Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

🌊 Walki morskie w Battlefield 6 – nowe szczegóły! 🚢

Dla wszystkich fanów serii Battlefield 6 mamy świetne wieści — według najnowszego artykułu Insider Gaming, nadchodzący Battlefield wprowadzi rozbudowane bitwy morskie!

👉 Przeczytaj cały artykuł tutaj:
https://insider-gaming.com/battlefield-6-naval-combat-details/

💥 Najważniejsze informacje:

Walki na morzu i w rejonach przybrzeżnych staną się kluczową częścią rozgrywki.

Gracze będą mogli korzystać z dużych okrętów bojowych, jednostek wsparcia i prowadzić zespołowe działania na wodzie.

Nowe mechaniki manewrowania, ostrzału i współpracy mają wprowadzić zupełnie nowy wymiar bitew w serii Battlefield.

To kolejny krok w kierunku jeszcze bardziej epickich i zróżnicowanych starć! 💪
Jak Wam się podoba wizja pełnoprawnych bitew morskich w Battlefield 6? 🌊

#BF6 Dice:  "w BFie pocisk wylatuje z lufy, która znajduje się poniżej celownika, a nie z siatki celownika jak w CoDzie i trafia dokładnie w punkt celownika dopiero na dystansie 100 metrów. Oznacza to, że na bliskim dystansie możesz faktycznie musieć celować nieco wyżej, ze względu na pozycję, z której pocisk zostaje wystrzelony."

Marzyłem i ciągle wracałem myślami do bf vietnam :lovin: W końcu coś się ruszy w tym kierunku, niech tylko dobrze to zrobią

ps. Posiadacz 5700x3d i 3060ti na najniższych z DLAA Quality zadawalam się 150fps, do premiery oledów 24' siądzie rtx 4070 z wtyczką 8pin, ostrzę zęby na tufa z jakąś gwarancją 

Edytowane przez Psiak
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Psiak napisał(a):

do premiery oledów 24

#nigdy :hihot:

BATTLEFIELD 6 – UPDATE 1.0.1.6

Deweloperzy wypuścili drobny patch jakościowy (Quality of Life update), który skupia się głównie na poprawie stabilności backendu

Aktualizacja przygotowuje grę na nadchodzącą Sezon 1, który już za rogiem!

Lista zmian:

Drobne poprawki backendowe zwiększające stabilność gry przed startem Sezonu 1.

17 minut temu, Mosiu92 napisał(a):

Tak to wyglada w momencie gdy jest "akcja".  Na powyższych ustawieniach.  Są momenty, że nawet spada do okolic 80/85.

Mysle, ze tutaj by napewno pomoglo wykrecenie dobrze ramu oraz zwiekszenie limitu TDP tego cpu do limitu 5800X kosztem temperatur oczywiscie.

Edytowane przez Phoenix.
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

#nigdy :hihot:

BATTLEFIELD 6 – UPDATE 1.0.1.6

Deweloperzy wypuścili drobny patch jakościowy (Quality of Life update), który skupia się głównie na poprawie stabilności backendu

Aktualizacja przygotowuje grę na nadchodzącą Sezon 1, który już za rogiem!

Lista zmian:

Drobne poprawki backendowe zwiększające stabilność gry przed startem Sezonu 1.

wstawaj, obsrałeś się

ooo.png

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Phoenix. napisał(a):

I juz widze jak kupujesz 24 cali drozsze od 27cali tak jak dzis TN do esportu ktore sa drozsze od oledow :hihot: Zreszta nie skomentuje kupowania dzis 24calowego monitorka :wariat:

Ej no ja bym chciał 24" oleda pod strzelanki, byle do 3k za ten rozmiar

Opublikowano (edytowane)

Tylko po co ?? Co wy ludzie widzicie w tym malym ekranie ?? To nie ma zadnych plusow dla zwyklego gracza, co innego jak ktos jest zawodowcem i na turniejach graja 24cali.  

