Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co zrobisz, duzo narybka bez jakiejkolwiek wiedzy o BF odpalilo bete.

Sam sie zgodze, ze auto-spotting (nie musisz klikac nic) jest dosc mocny, natomiast spotting sam w sobie - byl i bedzie.

Tyle, ze ten filmik ktory wrzuciles, daje 0 szanse zweryfikowania czy to byl autospotting. Mozesz miec 10 innych grajkow klikajacych Q na tych dwoch typow, a tego po prostu filmik nie ma mozliwosci zlapac.

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano

Spotowanie ma za zadanie ułatwić lokalizacje wroga, moim zdaniem nie powinno być automatyczne ale przenikanie znaczników przez dym ściany czy drzewa nie widzę nic złego w sumie.

Jeśli będzie działać zbyt zachowawczo to ludzie przestaną go używać.

Opublikowano
4 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Patrz moj wczesniejszy koment.
Chyba nie grales nigdy w BFa, tak jak kolega ktory wrzucil ten film. 

Pierwszy lepszy po wpisaniu w yt.

Ale co Ty mi wrzucasz? wiem dobrze jak działa spotting w bfach bo prawdopodobnie więcej przegrałem godzin w kazdym ni ż ty.. tu sie rozchodzi o agresywny auto-spotting   

2 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Sam sie zgodze, ze auto-spotting (nie musisz klikac nic) jest dosc mocny, natomiast spotting sam w sobie - byl i bedzie.

No mnie pouczasz i zachwile przyznajesz ze jednak problem istnieje :E 

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Myślę tez ze autospoting wynika z tego ze ludzie nie używali spotingu ręcznie.

O to, o to. 
Niestety caly swiat idzie w kierunku ulatwiania ;)

Jest jeszcze kwestia makr, ludzie maja Q+LPM/PPM na makrach. 

Opublikowano
1 minutę temu, dawidoxx napisał(a):

Ale co Ty mi wrzucasz? wiem dobrze jak działa spotting w bfach bo prawdopodobnie więcej przegrałem godzin w kazdym ni ż ty.. tu sie rozchodzi o agresywny auto-spotting   

No mnie pouczasz i zachwile przyznajesz ze jednak problem istnieje :E 

1. Nie bede sie licytowal w ilosc godzin, gram w serie od Vietnama. Z tego filmiku jak i 1 posta nie wynika ze chodzi o AUTO spotting, tylko o sam w sobie spotting.

2. Patrz pkt.1 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Ale to zabija zupełnie możliwość taktycznego podejścia, flankowania, wchodzenia na plecy itd. A jak gramy w grupie że znajomymi to jest to podstawa imho. 

No dokładnie.. \

zeby to chociaż działało w ten sam sposób co w 2042 

zobacz tutaj ;) 

https://youtube.com/clip/Ugkxuc1aTardB7JxCPQzoPu0u-HLQdJufLGF?si=mymgmAssdVSnEt3A

A nie jak w 6 ze biegniesz i wystarczy ze kątem oka zahaczysz, bo masz fov 120  i juz widzidsz gościa który leży/kampi gdzieś w krzakach itd :E 

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 1
Opublikowano

Tu akurat dali ewidetnie ułatwienie dla nowych graczy.. fajnie sie strzela do kropek sam wykręcałem nie raz wyniki po 70 fragów na mape, ale  połowa z tego to było walenie tam gdzie widać kropke a nie model przeciwnika.. wole jednak tradycyjny spotting  ;)    

Opublikowano

No i widzisz, tu sie zgadzamy.

Tylko teraz - na jakiej podstawie sadzisz ze spotting na tym filmiku wyzej to jest auto czy manual?
Dodatkowo widac tagi swojego zespolu, wiec to dodatkowo podkreca prawdopodobienstwo ze to nie osoba nagrywajaca 'otagowala' przeciwnika. 

Jakby klocimy sie, a mamy identyczny poglad na sprawe - ja po prostu nie widze dowodow na Twoje zalozenia co do tego filmiku ;) 

Opublikowano (edytowane)

Poruszamy teraz kwestie spotu przez dym a Ty mi wrzucasz filmik z metra :E Nie chce mi sie tego oglądać, ale nie przypominam sobie ze auto spotting w poprzednich cześciach był tak agresywny by nie móc się utrzymać minuty na plecach ;) 

Problem istnieje nie jest to mój wymysł - tutaj na forum również ludzie poruszali en temat na reddicie czy forum ea jest od wuja tematów gdzie ludzie tak samo narzekają na to i tyle ode mnie. Nie musisz sie produkować i próbować znormalizować tę kwestię pipolinio ;) 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano

Nie da sie niestety z Toba dyskutowac niestety. 
Podsumowujac:

1. Spotting przez krzaki / dym / sciany, jest w BFie od conajmniej 15 lat > pelno 'dowodow' w postaci yt.
2. Auto-spotting - tak to problem, ale lepsi gracze i tak to robili przy uzyciu makra (q + lpm/ppm), decyzja dice moze byc podtyktowany tym co @Kadajo pisal > po prostu ulatwieniem, bo malo kto w bflabsach klikal Q (gdybam). Tez bylbym za usunieciem, topka i tak bedzie biegala z makrem.

Opublikowano (edytowane)

Pokaz mi ile godzin przegrałeś w betach? :E bo mam wrażenie ze nie wiele.. Mało kto klikał Q? przecież to jest główna mechanika tej gry od zawsze - albo się jej uczysz albo nie z tym ze traci na tym twój zespół ;) 

Tutaj dali jakieś auto ułatwienia pod boty, które nie ogarniają kompletnie gry..

Szkoda ze nie nagrywałem rozgrywki z niektórych meczów gdzie przeciwnikowi wystawał dosłownie palec od stopy a przez to dostawał auto spotta z kilkudziesięciu metrów.. tego w 2-3-4-5 nie widziałem 

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano

Co mi się nie podoba w BF6:

- spoty 3D, powinny być tylko na minimapie

- resp na każdym członku drużyny  Taką możliwość powinien mieć tylko dowódca drużyny a reszta może respić się tylko na nim

- przeniesienie respiarki do szturmowca. Powinna zostać u snajpera. Te ich pokrętne tłumaczenie, że szturmowiec to taki przywódca, który ma ogarniać pole walki :) Dobre. Jak chcą dać jakieś minimum taktyki to niech dadzą to co napisałem wcześniej a nie jakieś pseudo rozwiązania czyniąc jedną klasę mocno przegiętą

- turbo naprawiarka u inżyniera

- sweet spot w snajperkach

- menu modowania broni

- brak opcji społecznościowych

- brak opcji za wyrzuceniem gracza z serwera (głosowanie)

- brak serwerów dedykowanych

- pokrętny sposób dołączania do rozgrywki

- autoaim przy rozgrywce PC vs konsole

- brak zmęczenia

- brak informacji na czacie czy ktoś/i kto został zbanowany przez ich antyczit. Ale "rozumiem" ich. Łatwiej wtedy napisać, że zabanowano 300 tys. jakiś tam dydków. Wszyscy szczęśliwi.

- świecące granaty, obszary przejmowania, obrysy sojuszników itp. Tak - można to wyłączyć. Jednak tego nie powinno być.

To są proste rzeczy, które można wprowadzić nawet teraz.

Może jeszcze dodać klaustrofobiczne mapy z bety i w sumie to co nas czeka w przyszłości. 9 map gdzie tylko 3 mają być typowo "battlefieldowe" z całym sprzętem. A jak odejmiemy jedną odgrzewaną mapę z poprzedniej części to mamy "aż" dwie duże nowe. Stare mapy powinny być jako jakaś forma dodatku a nie wchodzić w podstawowy skład map na premierę.

Generalnie - reskin najgorszych rozwiązań BF 2042 (nie dotyczy map).

• Upvote 1