sniper76 174 Opublikowano Czwartek o 13:56 Opublikowano Czwartek o 13:56 4 godziny temu, hajapackage napisał(a): Fajna ta nowa mapa. Szkoda tylko, że w międzyczasie cała balistyka została zrąbana poprzez wystrojenie na walkę na chyba 10-15m. Strzelam do gościa z karabinu na 50m i zadaje 14 obrażeń pociskiem, gdzie zaraz mu to odrośnie. Mucha wlatująca mu w oko więcej by szkód narobiła. Patologia XD Przecież dość mocno poprawili rejestrację obrażeń Rozgrywka po ich poprawkach co raz to gorsza nie tam komu ogarnąć...
piwakk 35 Opublikowano Czwartek o 14:41 Opublikowano Czwartek o 14:41 Godzinę temu, Strilok napisał(a): Czasem liczę z nudów już ile sekund zajmuje takiemu "pilotowi" zaraz po zabraniu helki szturmowej przeżycie. Średnio do 15 sekund i nie zabijając praktycznie nikogo ginie i marnuje pojazd. Ludzie lecą sprintem do tego helikoptera i na pałę lecą na środek mapy, najlepiej wysoko i giną. W BF3 mieliśmy na to rozwiązanie. Wraz ze znajomymi postawiliśmy server z Omanem na podboju. Latałem z ziomkiem na heli i jak ktoś nam próbował go zabrać, to z komend leciał szybki kick i gościu nawet nie zdążył wystartować Co bardziej kumaty robił szybki switch F2>F1, ale heli i tak było nasze 1
Strilok 534 Opublikowano Czwartek o 15:03 Opublikowano Czwartek o 15:03 19 minut temu, piwakk napisał(a): W BF3 mieliśmy na to rozwiązanie. Jest na to rozwiązanie i w BF6. Jeden z ekipy blokuje spawn helki czyli stoi dokładnie w tym miejscu gdzie ma się zrespić, drugi siedzi w trybie respa i patrzy ile czasu do respu helki jest. Podaje temu drugiemu. Jak jest już 100% to czekamy jeszcze 2-3 sekundy i ten co blokuje respa odsuwa się wciskając "E" lub inny przycisk wejścia do helki a drugi respi się na nim. Wymaga to założenia osobnej drużyny również i jej zablokowanie. Sposób działa w 100%. 1
skypan 2 061 Opublikowano Czwartek o 16:07 Opublikowano Czwartek o 16:07 (edytowane) Godzinę temu, piwakk napisał(a): komend leciał szybki kick i gościu nawet nie zdążył wystartować To jest największe buractwo wśród adminów. U nas nawet płacący za serwer pokornie stali w kolejce bo wychodziliśmy z założenia, że robimy serwer dla ludzi a nie dla nas. Niedozwolona była kradzież pojazdu gdy ktoś go naprawiał i nic więcej. Jednak i tak zazwyczaj nie kończyło się wykopaniem bo w większości ludzie zwracali pojazd po info na czacie. Można było przypadkowo zajumać pojazd Edytowane Czwartek o 16:08 przez skypan 1
Strilok 534 Opublikowano Czwartek o 16:26 Opublikowano Czwartek o 16:26 12 minut temu, skypan napisał(a): Niedozwolona była kradzież pojazdu gdy ktoś go naprawiał i nic więcej. Najgorzej właśnie z tym w BF6 ostatnio widzę. Gunner tylko czeka żebyś wysiadł i zostawia Cię samego jak palec i dostajesz banie od snajpera Ogólnie to komedia z tymi losowymi graczami w BF, ale takiej plagi złodziei pojazdów to nie widziałem w praktycznie żadnej odsłonie A gram od BF 1942