No ale rozumiem, ze jak sie ma 24 cali to sie gra jak pro, placebo dziala ;) A jak na wszystkich turniejach beda grali 27cali, a juz graja na niektorych to zmieni sie narracja na 27cali :hihot:

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
1 minutę temu, Funky Koval napisał(a):

Właczyłem FG i future frame rendering. Serio? Ten mikro lag to jest to mityczne "opóźnienie"? Jutuberzy mają sprane mózgi. Nie wiem moze prosom co potrzebują 3000fps i responsywności to przeszkadza ale mi nie

Future frame się nie włącza. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No ale rozumiem sie ze jak sie ma 24 cali to sie gra jak pro, placebo dziala ;) 

Tak jak napisałem w innym temacie.

Mniejszy ekran bliżej stawiasz i masz :

"To oczywiste przecież imput lag wynikający z potrzeby przebycia światła z ekranu do do oczu jest proporcjonalny do odległości na jaką jest odsunięty ekran."

:rotfl:

Ogólnie można też zaważyć, że miejskie mapy cisną bardziej procka od tych otwartych.

Edytowane przez Kabor
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Phoenix. napisał(a):

I juz widze jak kupujesz 24 cali drozsze od 27cali tak jak dzis TN do esportu ktore sa drozsze od oledow :hihot: Zreszta nie skomentuje kupowania dzis 24calowego monitorka :wariat:

Główny argument to cały ekran mieści się w naturalnym polu widzenia bez ruszania głową ani oczami, nie musisz tak "skanować" przy bliższej odległości. Dodatkowo nie męczy tak wzroku i większe zagęszczenie pixeli (jeśli będzie to 1440p). Po cichu liczę, że zrobią 1080p 360hz który wykorzysta potencjał takiego odświeżania. Dla graczy którym zależy na mydle 360hz mógłby być to złoty środek w połączeniu z oledem, który wiąże się z niskim opóźnieniem i pięknym obrazem. 

• Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, Kadajo napisał(a):

Tak jest, to CPU.

Ustaw wszystkie opcje które wpływają na CPU na low i powinno się poprawić.

A najlepiej to włącz FG.

7e65c26c8fac4ba00d916278d04d2028.png

86670dbb41e6a72ef6dcf6d4a1e5a77e.thumb.png.9a9c5a9bfc038e5f47f7923308f60185.png

Ajaj, a tutaj wartości podane są w rozdzielczości 1080p, a na cisnę w 1440p, czyli trzeba kombinować jak zrobić upgrade najtańszym kosztem albo zablokować fps na 100. Z FG to mam okolice 220/230 FPS, ale raczej nie chce tego używać xD

Opublikowano
7 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Tylko po co ?? Co wy ludzie widzicie w tym malym ekranie ?? To nie ma zadnych plusow dla zwyklego gracza, co innego jak ktos jest zawodowcem i na turniejach graja 24cali.  

Wolę mały ekran bo na biurku w standardowym ustawieniu w przeciwieństwie do 27" patrząc na środek ogarniam wzrokiem caly ekran, przy 27" już muszę latać oczkami, a tego nie lubię 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Główny argument to cały ekran mieści się w naturalnym polu widzenia bez ruszania głową ani oczami, nie musisz tak "skanować" przy bliższej odległości.

Bzdurny arument bo to zalezy od odleglosci, nie staraj sie wymyslac argumentow z dupy na sile ;) Naprwde duzy wysilek ze spojrzysz oczami na boki :boink:

Dodatkowo nie męczy tak wzroku i większe zagęszczenie pixeli

;Dehe 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Bzdurny arument vo to zalezy od odleglosci, nie staraj sie wymyslac argumentow z dupy na sile ;) Naprwde duzy wysilek ze spojrzysz oczami na boki :boink:

Z dalszej odleglosci nie widze tak dokładnie, moze mam wadę wzroku, choc w realu tego nie zanotowałem, ale w grze dynamicznej często pochylam sie do ekranu, a wtedy jeszcze bardziej latam oczami, a to męczy mi wzrok, niby żaden wysiłek ale jak rak latasz oczami kilkadziesiąt razy ja minutę to męczy 

Edytowane przez SylwesterI.