Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja sie boje, ze juz troche nie ma community na duze mapy.
Jakby dali nam oryginalnego Firestorma, to gwarantuje ze 50%+ teamow to by byli reconi. 

Dla kazdego mityczne kd stalo sie wazniejsze od wygrania mapki. Ludzie wola kampic i polerowac swoje ego, niz grac w gre. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ale się porobiło. W 2014 się latało dronami w Battlefieldzie zygzakując aby nie trafili naszego drona zanim doleci z niespodzianką do kampiącego snajpera, a teraz rzeczywistość wygląda podobnie:

Tutaj filmik od Ukraińców jak sobie lecą popsuć ruskom radary na Krymie:

https://youtu.be/6IvYmSSkg40?si=itt4YWkBMKb1J2b7

No przecież to wygląda jak Battlefield.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Są tryby DM w BF6, problem taki że podbój czy eskalacja poza wielkością drużyn niewiele się różnią od DM.

Dlatego po raz kolejny - więcej taktyki widzę w HC, ale jak dostajesz pestkę od recona i giniesz to zaczynasz myśleć, a nie biegać na pałę z laserem w postaci M4 czy SMG ;) 

Opublikowano

Mam nadzieje ze jak odpala BR to większość tych zjebów meta ADHD zniknie z głównej gry.

W ogóle beka totalna, najpierw narzekają ze wyzwania za trudne a tera będą narzekać, że za łatwe.

To tylko pokazuje ze community BF'a jest jakieś nienormalne.

Teraz, galakty napisał(a):

Dlatego po raz kolejny - więcej taktyki widzę w HC, ale jak dostajesz pestkę od recona i giniesz to zaczynasz myśleć, a nie biegać na pałę z laserem w postaci M4 czy SMG ;) 

Na HC widzisz więcej taktyki, bo tam nie wpadają gracze ADHD a tacy co chcą w BF'a pograć prawilnie.

Opublikowano (edytowane)

Community jest jakie jest, mało jest gier z większą ilością graczy jak Battlefield czy Hell Let Loose - zwłaszcza teraz gdzie nowi, młodsi gracze teraz mają inne podejście do rozgrywki i w świecie battle royal czy close combat adhd one trick pony oni muszą nauczyć się grać na dużych mapach. Powiedzmy sobie szczerze, to nie jest dla wszystkich :D Do tego dochodzi kwestia, że w BF tych trybów gry jest jak dla mnie po prostu za dużo. Jakby zrobili 3 tryby stałe + 3 kolejne na tygodniowe rotacje to mogłoby być fajniej - natomiast hajs musi się zgadzać, gra ma być dla wszystkich. Szkoda, że nie pogram za dużo w sezonie 1, bo wychodzi nowy patch do PoE :E 

Edytowane przez funk
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

W ogóle beka totalna, najpierw narzekają ze wyzwania za trudne a tera będą narzekać, że za łatwe.

To tylko pokazuje ze community BF'a jest jakieś nienormalne.

No  bo devsi przeginają z jednej strony na drugą. Np. z 30 killi na adrenalinie zejście na 5 (a nawet czytałem na 3). To już od razu mogą dać po co takie zadania.

Ja ogólnie nie rozumie tych narzekających na te zadania. Czy po 2 tygodniach gry już muszę mieć wszystko odblokowane. To jest chore podejście, może trzeba się się jednak wyspecjalizować aby niektóre zadania wbić. Nie mówię cześć jest ciężka np. 30 killi w głowę w jednej rundzie nie jest łatwe, mi się tutaj najwięcej udało 18 ale więcej pogram i kiedyś wpadnie. Zabicie 5 strzelbą bez przeładowania też nie jest takie łatwe. Ale kto powiedział, że to ma być łatwe.

Przekładowo w takim WOT zadania też są bardzo trudne i po kilku latach nie wbiłem dość dużej ilości ale czy chodzę po forach (czy tam dzisiaj socialach) i narzekam na to.

Opublikowano
2 minuty temu, funk napisał(a):

Jakby zrobili 3 tryby stałe + 3 kolejne na tygodniowe rotacje to mogłoby być fajniej - natomiast hajs musi się zgadzać, gra ma być dla wszystkich.

Dla mnie to chory pomysł. Czyli jak mi się podoba konkretny tryb to mam czekać i grać np, tylko co 2 miesiące jak będzie. Może mapy też niech rotują i zostawią 2 zmieniane co 1 miesiąc?

Opublikowano

@Kabor Ja myślę ze te zdania pokazują wlasnie z jakimi graczami mamy do czynienia.

Masz szybką grę w której nagle odblokowanie czegoś zajmuje wieki. To wręcz kuje w oczy.