piwakk 35 Opublikowano Piątek o 07:55 Opublikowano Piątek o 07:55 (edytowane) 15 godzin temu, skypan napisał(a): To jest największe buractwo wśród adminów. U nas nawet płacący za serwer pokornie stali w kolejce bo wychodziliśmy z założenia, że robimy serwer dla ludzi a nie dla nas. Niedozwolona była kradzież pojazdu gdy ktoś go naprawiał i nic więcej. Jednak i tak zazwyczaj nie kończyło się wykopaniem bo w większości ludzie zwracali pojazd po info na czacie. Można było przypadkowo zajumać pojazd Nasz server, nasze zasady Chcieliśmy sobie latać, więc lataliśmy. Tak samo mieliśmy na przykład server w BF4 na Silk Road i tam używali bugu i się teleportowali przez worki. Takich też kickowaliśmy i banowaliśmy. No płacimy, więc robimy tak jak chcemy przy okazji. Dla mnie buractwem są na przykład servery, gdzie było max k/d 1,5 czy 2 na przykładowo i nie mogłem wejść postrzelać No nie podoba mi się to, ale nic nie zrobię z tym, idę grać gdzie indziej. Edytowane Piątek o 07:57 przez piwakk
skypan 2 061 Opublikowano Piątek o 08:14 Opublikowano Piątek o 08:14 No to mieliście własne buraczane zasady. Jeszcze powinien być kick/ban za zabicie admina Za intencjonalne wykorzystywanie błędów gry to oczywiście ban jak najbardziej ale to jest oczywista oczywistość. Serwery z limitem k/d akurat są OK. Często miały dopisek New player frendly i do takich graczy były kierowane a także do mniejszych "skilowców" co po prostu chcieli sobie ze spokojem pograć a nie być mięsem armatnim. To nie jest żadne wyzwanie taki przeciwnik. Zawsze preferuję ostrą równą rozgrywkę a osobiście zawsze wolę grać przeciwko lepszym bo coś się nauczę od przeciwnika.
Kadajo 9 794 Opublikowano Piątek o 08:17 Opublikowano Piątek o 08:17 Często na serwerach customowych panowały takie zasady. W sumie to im się nie dziwie, dlaczego "właściciel" serwera ma stać w kolejce i czekać aby moc zagrać na własnym serwerze
skypan 2 061 Opublikowano Piątek o 08:31 Opublikowano Piątek o 08:31 7 minut temu, Kadajo napisał(a): dlaczego "właściciel" serwera ma stać w kolejce i czekać aby moc zagrać na własnym serwerze To proste. Z szacunku dla graczy co są na serwerze. Może tam jest grupa ludzi co go z rana rozkręcili i teraz mam go/ich wywalić bo chcę wbić. Jak nie chcesz graczy na serwerze to blokujesz dostęp hasłem i sobie wbijasz kiedy chcesz i latasz kiedy chcesz. Po co ci inni gracze ?
Kadajo 9 794 Opublikowano Piątek o 09:27 Opublikowano Piątek o 09:27 Ale popadasz ze skrajności w skrajność. Grałem wiele lat na takich zasadach i nigdy nie czułem że jestem traktowany nie fair. Może to jak zawsze po prostu kwestia ludzi na których się trafia. 1
galakty 5 065 Opublikowano Piątek o 09:42 Opublikowano Piątek o 09:42 20 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Ale cos co mi dawalo przyjemnosc 20lat temu dzis by nie dawalo i stare gry dzis tak samo dobrze by mnie nie bawily tak jak kiedys O popatrz, a Gothic Remake jednak daje.
skypan 2 061 Opublikowano Piątek o 09:52 Opublikowano Piątek o 09:52 @Kadajo Nie. To żadna skrajność. Takie kiedyś mieliśmy zasady. Utrzymywaliśmy dwa serwery. Jeden publiczny a drugi turniejowy zabezpieczony hasłem. Publiczny był dostępny dla wszystkich i każdego obowiązywały identyczne zasady. Dodatkowo na publiku staraliśmy się równoważyć strony. Nie było opcji byśmy byli tylko po jednej stronie. No chyba, że na publik wbił inny klan i chcieli się postrzelać. Jednak zazwyczaj takie rzeczy były na turniejowym. Uczciwe proste zasady.
