Funky Koval 171 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 49 minut temu, Psiak napisał(a): No to coś u Ciebie z kompem, u mnie ani razu nie wyrzuciło do pulpitu od czasu bety (327h + beta 32h) Jedyny problem to był po tym patchu zimowym, stuttering naprawiłem metodą wylogowania ze steama. No właśnie jakby to była kwestia kompa to by się rypało w innyvh tytułach a ja tylko z bfem mam te restarty.
Psiak 71 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Grasz sobie i ci całego kompa wyłącza? czy grę wyłącza / wyrzuca do pulpitu?
Phoenix. 5 023 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Godzinę temu, Funky Koval napisał(a): No właśnie jakby to była kwestia kompa to by się rypało w innyvh tytułach a ja tylko z bfem mam te restarty. Nic nowego ze bf potrafi resetowac niestabilnego kompa, od zawsze to bylo jego domena dlatego sie w nim tez testuje stabilnosc 1
sniper76 156 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Dziś wrzuciłem najnowsze stery NV, które w mojej ocenie poprawiły płynność renderowania gry. Ponownie włączyłem Resizable Bar, który domyślnie jest wyłączony przecież gra wspiera... taki tam mało ważny błąd @Funky Koval Zrób naprawę plików systemu Windows poprzez komendę w CMD (administrator) sfc /scannow Edytowane 16 godzin temu przez sniper76
raiders 133 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Co to za glitch z heli szturmowym ze gość się wysoko wznosi jest po za zasięgiem namierzania jakiego kolwiek , a kosi piechotę rakietami aż huczy .Aby go strącić trzeba 2 helikiem go dopaść . Od kilku dni już takie coś zaobserwowałem ,dzisiaj na mapie szczyt wyzwolenia też taki typ był , udało się dorwać heli i z gosciem z drużyny polecieliśmy go strącić i co się okazało jak wzbiliśmy się na jego wysokość to pokazywało ze jesteśmy po za mapą ,a on tam sobie wisiał i strzelał Edytowane 15 godzin temu przez raiders
Funky Koval 171 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, sniper76 napisał(a): Dziś wrzuciłem najnowsze stery NV, które w mojej ocenie poprawiły płynność renderowania gry. Ponownie włączyłem Resizable Bar, który domyślnie jest wyłączony przecież gra wspiera... taki tam mało ważny błąd @Funky Koval Zrób naprawę plików systemu Windows poprzez komendę w CMD (administrator) sfc /scannow O, dzięki. Faktycznie skan coś znalazł i niby system się naprawił. zobaczymy jak będzie w grze. Radzisz coś jeszcze sprawdzić żeby mi bf tak nie kraszował? Edytowane 14 godzin temu przez Funky Koval
dlogi 24 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Po przejściu z Radeona na RTX mam na eastwood bardzo duże refleksy świetlne, miejscami nie da się grać bo blask jest na całym ekranie i nie ma żadnej widoczności. Ktoś wie czy można to jakoś zniwelować?
Funky Koval 171 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 4 godziny temu, Psiak napisał(a): Grasz sobie i ci całego kompa wyłącza? czy grę wyłącza / wyrzuca do pulpitu? Nagle wyłacza kompa i robi restart. Czasem uszkadza cały plik konfiguracyjny gry.
caleb59 1 702 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 53 minuty temu, dlogi napisał(a): Po przejściu z Radeona na RTX mam na eastwood bardzo duże refleksy świetlne, miejscami nie da się grać bo blask jest na całym ekranie i nie ma żadnej widoczności. Ktoś wie czy można to jakoś zniwelować? Losowy błąd gry, widziałem to u Endersa na Twitchu.
sniper76 156 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @Funky Koval Jak wspomniał Phoenix, że silnik Frostbite od zawsze był czuły na wszelką niestabilność systemu. Jeżeli zrobiłeś OC to może być tak iż dla innych gier jest na "styk" ale dla BF6 już nie dla pliku BF6.exe wyłącz optymalizacje pełnoekranowe. W razie co przeinstaluj grę jeszcze raz wcześniej usuwając wszystko co jej dotyczy. Karta NV to machnij najnowsze stery. Co za sprzęt tak w ogóle posiadasz ?? Edytowane 3 godziny temu przez sniper76
Funky Koval 171 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, sniper76 napisał(a): @Funky Koval Jak wspomniał Phoenix, że silnik Frostbite od zawsze był czuły na wszelką niestabilność systemu. Jeżeli zrobiłeś OC to może być tak iż dla innych gier jest na "styk" ale dla BF6 już nie dla pliku BF6.exe wyłącz optymalizacje pełnoekranowe. W razie co przeinstaluj grę jeszcze raz wcześniej usuwając wszystko co jej dotyczy. Karta NV to machnij najnowsze stery. Co za sprzęt tak w ogóle posiadasz ?? Ja już chyba mam przyczynę. Mimo, że nic nie mam kręcone, siedzę na stockowym rtx 4080 i i912900 to bf czasem ma taki strzal poboru mocy co wyłącza mi kompa. W dzienniku zdarzeń mi wywala jako bład krytyczny. Mam dobry zasilacz 1000w wiec z zapasem ale ostatnia aktualizacja bfa cos musiala zmienic i czasem sa power spikes. Generalnie nic z tym nie zrobię poza wymiana zasilacza na inny. O ile to by pomogło w ogóle. Więc muszę z tym żyć? Moze kolejne stery albo update bfa naorawi problem. Reinstall zrobiony.
sniper76 156 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Odpal HWiFO64 i zerknij jak wygląda hotspot dla karty graficznej, może sekcja zasilania leci ponad 100C i wyżej co wymusza twardy reset całości zerknij podczas rozgrywki BF6
caleb59 1 702 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, sniper76 napisał(a): ...dla pliku BF6.exe wyłącz optymalizacje pełnoekranowe. 1 1
Funky Koval 171 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 32 minuty temu, sniper76 napisał(a): Odpal HWiFO64 i zerknij jak wygląda hotspot dla karty graficznej, może sekcja zasilania leci ponad 100C i wyżej co wymusza twardy reset całości zerknij podczas rozgrywki BF6 Kurde monitorowałem temp i nic ani gpu ani cpu nie są gorące. Żadna inna gra nie daje takich objawów. Cp2077 z pathtracingiem śmiga aż miło godzinami
sniper76 156 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Funky Koval Ponowne zainstalowanie gry nic nie pomogło ??
Pentium D 1 334 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, Funky Koval napisał(a): Kurde monitorowałem temp i nic ani gpu ani cpu nie są gorące. Żadna inna gra nie daje takich objawów. Cp2077 z pathtracingiem śmiga aż miło godzinami Czyli masz nvidie? Przy radeonie może pomóc ucięcie maksymalnego zegara boosta.
skypan 1 809 Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu Czasami tak bywa, że jest ta jedna gra co wysypuje nam PC. Przerabiałem to akurat w innym tytule i w sumie nic na to nie zaradziłem.
Funky Koval 171 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu 53 minuty temu, Pentium D napisał(a): Czyli masz nvidie? Przy radeonie może pomóc ucięcie maksymalnego zegara boosta. tak, mam rtxa. 44 minuty temu, skypan napisał(a): Czasami tak bywa, że jest ta jedna gra co wysypuje nam PC. Przerabiałem to akurat w innym tytule i w sumie nic na to nie zaradziłem. yep, na to wygląda że nic tu nie zrobię. Peszek. 1 godzinę temu, sniper76 napisał(a): @Funky Koval Ponowne zainstalowanie gry nic nie pomogło ?? Dopiero siadam do testów....
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź