Skocz do zawartości

BF6  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja się też z Szefem zgadzam, ale najbardziej w tym, że gra przyciąga i nie ma dla mnie alternatywy. To dobry FPSowy multik, ale średni BF. Bardziej myślę, że to będzie mój ostatni BF i następnego po prostu nie kupię. Zmieniła się gra, zmieniły się czasy, zmieniłem się ja i cześć pieśni.

Na teraz nie jest tragicznie. Poza bugami, które może w końcu usuną i bajzlem z niefunkcjonalnym Portalem to największym problemem są klaustrofobiczne mapy. Large Conquest załatwibyt tu sprawę i potrzebny jest na wczoraj a na raze zamiast konkretnej nowej mapy dostajemy starą tylko podpudrowaną. No i postęp na battlepasie. Jak faktycznie to ma tak iść i pomimo dosyć rzetelnego odhaczania zadań tygodniowych nie wbiję karnetu, to nara z takimi rozwiązaniami. Ani złotówki na pewno nie dołożę do tej gry, jak każdej innej z resztą.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, caleb59 napisał(a):

Fajnych czasów doczekaliśmy, kiedy to durny preload zwykłego patcha jest ekskluzywny i pierwszeństwo mają ci co więcej zapłacili EA. :E 

Jak wydedukowałeś ze preload maja Ci co więcej zapłacili? XD

Opublikowano (edytowane)

Nie chodziło o graczy ale o Sony i Microsoft. Chyba logiczne, że było dogadane za plecami i wykupili sobie ekskluzif priorytet platformowy. Zresztą to nie pierwszy taki numer, że konsole mają "coś" pierwsze/jako jedyne.

Takie same akcje robiło Activision z Call of Duty i ekskluzywami dla Playstation. Nie wiem, może nadal tak robią.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Marcusfff napisał(a):

No i postęp na battlepasie. Jak faktycznie to ma tak iść i pomimo dosyć rzetelnego odhaczania zadań tygodniowych nie wbiję karnetu, to nara z takimi rozwiązaniami. 

Za ten spowolniony maksymalnie progres to całe Dice i EA powinno zapier*****ać na galerze do czasu premiery Battlefield 7. Nawet niezłą grę zrobili ale psują ja nachalną monetyzacją

Edytowane przez Funky Koval
Opublikowano (edytowane)

W tym battlepasie to w sumie nic ciekawego nie ma. Nawet brony nie są warte wbijania. XP odpalać też nie ma sensu bo leci już w menu. Oni tego BF-a zrobili na typowe odpierdol. Tu nic nie działa jak trzeba. No chyba, że sklep :) Obecnie na rynku nie ma dla mnie dobrego MP tak by wpaść i się wyluzować 

Edytowane przez skypan
Opublikowano
14 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Fajnych czasów doczekaliśmy, kiedy to durny preload zwykłego patcha jest ekskluzywny i pierwszeństwo mają ci co więcej zapłacili EA. :E 

Ty to na siłe szukasz problemu tam gdzie go nie ma.. i co z tego że możesz sobie ściagnać patcha na ps5/xbox kilka godzin szybciej? jak aktualizacja po stronie serwera/klienta jest u wszystkich o tej samej godzinie ;)  Jeszcze żeby to ważyło jakieś 100gb czy więcej, ale takie aktualizacje jak 5-10 gb to nawet przy mega lipnym necie idzie sciągnać w miare szybko..

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Mimo wszystko smrut i brut. To jest ekskluzywność czy to się komuś podoba czy nie, zaczyna się niewinnie.

Napij się melissy bo znowu zaczynasz odlatywać :E.

Tak — to jest normalna i powszechna praktyka, że aktualizacje (patche) do tej samej gry pojawiają się o różnych godzinach na różnych launcherach czy platformach, takich jak Steam, Epic Games Store, GOG, Battle.net, Ubisoft Connect czy Microsoft Store.

Dlaczego tak się dzieje?

Istnieje kilka typowych powodów:

1. Różne procesy certyfikacji i zatwierdzania

Każda platforma ma swoje zasady publikacji:

Steam często akceptuje aktualizacje najszybciej.

Epic, GOG czy Microsoft mogą mieć dłuższe procesy weryfikacji.

Konsole (PS/Xbox/Switch) mają jeszcze dłuższą certyfikację — czasem patch wychodzi tam nawet dzień lub dwa później.

2. Różnice w pakowaniu i integracji

Deweloper musi przygotować oddzielne buildy pod różne launchery, bo:

mają różne systemy DRM,

różne formaty plików,

inne zasady dostarczania aktualizacji.

To powoduje opóźnienia.

3. Kolejki publikacji

Duże platformy mają harmonogramy i kolejki publikacji treści — czasem patch musi „odczekać”.

4. Strefy czasowe i harmonogram studia

Niekiedy studio wypuszcza patch globalnie, ale różne platformy naliczają godziny według swojej strefy/cyklu.

Przykłady z praktyki

Fortnite / Epic — patch bywa dostępny na PC wcześniej niż na PlayStation/Xbox.

Cyberpunk 2077 — Steam i GOG potrafią dostać aktualizację o różnym czasie.

Gry Ubisoftu — Ubi Connect często aktualizuje grę szybciej niż Steam.

Minecraft / Microsoft Store — wersje na konsolach aktualizują się później.

Podsumowanie

Tak, to normalne, wręcz standardowe zachowanie w branży.
Różnice wynoszą zwykle od kilkunastu minut do kilku godzin, a czasem nawet doby — szczególnie jeśli chodzi o konsole.

Opublikowano

Nie trzeba dorabiac zadnej ideologii, trzeba tylko odstawic na bok emocje i pomyslec logicznie. Tyle i az tyle. 

Czemu wszystkie telefony nie dostaja aktualizacji androida w tym samym czasie? Google faworyzuje niektore modele XD 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nastaną czasy gdzie za patcha będziecie musieli zapłacić, ponieważ nie pogracie :) 

it's happening

Nie da się wejść do gierek na portalu.

image.thumb.png.5342ef2de6458d59e1c55986e3ddae99.png

Edit: Udało się wejść do gierki na nowej mapie ale wypluło mnie do pulpitu po około minucie :heu:

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

No tak, tak - to samo niektóre skórki dostępne tylko dla Playstation. :E Dalej dorabiaj ideologię.

Rzucasz się o różne terminy wydawania łatek. I to tylko preloadu a nie samego startu łatki gdzie wszyscy mają ten sam czas. A jak Tobie piszą, że to normalne jest od czasu multiplatform to wyjeżdżasz teraz ze skórkami więc kto tutaj dorabia ideologie?

Edytowane przez Kabor
Opublikowano (edytowane)

Oho😒 mnie też czeka ściąganie patcha za niedługo:clap:. Ja zauważyłem na Cod Warzone po nowej aktualizacji (BO7), podczas  skonczenia meczu i wyjscia do Lobby trochę ładuje mi, żeby do lobby wrócić 😒

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano (edytowane)

7GB Patch na steamie %-) Dobrze, że jeszcze z rana wyjebałem 30 lvl na starym patchu, pomimo że prosili zresetować i ściągnąć w grze. xD 

ps. przepustki nadal nie ogarnęli, ciągle na pomarańczowo że nowe odblokowania... 

xxxd.png

Edytowane przez Psiak