Skocz do zawartości

BF6  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Psiak napisał(a):

No to coś u Ciebie z kompem, u mnie ani razu nie wyrzuciło do pulpitu od czasu bety (327h + beta 32h) Jedyny problem to był po tym patchu zimowym, stuttering naprawiłem metodą wylogowania ze steama.

15663972878694.jpg

No właśnie jakby to była kwestia kompa to by się rypało w innyvh tytułach a ja tylko z bfem mam te restarty.

Opublikowano
Godzinę temu, Funky Koval napisał(a):

No właśnie jakby to była kwestia kompa to by się rypało w innyvh tytułach a ja tylko z bfem mam te restarty.

Nic nowego ze bf potrafi resetowac niestabilnego kompa, od zawsze to bylo jego domena dlatego sie w nim tez testuje stabilnosc  ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dziś wrzuciłem najnowsze stery NV, które w mojej ocenie poprawiły płynność renderowania gry. Ponownie włączyłem Resizable Bar, który domyślnie jest wyłączony :woot: przecież gra wspiera... taki tam mało ważny błąd :hihot: 

@Funky Koval

Zrób naprawę plików systemu Windows poprzez komendę w CMD (administrator) sfc /scannow  :thumbup:

Edytowane przez sniper76
Opublikowano (edytowane)

Co to za  glitch z  heli  szturmowym  ze gość się wysoko wznosi  jest po za zasięgiem  namierzania jakiego kolwiek  , a  kosi piechotę  rakietami aż  huczy  .Aby go strącić  trzeba  2 helikiem   go dopaść  . 

Od kilku dni  już takie coś zaobserwowałem  ,dzisiaj  na mapie szczyt wyzwolenia  też taki typ był  ,  udało się dorwać heli i z gosciem z drużyny  polecieliśmy  go strącić  i co się okazało jak wzbiliśmy się na  jego  wysokość  to  pokazywało ze jesteśmy po za mapą ,a  on tam sobie wisiał i  strzelał  :E 

Edytowane przez raiders
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, sniper76 napisał(a):

Dziś wrzuciłem najnowsze stery NV, które w mojej ocenie poprawiły płynność renderowania gry. Ponownie włączyłem Resizable Bar, który domyślnie jest wyłączony :woot: przecież gra wspiera... taki tam mało ważny błąd :hihot: 

@Funky Koval

Zrób naprawę plików systemu Windows poprzez komendę w CMD (administrator) sfc /scannow  :thumbup:

O, dzięki. Faktycznie skan coś znalazł i niby system się naprawił. zobaczymy jak będzie w grze. Radzisz coś jeszcze sprawdzić żeby mi bf tak nie kraszował?

Edytowane przez Funky Koval
Opublikowano

Po przejściu z Radeona na RTX mam na eastwood bardzo duże refleksy świetlne, miejscami nie da się grać bo blask jest na całym ekranie i nie ma żadnej widoczności. Ktoś wie czy można to jakoś zniwelować?

obraz.thumb.png.0934866c8213ff0ce0321fc4e7d597ba.png

Opublikowano
53 minuty temu, dlogi napisał(a):

Po przejściu z Radeona na RTX mam na eastwood bardzo duże refleksy świetlne, miejscami nie da się grać bo blask jest na całym ekranie i nie ma żadnej widoczności. Ktoś wie czy można to jakoś zniwelować?

Losowy błąd gry, widziałem to u Endersa na Twitchu.

Opublikowano (edytowane)

@Funky Koval

Jak wspomniał Phoenix, że silnik Frostbite od zawsze był czuły na wszelką niestabilność systemu. Jeżeli zrobiłeś OC to może być tak iż dla innych gier jest na "styk" ale dla BF6 już nie :kwasny: dla pliku BF6.exe wyłącz optymalizacje pełnoekranowe. W razie co przeinstaluj grę jeszcze raz wcześniej usuwając wszystko co jej dotyczy. Karta NV to machnij najnowsze stery. Co za sprzęt tak w ogóle posiadasz ??

Edytowane przez sniper76
Opublikowano
1 godzinę temu, sniper76 napisał(a):

@Funky Koval

Jak wspomniał Phoenix, że silnik Frostbite od zawsze był czuły na wszelką niestabilność systemu. Jeżeli zrobiłeś OC to może być tak iż dla innych gier jest na "styk" ale dla BF6 już nie :kwasny: dla pliku BF6.exe wyłącz optymalizacje pełnoekranowe. W razie co przeinstaluj grę jeszcze raz wcześniej usuwając wszystko co jej dotyczy. Karta NV to machnij najnowsze stery. Co za sprzęt tak w ogóle posiadasz ??

Ja już chyba mam przyczynę. Mimo, że nic nie mam kręcone, siedzę na stockowym rtx 4080 i i912900 to bf czasem ma taki strzal poboru mocy co wyłącza mi kompa. W dzienniku zdarzeń mi wywala jako bład krytyczny. Mam dobry zasilacz 1000w wiec z zapasem ale ostatnia aktualizacja bfa cos musiala zmienic i czasem sa power spikes. Generalnie nic z tym nie zrobię poza wymiana zasilacza na inny. O ile to by pomogło w ogóle. Więc muszę z tym żyć? Moze kolejne stery albo update bfa naorawi problem. Reinstall zrobiony. 

Opublikowano
32 minuty temu, sniper76 napisał(a):

Odpal HWiFO64 i zerknij jak wygląda hotspot dla karty graficznej, może sekcja zasilania leci ponad 100C i wyżej co wymusza twardy reset całości :hmm: zerknij podczas rozgrywki BF6

Kurde monitorowałem temp i nic ani gpu ani cpu nie są gorące. Żadna inna gra nie daje takich objawów. Cp2077 z pathtracingiem śmiga aż miło godzinami

Opublikowano
Godzinę temu, Funky Koval napisał(a):

Kurde monitorowałem temp i nic ani gpu ani cpu nie są gorące. Żadna inna gra nie daje takich objawów. Cp2077 z pathtracingiem śmiga aż miło godzinami

Czyli masz nvidie? Przy radeonie może pomóc ucięcie maksymalnego zegara boosta.

Opublikowano
53 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Czyli masz nvidie? Przy radeonie może pomóc ucięcie maksymalnego zegara boosta.

tak, mam rtxa.

44 minuty temu, skypan napisał(a):

Czasami tak bywa, że jest ta jedna gra co wysypuje nam PC. Przerabiałem to akurat w innym tytule i w sumie nic na to nie zaradziłem.

yep, na to wygląda że nic tu nie zrobię. Peszek.

1 godzinę temu, sniper76 napisał(a):

@Funky Koval

Ponowne zainstalowanie gry nic nie pomogło ??

Dopiero siadam do testów....