Kadajo 9 794 Opublikowano Piątek o 09:55 Opublikowano Piątek o 09:55 Dla mnie uczciwe jest to ze zasady są podane na wejściu, jeśli w środ nich było zaznaczone ze można dostać kicka bo "VIP'y" będą chciały wejść jest/było fair.
skypan 2 061 Opublikowano Piątek o 09:57 Opublikowano Piątek o 09:57 Każdy ma prawo ustać co tam chce. Dla nas było to buractwo i tyle.
Strilok 534 Opublikowano Piątek o 10:08 Opublikowano Piątek o 10:08 Te VIP-y funkcjonowały tak samo jak gracz "Premium" w BF3 i BF4. Wyższy priorytet przy kolejce do wejścia. Prawda jest taka że skoro ktoś utrzymuje serwer i za niego płaci dlaczego ma czekać? Bo wszedł jakiś losowy gracz na 20 minut porać lub więcej? Pamiętam jak na serwerach w BC2 stali bywalcy nie utrzymujący serwera, ale grający na nim nonstop dostawali rangi i priorytet wejścia, ale to też musiałeś się wykazać sporą aktywnością. Natomiast adm mieli jednak VIP i wchodzili od razu. Zasady były podane na początku przy wyborze serwera. Jeśli gracz mimo to wchodzi na taki serwer to znaczy że akceptuje zasady i tyle Nie ma co się kłócić czy to buractwo czy inne gówno. Buractwem jest to jak zabijasz adm kilka razy z rzędu bo nie ma skilla a ten w odwecie daje Ci bana na serwerze. To wtedy jest buractwo.
piwakk 35 Opublikowano Piątek o 10:26 Opublikowano Piątek o 10:26 2 godziny temu, skypan napisał(a): No to mieliście własne buraczane zasady. Jeszcze powinien być kick/ban za zabicie admina Za intencjonalne wykorzystywanie błędów gry to oczywiście ban jak najbardziej ale to jest oczywista oczywistość. Serwery z limitem k/d akurat są OK. Często miały dopisek New player frendly i do takich graczy były kierowane a także do mniejszych "skilowców" co po prostu chcieli sobie ze spokojem pograć a nie być mięsem armatnim. To nie jest żadne wyzwanie taki przeciwnik. Zawsze preferuję ostrą równą rozgrywkę a osobiście zawsze wolę grać przeciwko lepszym bo coś się nauczę od przeciwnika. Chcieliśmy sobie polatać po prostu, życie No tylko nie wszystkie miały to w opisie...
Strilok 534 Opublikowano Piątek o 18:59 Opublikowano Piątek o 18:59 To widzę coraz ciekawiej w BF6. Naprawdę człowiek tęskni z starym DICE, a nie zlepku kilku studiów deweloperskich pod szyldem Battlefield Studio.
Funky Koval 231 Opublikowano Sobota o 07:35 Opublikowano Sobota o 07:35 co do nowych giwer: Brod 6 miodzio, AUG miodzio VSS ssie kukele na całości.
Sawyer1916 163 Opublikowano wczoraj o 07:59 Opublikowano wczoraj o 07:59 Nowa mapa całkiem w porządku. Przede wszystkim jest przestrzeń, możliwość zachodzenia i flankowania. Można sobie na punkty czy pod wrogów podchodzić bardziej po swojemu, a nie jedną z narzuconych przez twórców ścieżek. Mogliby dodać więcej linek, motocykli czy quadów pomiędzy punktami, bo czasami trzeba za daleko dymać z buta. W ogóle widać, że zdają sobie sprawę, że zj****i z tymi mapami na premierę - ani nie przyciągnęli codowców, a odstraszyli fanów klasycznego bf-a. Wszystkie mapy z aktualizacji mi się w sumie podobają. Są w większości większe niż te premierowe i dla mnie to już na starcie plus sam w sobie, przy tym co dali na starcie. No może najmniej Blackwell Fields mi podchodzi, która jest zbyt otwarta dla snajperów (chyba, że gram snajperką ).
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź