

Edytowane przez VRman
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Tutaj nie chodzi o to, zobacz ze zrobił porównanie na którym 9800x3d ma trudniejsze ustawienia. Tego nie wychwycisz z video chyba ze wytniesz i porownasz obok siebie.  No nie wiem sam juz. Dziwne, że te cienie na AMD sa zdecydowanie lepsze. Byc może po prostu przez przypadek przestawiły mu sie ustawienia, albo cos. Nie mowie ze zrobił to umyslnie, no ale cienie na AMD sa zdecydowanie lepsze i bardziej nasycone i duzo dalsze, co ma znaczenie w przypadku krzakow drzew itp dla procesora

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano (edytowane)

Nie no dla mnie, 9800x3d to zajebisty procek, przynajmniej do gier bo do tego używam. Niski pobór, niskie temperatury, mega dobra kultura pracy. Miałem 14900K z którym nigdy nie miałem absolutnie żadnych problemów, ale 9800x3d uważam za lepszego cepa stricte pod giercowanie. Tak dla uściślenia. Co nie zmienia faktu że wolę oglądać materiały i testy przeprowadzane przez entuzjastów optymalizacji sprzętu niż wyrobników klepiących dla mas 👍

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
10 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Nie no dla mnie, 9800x3d to zajebisty procek, bynajmniej do gier bo do tego używam. Niski pobór, niskie temperatury, mega dobra kultura pracy. Miałem 14900K z którym nigdy nie miałem absolutnie żadnych problemów, ale 9800x3d uważam za lepszego cepa stricte pod giercowanie. Tak dla uściślenia. Co nie zmienia faktu że wolę oglądać materiały i testy przeprowadzane przez entuzjastów optymalizacji sprzętu niż wyrobników klepiących dla mas 👍

Napisałes że 9800x3d to zajebisty procek ale jest nie do gier. 

"

Bynajmniej – wyraża zdecydowane zaprzeczenie, często w połączeniu z przeczeniem („nie”)

Używamy go, by podkreślić, że coś absolutnie nie ma miejsca.

Przykłady:

„To bynajmniej nie jest moja wina.”

„Nie jestem zmęczony, bynajmniej – czuję się świetnie!”

„Nie był zły, bynajmniej, był bardzo uprzejmy.”

Można go zastąpić słowami: „wcale nie”, „absolutnie nie”, „ani trochę”.

Bynajmniej uzywasz np. z nie,

prawidlowo0 "9800X3D to zajebisty procek, przynajmniej do gier — bo do tego go używam."

Nie żebym sie czepiał, ale mi tez tak kiedys ktos uwage zwrocił ;P 

Opublikowano
Godzinę temu, offensive napisał(a):

Zapamietac nick, zeby potem szybko z serva wychodzic :p 
Goscia kojarze z czasow bf3, czy tam bf4, nie sadzilem ze dalej biega po servach. 

To jest nie realne

Opublikowano

Ja zawsze bronię HU i bardzo ich testy lubię i szanuję. Uważam za robione w większości poprawnie i obiektywnie.

Natomiast tutaj na jednym ekranie nonstop przed nosem jednego biegła postać tego drugiego. Nie wiem co było na reszcie poza pokazywaną połową ekranu, ale te troche poligonów w postaci mogło jakośtam wpłynąć na wynik. Nie wiem czy 0,1% czy 2%, ale mogło, więc tu się przyczepiłem od razu :D

Opublikowano (edytowane)

Na MLid na YT

https://www.youtube.com/watch?v=-kl9IxvyHt8

jest fragment o BF6 i gość coś gada, że konsole mają wydajność na poziomie Zena 3 albo 4, a nie Zena 2. 

No to fajnie nas pecetowców traktują. :/

To przez te DRMy i wirtualizacje?

Argument o "to konsola, to ma lepszą optymalizację" mnie nie przekonuje, bo wszystkie inne gry nie wyglądają nigdy lepiej na konsoli niż na Ryzenie 3600/3700.

Czy oni mogli być na tyle bezczelni, żeby wywalić do kosza aż 30% najważniejszego typu wydajności, bo "e, luz, ludziom wystarczy tyle ile będą mieli" bo na konsolach gra i tak jest tak skrojona, żeby na kartoflu Zen 2 szła w 60fps?

Już to wcześniej zauważyłem, że wydajność CPU w tej grze wypada mocno dziwnie. Nie tylko chodzi o wydajność najnowszych inteli.

Oglądam gameplaye i może to kompresja YT, ale nie widzę tu tyle na ekranie, żeby to usprawiedliwiało niskie wyniki fps nawet na 9800x3D.

Coraz mocniej mnie to niepokoi.

Co o tym myślicie?

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Mam Ryzena 7700 + RTX 4080S i coś czuję, że na luzie pogram przez cały okres gwarancji tj 4 lata. Grafa da radę, do tego ma FG, póki co ma wystarczająco vramu, by odpalić FG, RT itp :P

A tu filmik od Minia. Ja go pamiętam z czasów BF3/4

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Mam Ryzena 7700 + RTX 4080S i coś czuję, że na luzie pogram przez cały okres gwarancji tj 4 lata. Grafa da radę, do tego ma FG, póki co ma wystarczająco vramu, by odpalić FG, RT itp :P

Ja ostatnio taką konfigurację testuję na 45W TDP/61W PPT i 4080S na 2700/12500 i nie widzę żadnej różnicy w grach.

• Upvote 1