Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, da się grać podbój na boty? Bo 30 killi w obszarze celów w jednym meczu może być mi ciężko, a nie chcę tego wbijać na siłę z pianą na pysku. Gdzie tak w ogóle znajdujecie te mecze z botami czy te z większą ilością ticketów? Nie zagłębiałem się jeszcze w to. 

Opublikowano
7 godzin temu, Sawyer1916 napisał(a):

Panowie, da się grać podbój na boty? Bo 30 killi w obszarze celów w jednym meczu może być mi ciężko, a nie chcę tego wbijać na siłę z pianą na pysku. Gdzie tak w ogóle znajdujecie te mecze z botami czy te z większą ilością ticketów? Nie zagłębiałem się jeszcze w to. 

Nie bądź miekka faja. Już się nie da na boty - można było w portalu. Teraz ze wszystkimi dodatkami i zadaniami trzeba się prawilnie męczyć.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Sawyer1916 napisał(a):

Bo 30 killi w obszarze celów w jednym meczu może być mi ciężko

Też mam parę zadań gdzie są dość mocno wykręcone. Trzeba poszukać serwerów z większą ilością kuponów/czasem. Na standardowych ciężko będzie to ogarnąć. 

Edit.

Teraz zobaczyłem filmik co dał @Kadajo i widzę, że już zapowiedzieli zmianę w zadaniach. Ma być łatwiej. Nawet rzekł bym, że bardzo łatwo.

Edytowane przez skypan
Opublikowano

Może  niech najpierw ogarną  biugowanie się zadan  bo to jest dość spory problem .

MI nie zalicza napraw pojazdów  licznik staną na 292/2000  i  kaplica  .

Jak tak poczytałem internet to  sporo osób ma problem z zaliczaniem różnych zadań 

Opublikowano
13 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Ze wam sie chce wykonywac te zadania o pietruszke :hihot:

Chce nie chce .. jest to element rozwoju  klasy  ,jakoś nie gram specjalnie aby robić konkretne zadanie itp , jak wpadnie  coś  to ok . Ale jak widzę  ze pomimo  gry samym  inzynierem   nie zalicza  rozwoju   to trochę to irytuję .

Opublikowano (edytowane)

U mnie się zatrzymało na 1900 z groszami na naprawie pojazdów. Masakra, naprawiam nie jeden pojazd a to albo stoi albo ruszy kilka pkt, a nie o tyle ile dostałem za naprawę. Te 1900 trwało jakby miesiące, inne rzeczy nawet w podobnej ilości wydają się normalnie zaliczać. 
Nie będę wchodził w polemikę o tym jak te zadania są złe i źle zaprojektowane, bo zostało to już ukazane i powiedziane. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
8 minut temu, Sheenek napisał(a):

Ja niestety zalapalem ta chorobe odblokowywania i zadan 😑

W sumie te zmiany na horyzoncie moze pomaga mi sie z tego wyleczyc.

Ja na szczęście nadal nawet nie sprawdziłem o jakie zadania chodzi. :E Zresztą u mnie się to chyba zbugowało, bo wczoraj na początku meczu odblokowało mi się z 15 tych osiągnięć za coś tam. Gram for fun, bez celowania w targety. Wyłącznie na dużych mapach z dużą ilością sprzętu, wyrzuciłem z rotacji wszystkie trzy infranty focused mapy z bety. Z tego powodu głównie inżynier, bo tylko on ma sensowny sprzęt do likwidacji złomu. 

Spoiler

obraz.thumb.png.29e215714d95da0b5a39de26c2144f3b.png

• Like 1
Opublikowano

@raiders @Reddzik Tip na naprawy, z którego ja korzystałem: podbój na ognistej burzy. Na spawnie są dwa pojazdy (lub więcej) ze stanowiskiem lkm/ckm. Ostrzeliwujesz jeden do minimum hp, potem koniecznie do niego wsiadasz na sekundę lub dwie, wysiadasz i naprawiasz. Dzięki temu przez kilka sekund pojazd jest "sojuszniczy" i pasek naprawy ma kolor błękitny, a nie biały. Jak naprawisz to z tego pojazdu ostrzeliwujesz drugi, który potem tak samo naprawiasz. W kilkanaście minut zadanie jest odhaczone - zwłaszcza to, które wymaga ileś tam tysięcy naprawy w jednym meczu.

Najwięcej krwi mi napsuło leczenie wsparciem, które nie zaliczało się w ogóle albo jakieś śmieszne ilości typu 50 na mecz. Zabijanie ogłuszonych wrogów to kolejne, bo okienko na kill po ogłuszeniu trwa sekundę. Trzeba rzucić stuna we wroga i od razu go zabić.

Opublikowano
16 minut temu, barteke napisał(a):

@raiders @Reddzik Tip na naprawy, z którego ja korzystałem: podbój na ognistej burzy. Na spawnie są dwa pojazdy (lub więcej) ze stanowiskiem lkm/ckm. Ostrzeliwujesz jeden do minimum hp, potem koniecznie do niego wsiadasz na sekundę lub dwie, wysiadasz i naprawiasz. Dzięki temu przez kilka sekund pojazd jest "sojuszniczy" i pasek naprawy ma kolor błękitny, a nie biały. Jak naprawisz to z tego pojazdu ostrzeliwujesz drugi, który potem tak samo naprawiasz. W kilkanaście minut zadanie jest odhaczone - zwłaszcza to, które wymaga ileś tam tysięcy naprawy w jednym meczu.

Najwięcej krwi mi napsuło leczenie wsparciem, które nie zaliczało się w ogóle albo jakieś śmieszne ilości typu 50 na mecz. Zabijanie ogłuszonych wrogów to kolejne, bo okienko na kill po ogłuszeniu trwa sekundę. Trzeba rzucić stuna we wroga i od razu go zabić.

Sprawdzę  to w wolnej chwili może zadziała i pchnie ten pasek do przodu ...

15 minut temu, caleb59 napisał(a):

Coś jest też nie tak z kodem sieciowym w tej części. W BF 2042 miałem jak mur beton zawsze 50ms ping, tutaj w BF 6 mam czasami nawet 59ms.

Wszystko jest ok    u mnie ping max 29  :]  .

Właśnie skończyłem 2 meczyki na podboju i  śmiem twierdzić ze  cziterzy mają się świetnie w tej grze  bo  zrobić wynik   +50   killi jest lekko podejrzane w dodatku przy 2 zgonach   na mapie Manhatan i  Empire state   .

Miałem 2 gości  w drużynie co na obu  wyciągali wyniki 60/2   czy 87/3  :E  

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, caleb59 napisał(a):

Coś jest też nie tak z kodem sieciowym w tej części. W BF 2042 miałem jak mur beton zawsze 50ms ping, tutaj w BF 6 mam czasami nawet 59ms.

Pingi stoją w miejscu, problem jest z utratą pakietów, gram z chłopakami w klanie, mają pingi lepsze od moich (25-30), ale pokazuje, że gubią pakiety i klną na nienaliczanie hitów, że ich ktoś w grze 3 pestkami zdejmuje ...

I dzieje się to właśnie wtedy kiedy uaktywniają się wskaźniki problemów z siecią

Ja gram na necie z fona, na wiosce w NL, a inni na światłowodach, ale z PL

podejrzewam, że problemem jest odległość do serwerów, które są w nl

Edytowane przez SylwesterI.
  • Sad 1
  • Upvote 1