Zadania jakby do BF'a, ale sama gra BF'a mało przypomina.

1 minutę temu, Kabor napisał(a):

Dla mnie to chory pomysł. Czyli jak mi się podoba konkretny tryb to mam czekać i grać np, tylko co 2 miesiące jak będzie. Może mapy też niech rotują i zostawią 2 zmieniane co 1 miesiąc?

Rotacja i znikające tryby to pomyłka. Jak mnie to denerwowało w 2042 to głowa mała.

Pojawił się fajny tryb i cyk za chwile go nie ma... WTF.

Opublikowano
46 minut temu, oldfashioned napisał(a):

No ale argument ze 4/32 malo zmienia byl taki sam w poprzednich bfach, tam tez to malo zmienialo

W poprzdnich bfach nie bylo tylu ludzi z coda biegajacych samemu jak malpa, a to spora roznica i nie bylo takiego burdelu ;) 

Opublikowano
24 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Ale BF to nie ma być DM :rotfl2:

DM to sobie można w COD'dzie grac.

To nie jest DM tylko TDM, lepsze to niż granie z botami.

W bf zawsze grałem w tdm, chyba niektórzy zbytnio idealizują poprzednie odsłony, ale tu zawsze duże mapy = kamper fest 50% składu po obu stronach.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zadania to dla mnie kolejną patologią jest wymaganie konkretnych trybów aby wbić jakieś zadania. Chodzi mi o dzienne i tygodniowe. Jaką mam bekę ze znajomych którzy proszą aby włączyć King of the hill bo musi trzy wygrane zdobyć i już po minucie lecą ***** na ten tryb. Więc po co grać aby tylko zdobyć ekstra 5000expa i mieć odhaczone zadanie. A uważam ten trym za rackowy ;-)

Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

W poprzdnich bfach nie bylo tylu ludzi z coda biegajacych samemu jak malpa, a to spora roznica i nie bylo takiego burdelu ;) 

Dokładnie.

Nawet ten filmik co dał @galakty teraz.

Zobaczcie jak ten typ gra... to nie jest granie taktyczne, to jest COD ADHD.

I w to się nie da grac inaczej...

Jak spróbujesz grac taktycznie na cele, no powodzenia życzę.

Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

To nie jest DM tylko TDM, lepsze to niż granie z botami.

W bf zawsze grałem w tdm, chyba niektórzy zbytnio idealizują poprzednie odsłony, ale tu zawsze duże mapy = kamper fest 50% składu po obu stronach.

To chyba ty nie rozumiesz czym był BF. Ale nic dziwnego jak ty kupowałeś BF'a żeby grac TDM... 

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Zobaczcie jak ten typ gra... to nie jest granie taktyczne, to jest COD ADHD.

I w to się nie da grac inaczej...

Ja nie używam slide czy jak to się zwie, a i tak robię robotę. Nie gram jak ten łeb, po prostu biegam, ale bez skakania i ślizgów. Jest ok. 

Opublikowano
2 minuty temu, Kabor napisał(a):

Jeżeli chodzi o zadania to dla mnie kolejną patologią jest wymaganie konkretnych trybów aby wbić jakieś zadania. Chodzi mi o dzienne i tygodniowe. Jaką mam bekę ze znajomych którzy proszą aby włączyć King of the hill bo musi trzy wygrane zdobyć i już po minucie lecą ***** na ten tryb. Więc po co grać aby tylko zdobyć ekstra 5000expa i mieć odhaczone zadanie. A uważam ten trym za rackowy ;-)

A za dwa tygodnie dadzą znowu coś podobnego. :E

Ja ogólnie zlewam te zadnia, jak coś wpadnie spoko, ale nawet na nie nie patrze.

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja mam inne obserwację zarówno w tym jak i poprzednim (a jeszcze poprzednie to już demencja mi nie pozwala przypomnieć ;-)) to biegają jak lemingi. Chodzi o to, że np. 25 graczy (z 32) biegnie razem na jeden punkt totalnie olewając pozostałe. Nie popatrzą na mapę tylko hura na jeden punkt i w konsekwencji przegrana runda. Już jak by biegali jak małpy w różne kierunki to z prawdopodobieństwa wyszła by możliwość zdobycia więcej niż 1 punktu na raz ;-)

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Ja nie używam slide czy jak to się zwie, a i tak robię robotę. Nie gram jak ten łeb, po prostu biegam, ale bez skakania i ślizgów. Jest ok. 

No to cię podziwiam jak bez slida szybko potrafisz się schować jak z każdej strony ktoś może cię za chwile ostrzelać.

Ta gra po prostu wymusza takie szybkie granie.

Na początku tez tego nie używałem.